Boek over Frankrijk? Een bijzonder boek over Frankrijk.

Wie koopt er nog een boek op papier? Daar heb ik mij dus behoorlijk in vergist. Dus schreef ik het boek 'Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk' en sta paf van de enorme belangstelling. Lees verder...

Het boek van Frankrijk Binnendoor vanaf 16 juli 2019 18:00 uur in de voorverkoop

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk is vanaf 8 oktober 2019 verkrijgbaar in de boekhandel en bij online boekhandels. Maar kan vanaf 16 juli 2019 exclusief via Frankrijk Binnendoor al besteld worden. Je krijgt het dan in de eerste week van september thuisgestuurd. Voor de eerste 750 kopers is er tijdelijk een speciale aanbieding

Nieuw! Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

ISBN NUMMER 978-90-830106-0-1

Wil jij wel eens iets anders tijdens je vakantie in Frankrijk? Maar heb je niet de tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Hoe zou je het vinden als je vanaf de eerste kilometers geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien of spannende bergwegen? Duizenden mensen ontdekten Frankrijk al met mooie roadtrips.

Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit 'andere Frankrijk' te ontdekken aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis dwars door dit prachtige land.

IN DIT BOEK
LEES JE OOK OVER

 • de leukste markten en brocantes van Frankrijk;
 • tips van Ruud en locals voor bijzondere ontdekkingen;
 • wandelingen en fietstochten;
 • hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden;
 • experttips over lekker eten, overnachten, cultuur en historie;
 • wijnproeven en hoe je een afspraak maakt bij een wijnboer;
 • wat dé antwoorden zijn op veelgestelde 'Frankrijkvragen'.
Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk verschijnt in een luxe uitvoering met een stevige rug en flexibele kaft zodat het tegen jouw reis door Frankrijk bestand is. Het boek is 24 cm hoog en 17 cm breed. De dikte is 2,5 cm en het weegt 775 gram en past door de brievenbus. Vanaf 8 oktober 2019 in de boekhandel. 

Het boek is bijna klaar. Op dit moment worden de laatste correcties en pagina's aangemaakt.. Een preview kun je hier zie en een overzicht van alle themas en hoofdstukken in het boek staat hier.


Exclusieve voorverkoop gestart op 16-7-2019 om 18:00 uur

Vanaf 8 oktober 2019 ligt het boek in de winkel. Maar via Frankrijk Binnendoor kun je het boek al eerder voor de winkelprijs van € 22,50 kopen. Je ontvangt het boek dan medio september 2019 gratis thuisgestuurd (alleen in Nederland en België). Koop nu het boek en ontvang als extra bonus 4 unieke videopodcasts boordevol tips. 


Dit wordt de achterflap van het boek 

In vaktermen wordt de tekst op de achterzijde van een boek de blurb genoemd. Het is de tekst die kort en krachtig beschrijft wat je van het boek kunt verwachten en met informatie over de auteur. Hieronder staat mijn blurb zoals die op de achterkant van het boek komt. De definitieve versie zal er zo uit komen te zien. Alleen de foto's kunnen nog veranderen.

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Kijk hoe het boek er uitziet


Hieronder kun je zien hoe het boek er van binnen uit gaat zien. Dit is slechts een voorbeeld met een deel van het boek. Je krijgt hiermee alvast een indruk van de de inhoud. Wil je de het overzicht van alle hoofdstukken zien? Dat kan hier.

Expert interviews in het boek

Het bijzondere van dit boek is dat er naast de tips van de auteur ook 4 experts aan het woord komen. Zij vertellen hun ervaringen in Frankrijk en geven hun "geheimtips" over deze thema's:

 • Cultuur, historie en reizen
 • Wijn proeven en kopen
 • Lekker eten en drinken in Frankrijk
 • Overnachten in Frankrijk

Andy Arnts is hoofdredacteur van de Frankrijk magazines En Route en Maison en France daarnaast is hij auteur van diverse boeken over Frankrijk en vlogt hij op een humoristische manier over zijn ervaringen in Frankrijk en Parijs. In het boek vertelt hij uitgebreid over de cultuur en historie van Frankrijk en hoe je die kunt combineren met een mooie vakantie. Andy geeft ook zijn geheim prijs hoe hij zich voorbereid op een vakantie in Frankrijk en wat zijn favoriete streken in Frankrijk zijn zodat je inspiratie kunt opdoen voor je volgende vakantie.

