Boek over Frankrijk? Ik schrijf nu een bijzonder boek over Frankrijk.

Frankrijk Binnendoor, het boek

Ik ben een boek over Frankrijk aan het schrijven dat nog nooit is geschreven....

Wie koopt er nu nog een boek van papier? Daar heb ik mij dus schromelijk in vergist. In de loop der jaren heb ik veel vragen gekregen om mijn ervaringen in een boek te schrijven. Dat heb ik tot nu toe niet gedaan omdat ik dacht dat je mijn ervaringen in Frankrijk ook online kunt lezen of de ebooks kunt downloaden.

Recent heb ik mij laten overhalen om toch te gaan schrijven aan een boek over Frankrijk en de eerste voorbereidingen zitten er op. Het concept ontwerp voor de cover is gemaakt en de tekst voor de achterkant is ook klaar. Ook is vastgelegd hoe de inhoud er uit gaat zien en nu ga ik in contact met de uitgevers die een bijzonder boek over Frankrijk willen gaan uitgeven. De actuele status kun je op deze pagina volgen.

Op deze pagina hou ik je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en jij kunt als eerste te horen krijgen wat er voor nieuws is te melden. Wil je ook als eerste weten wanneer het boek verschijnt? Vul dan je gegevens in en je bent de eerste die het weet. Op de dag dat het boek uitkomt krijg je dan een e-mail met de link naar de bestelpagina zodat je de volgende dag het boek in huis kunt hebben. 

Meld je aan, blijf op de hoogte en maak kans op een gratis gesigneerd boek

Vul dus hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte. Je maakt dan ook kans op één van de 10 door mij gesigneerde boeken.

Ruud wijst je de weg

Ruud Couwenhoven

Francofiel van top tot teen

Je gegevens worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen van het boek en je hoort als eerste wanneer het boek kan worden besteld en in de boekhandel ligt. 


Onder alle aanmeldingen verloot ik 10 gesigneerde boeken.


Een boek, e-book én een luisterboek

De voorbije maanden heb ik veel reacties gehad via de website, facebook en e-mail om mij vragen en problemen door te geven over vakantie in Frankrijk. Ik heb er veel aan gehad en de antwoorden vormen het eerste deel van het boek. Daarna krijg je een stap voor stap beschreven, unieke, rondreis door Frankrijk met handige tips om simpel je eigen roadtrip samen te stelllen. Maar dat is nog niet alles want dit komt er ook in:

 • Een compleet beschreven roadtrip dwars door Frankrijk
 • Wat moet je weten als je met de auto naar Frankrijk gaat?
 • Wandel en fiets langs de kust en bij wijngaarden
 • Reis over rustige wegen en laat rust en ruimte op je inwerken
 • Tips van Locals
 • Lekker eten in Frankrijk, maar wat zijn de do's en don'ts?
 • Experttips in exclusieve interviews over reizen in Frankrijk over cultuur plus wijnproeven & wijnkopen. 
 • De leukste markten en brocantes in Frankrijk
 • Tips om te overnachten

Naast het boek dat je lekker vast kun houden en overal mee naar toe kunt slepen komen er ook een e-book en een speciaal door mijzelf ingesproken luisterboek. In het e-book komen als extra handige links naar nog meer informatie. Met het luisterboek kun je overal waar je maar wilt het boek van hoofdstuk tot hoofdstuk volgen. Dus ook in de trein, bus of auto naar je werk, in de keuken tijdens het koken of misschien wel tijdens het hardlopen of je fietstocht. Meld je vandaag nog aan en ik hou je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat komt er nog meer in het Boek Frankrijk Binnendoor?

Het wordt een boek waarin ik vertel hoe ik er in geslaagd ben om van Frankrijk te gaan houden terwijl ik op mijn eindexamen een 3 voor Frans had. Welke uitdagingen ben ik aangegaan? Hoe heb ik toch voldoende geleerd van de Franse taal zodat ik mij nu prima kan redden als ik in Frankrijk ben.

Maar ook mijn ervaringen met de nukken en charmes van de Fransen en wat ik daarvan geleerd heb. Lekker eten staat in Frankrijk hoog genoteerd en bij mij ook. Dus daar komt zeker een hoofdstuk over. Verder zal het boek handige tips bevatten over praktische zaken en hoe je onverwachte problemen kunt oplossen en voorkomen. Er komt ook een complete rondreis in te staan inclusief mijn ervaringen met de voorbereiding voor een mooie rondreis door Frankrijk. Daarna kun je zelf ook simpel je rondreis in Frankrijk plannen.

Het wordt dus geen standaard reisboek. Daar zijn er al genoeg van. Maar het wordt wel een boek waarmee je op avontuur in Frankrijk kunt gaan. 

Frankrijk Binnendoor wordt een boek dat je meeneemt naar het andere Frankrijk dat ik vanaf 1986 heb leren kennen. Sinds 2009 ben ik zelfs ruim 3 maanden per jaar wel ergens in Frankrijk te vinden. Kortom, de ervaringen die ik in al die jaren heb opgedaan komen in het boek Frankrijk Binnendoor. 

Je zult dus veel over mijn ervaringen en reizen gaan lezen. Maar ook hoe je bepaalde problemen oplost die je tegen kunt komen als je naar Frankrijk gaat. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Tenslotte heb ik 5 andere experts gevraagd voor een interview. Hun superhandige tips komen ook in het boek te staan zodat je straks alles weet over de do's en don'ts voor je vakantie in Frankrijk.

Volg de laatste ontwikkelingen rond mijn eerste boek over Frankrijk

Laatste ontwerp boekcover

Ik zal hier regelmatig de laatste nieuwtjes plaatsen zodat je op de hoogte kunt blijven van de vorderingen rond mijn boek.

Een boek schrijven doe je niet zomaar en er komt veel bij kijken. Maar de eerste reacties zijn veelbelovend en ik weet nu al dat er veel mensen zijn die mijn boek willen aanschaffen als het uitkomt.

Op dit moment ben ik druk bezig met de voorbereidingen en het eerste ontwerp van de cover met de titel en ondertitel is klaar.

De titel van mijn eerste boek wordt natuurlijk Frankrijk Binnendoor. Ik heb lang getwijferld  over de ondertitel tussen "Ga op avontuur in Frankrijk"  of "Ontdek het andere Frankrijk"

Terwijl het ontwerp van de eerste cover nog met mijn hoofd en zwaaiend met een stokbrood was, zoals de afbeelding op de homepage, is deze nu gewijzigd in de afbeelding die je hier nu kunt zien. Dit zal wat mij betreft de uiteindelijke cover van het boek worden.

Als je niets wilt missen en wilt weten wanneer het boek klaar is meld je dan vandaag nog aan. Ik houd je dan vrijblijvend op de hoogte zodat je het als eerste weet.

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Dit wordt de achterflap van mijn boek over Frankrijk

Ken je dat gevoel? Dat je wel eens iets anders wilt tijdens je vakantie in Frankrijk? Maar heb je niet de tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Hoe zou je het vinden als je vanaf de eerste kilometers in Frankrijk geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien of spannende bergwegen? Duizenden mensen ontdekten Frankrijk al met mooie roadtrips. Lijkt jou dat ook wat?

Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit “andere Frankrijk” te ontdekken aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis dwars door Frankrijk. Maar ook:

 • De leukste markten van Frankrijk
 • Tips van Ruud en locals
 • Vermijd de tolweg en bespaar voor een gratis overnachting.
 • Experttips over lekker eten, overnachten en cultuur
 • Hoe maak je een afspraak bij een wijnboer?
 • Antwoorden op veelgestelde “Frankrijk vragen”
 • Als extra bonus 5 inspirerende reisverhalen.
4100 km dwars door Frankrijk

Ruud Couwenhoven had een 3 voor zijn eindexamen Frans. Toch reist hij al sinds 1986 door Frankrijk. Jaarlijks lezen ruim 1,5 miljoen mensen zijn reisverhalen, ebooks en luisteren naar zijn podcasts op zijn websites 

Wat vond jij van deze tip?