eBook Passages van Parijs!

Passages van Parijs!

Een tijdje geleden was ik in Parijs en stond bij een boekhandeltje te graaien in een bak met oude boeken over Parijs. Nou ben ik zelf niet zo'n lezer en zeker niet in het Frans. Maar er was één boekje dat mijn aandacht trok.

Ik pakte het in mijn handen en begon te bladeren. Het eerste hoofdstuk dat ik tegenkwam heette "Gloire et misère des passages" oftewel in vrij vertaald Nederlands: "Glorie en ellende van de passages".

Er stonden prachtige foto's in het boekwerk van het eind 18e eeuw en de 19e eeuw. Voor een paar euro rekende ik het af en nam het mee naar mijn appartement niet ver van de Bastille. Ook al zo'n historische plek in Parijs waar de Franse Revolutie begon. 

Het boekje hield mij bezig want het ging over de "Passages Couvertes". De overdekte winkelgalerijen die de voorganger waren van onze huidige overdekte winkelcentra. Er bleken er nog maar een stuk of twintig in Parijs over te zijn.  text here...

Een wandeling lang shabby en luxe passages in Parijs

Een paar dagen later had ik aan de hand van het boekje een wandelroute uitgezet om alle passages te ontdekken. Ik had er een dag voor uitgetrokken en het werd een dag om nooit meer te vergeten. Ik werd ondergedompeld in het onbekende en vergeten Parijs en kwam in shabby passages maar ook in de meest luxe die je je maar kunt bedenken. 

Van die wandeling heb ik nu een speciaal ebook gemaakt.

Het ebook is niet te koop maar wel gratis te downloaden. Het ebook heeft 61 pagina's met van alle bestaande passages exclusieve foto's, mijn insidertips om ergens wat te eten, te drinken of te shoppen. Want dat zijn de zaken die de Parijzenaren in de 19e eeuw in de passages deden en dat kan nog steeds.

Om het ebook te downloaden moet je Premiumlid zijn van Frankrijk Binnendoor. Ben je Premiumlid? Ga dan nu naar FrankrijkBinenndoor en kies het menu leden. Zorg dat je ingelogd bent en ga dan naar eBooks Premiumleden. Daar kun je het ebook "Passages van Parijs!" nu al Gratis Downloaden.

Ruud Couwenhoven

PS. Ben je nog geen Premiumlid? Meld je dan vandaag nog aan want dan kun je dit nieuwe ebook en de 7 andere ebooks meteen gratis downloaden. Je hebt dan ook direct onbeperkt toegang tot al mijn rondreizen, reisverhalen en tips over Frankrijk. En binnenkort komen er nog een paar ebooks bij die exclusief voor leden zijn. Aanmelden kan via deze link: frankrijkbinnendoor.nl/premium-aanmelden/

Oh ja.. het ebook "De Passages van Parijs!" is nergens anders te koop.