Stan Beursken, expert wijn

Stan Beurskens is eigenaar van wijnkenniscentrum en wijngaard St. Martinus in het Limburgse Vijlen. De wijngaard in Vijlen staat bekend om de voortreffelijke wijnen van zeer hoog niveau. Regelmatig wint hij er prestigieuze prijzen mee. Maar Stan is ook oenoloog, universitair geschoold en weet alles van wijn. Daarom wordt hij in populaire wijnlanden buiten Nederland, ook in Frankrijk, ingeschakeld om wijnboeren advies te geven om hun wijnen naar een hoger niveau te brengen. Stan geeft je in dit boek insidertips hoe je het best wijn kunt proeven en een afspraak kunt maken bij een wijnboer. Ook onthult hij zijn favoriete wijnstreken in Frankrijk.

Francis Chanteloup is een Belgische topkok en sommelier die op gastronomisch- en sterrenniveau in België gekookt heeft. Daarnaast heeft hij 10 jaar een toprestaurant in Spanje gehad. Sinds 2018 exploiteert hij samen met zijn partner, die sommelier en patissier is, de Bistrot du Parc  bij het dorpje Mauroux, in de Lot op het FranceComfort Vakantiepark Village des Cigales. Hier kookt hij de sterren van de hemel en hoopt er medio 2019 een Bib Gourmand te halen. Hij vertelt in het boek over de do's en dont's met uit eten gaan in Frankrijk en verklapt zijn favoriete Franse gerecht. Verder lees je zijn tips over lokale gerechten en wat je moet doen om op je vakantieadres een goed restaurant te vinden om tussen de locals te genieten.

Michel Leijen, expert vakantiehuizen en appartementen in Frankrijk

Michel Leijen is directeur eigenaar van Het Frankrijk Huis en al ruim 25 jaar specialist in de verhuur van vakantiehuizen en appartementen in Frankrijk. Hij weet als geen ander waar je op moet letten als je een vakantiehuis in Frankrijk wilt huren en geeft je en passent ook nog wat bijzondere tips over zijn favoriete streken in Frankrijk. Michel weet werkelijk alles over de Franse Alpen en wintersport in Frankrijk. Maar ook voor de zomervakantie geeft hij slimme tips.

De route van 4100 kilometer dwars door Frankrijk
 • De  prijs
 • inhoud

De prijs van Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk gaat € 22,50.bedragen.

Vanaf begin juli krijgt iedereen die zich heeft aangemeld de kans om het boek voor deze prijs in een exclusieve voorverkoop aan te schaffen. Het boek krijg je dan thuis gestuurd zodra het gedrukt is en ik neem de verzendkosten voor mijn rekening. Maar je krijgt ook een extra bonus. Iedereen die het boek in de voorverkoop koopt krijgt het e-book ter waarde van € 14,99 gratis. 


De eerste 750 kopers van een boek in de voorverkoop krijgen als verrassing een extra bonus ter waarde van € 14,99 en maken kans op een diner voor twee samen met de auteur en zijn partner in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht.


