Een wereldplek voor een lunch

Lunch in Bracieux

Toplocatie voor een voordelige lunch

Als je in de omgeving van Blois en Chambord bent dan heb ik een leuke tip.

Grofweg tussen het mooie en imposante kasteel van Chambord en het kasteel van Cheverny kun je heerlijk fietsen. Er is een speciale fietsroute uitgestippeld Châteaux a Vélo. Het is een fietstocht die langs een aantal mooie kastelen van deze streek voert. De route is makkelijk te fietsen, vlak en af en toe licht glooiend.

Als je van Chambord richting Cheverny wilt fietsen dan moet je absoluut in Bracieux even stoppen Al was het maar om langs het sterrenrestaurant van topkok Bernard Robin te rijden om te watertanden bij de prijzige kaart.

Maar ik heb een beter voorstel voor de lunch. Rij richting het centrum van het dorp. Daar ligt een prachtig gerestaureerde markthal uit de 16e eeuw. Bij restaurant Au fil du Temps kun je heel betaalbaar eten. Kies vooral het lunchmenu en voor minder dan 20 euro kun je in de schaduw van de hal of het zonnetje van het kleine terras voor de zaak genieten van een prima 3 gangenmenu met koffie.

De bediening is uiterst vriendelijk en de plek is onvergetelijk. Mocht je er naar toe gaan doe Jérome de hartelijke groeten van ons. O ja…. het eten is ook uitstekend!

Meer over deze omgeving of de Loirestreek