île-de-Ré is fietsen in Frankrijk op een mooi eiland

Fietsen op Île-de-Ré

Fietsen in Frankrijk: Île-de-Ré is er ideaal voor!

Fietsen op Île-de-Ré is vooral genieten van de omgeving en rijden over de mooie auto- en motorvrije fietspaden. In het hoogseizoen ben je er niet de enige die er fietst dus als je de mogelijkheid hebt om in voorjaar of najaar te gaan moet je dat zeker doen!  Een tocht over het eiland is vooral de moeite waard als je deze op het eind van de middag gaat maken als de zon het eiland een warme gloed geeft en het super is om over de mooie fietspaden te peddelen.

Op Île-de-Ré is fietsen in Frankrijk voor iedereen bereikbaar. Île-de-Ré is een echt fietseiland. In de gezellige plaatsjes zijn overal fietsen te huur en er zijn op het eiland diverse fietsroutes uitgezet. De afstanden zijn allemaal redelijk te overzien en grotendeels zijn de fietsroutes autovrij.  Je komt op het eiland via La Rochelle over een tolbrug die ruim 3 kilometer lang is.

Zoutpannen en een natuurreservaat

Mooie tochten kunnen vooral gemaakt worden in de zoutpannen tussen de beroemde vuurtoren de Phare des Baleines en Les Portes en Ré. Mijn favoriete periode is eigenlijk juni. Je kunt dan in de zoutpannen bij het reservaat van Lilleau des Niges genieten van talloze vogels die zitten te broeden. Op sommige plekken kun je elkaar nauwelijks verstaan door het gekwetter van de vogels. In de zomer kan het hier tijdens een fietstocht wel behoorlijk warm zijn want er is nergens schaduw.

In het dorpje Loix kun je de historie van de zoutpannen achterhalen en in het plaatsje St. Martin-de-Ré is de haven het levendige middelpunt van de belangstelling. Vergeet ook niet het gezellige havenplaatsje La Flotte te bezoeken en fiets dan ook gelijk langs de ruïne van de 12e eeuwse l”Abbye des Châteliers. De havens van deze 2 plaatsen zijn ook oergezellig om tussen de middag of ‘s-avonds een hapje te eten.

Wandelen of fietsen

Een verblijf op Île-de-Ré is een prima idee als je van wandelen en fietsen houdt. In het hoogseizoen is het er wel erg druk maar buiten de drukke maanden juli en augustus is het er prima toeven.

ik was erg gecharmeerd van het natuurreservaat Lilleau des Niges en de wandelmogelijkheden in de omgeving van de Phare des Baleines. Maar van St. Marie de Ré naar La Flotte of Le Bois Plage kun je ook prachtige wandelingen maken door het bos en dan loop je heerlijk in de schaduw.

Île-de-Ré heeft mijn hart gestolen, maar wel in het voor- of naseizoen 🙂

Reacties

 1. Carla Hendriks zegt

  Wellk advies kunnen jullie geven in welk gebied van Frankrijk je goed kan fietsen, zonder teveel te moeten klimmen. Het ebook Loire, Bretagne hebben we al uitgeprobeerd.
  Graag hoor ik van jullie.
  Goede feestdagen
  Carla  

 2. Er zijn op Île-de-Ré diverse campings, volgens mij een stuk of 10. Verder zijn er een paar vakantieparken en je kunt op verschillende plekken vakantiehuizen huren. Er zijn ook talloze chambre d’hôtes. Fietsen huren kun je in de meeste dorpen of op de campngs en vakantieparken

  Suc6 Ruud

 3. Lijkt mij leuk om eens te gaan fietsen op Île-de-Rė. Waar kun je fietsen huren? En zijn er campings?