Volg de laatste nieuwtjes over het boek Frankrijk Binnendoor

Een boek, e-book én een luisterboek

De voorbije maanden zijn er veel reacties geweest via de website, facebook en e-mail en zijn er vragen en problemen doorgegeven die allemaal te maken hebben met vakantie in Frankrijk. De antwoorden vormen het eerste deel van het boek. Daarna krijg je een stap voor stap beschreven, unieke, rondreis door Frankrijk met handige tips om simpel je eigen roadtrip door Frankrijk samen te stelllen. Dit kun je in het boek verwachten:

 • Een compleet beschreven roadtrip dwars door Frankrijk
 • Wat moet je weten als je met de auto naar Frankrijk gaat?
 • Wandel en fiets langs de kust en bij wijngaarden
 • Reis over rustige wegen en laat rust en ruimte op je inwerken
 • Tips van Locals
 • Lekker eten in Frankrijk, maar wat zijn de do's en don'ts?
 • Exclusieve interviews vol tips met experts over reizen in Frankrijk, overnachten, wijn, cultuur & historie, eten & drinken
 • De leukste markten en brocantes in Frankrijk
 • Tips om te overnachten

Naast het boek dat je lekker vast kun houden en overal mee naar toe kunt slepen komt er ook een e-book en een uniek luisterboek. In het e-book komen als extra handige links naar nog meer informatie. Met het luisterboek kun je overal waar je maar wilt het boek van hoofdstuk tot hoofdstuk volgen. Dus ook in de trein, bus of auto naar je werk, in de keuken tijdens het koken of misschien wel tijdens het hardlopen of je fietstocht. meld je nu meteen aan en ik hou je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je bent dan ook één van de eersten die persoonlijk van mij hoort zodra het boek te koop is. Je kunt dan ook meedoen aan een exclusieve voorverkoop.

Bestel je Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk in de voorverkoop? Dan krijg je het e-book gratis plus een extra verrassing. De totale waarde van deze bonussen is bijna 30 euro. Je maakt ook kans op een gratis diner voor 2  met Ruud & Marian.


Wat komt er nog meer in Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk?

Het wordt een boek waarin ik vertel hoe ik er in geslaagd ben om van Frankrijk te gaan houden terwijl ik op mijn eindexamen een 3 voor Frans had. Welke uitdagingen ben ik aangegaan? Hoe heb ik toch voldoende geleerd van de Franse taal zodat ik mij nu prima kan redden als ik in Frankrijk ben.

Maar ook mijn ervaringen met de nukken en charmes van de Fransen. Lekker eten staat in Frankrijk hoog genoteerd en bij mij ook. Dus daar komt zeker een hoofdstuk over. Verder zal het boek handige tips bevatten over praktische zaken en hoe je onverwachte problemen kunt oplossen en voorkomen. Er komt ook een complete rondreis in te staan inclusief mijn ervaringen met de voorbereiding voor een mooie rondreis door Frankrijk. ​

De rondreis gaat via Noord-Frankrijk, Normandië, Bretagne, Charente-Maritime, Gers, Tarn, Auvergne, Bourgogne en Champagne-Ardenne. Je kunt deze natuurlijk zelf ook eens helemaal volgen maar je kunt er ook gewoon een deel uithalen. Maar met het boek weet je hoe ik een roadtrip voorbereid en maak. Dus na het lezen kun jij het ook en ga je nog meer genieten van je vakantie in Frankrijk.

Het wordt dus geen standaard reisboek. Daar zijn er al genoeg van. Maar het wordt wel een boek waarmee je op avontuur in Frankrijk kunt gaan. 

Frankrijk Binnendoor wordt een boek dat je meeneemt naar het andere Frankrijk dat ik vanaf 1986 heb leren kennen. Sinds 2009 ben ik zelfs ruim 3 maanden per jaar wel ergens in Frankrijk te vinden. Kortom, de ervaringen die ik in al die jaren heb opgedaan komen in het boek Frankrijk Binnendoor. 

Maar je leest ook hoe je bepaalde problemen oplost die je tegen kunt komen als je naar Frankrijk gaat. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Tenslotte heb ik 4 andere experts gevraagd voor een interview. Hun superhandige tips komen ook in het boek te staan zodat je straks alles weet over de do's en don'ts voor je vakantie in Frankrijk. Het zijn een topkok, een expert op het gebied van vakantiehuizen, een oenoloog, een schijver met passie voor Frankrijk en iemand die alles van vakantie in Frankrijk weet.

%d bloggers liken dit: