Tips Vakantie Frankrijk? Tips voor een vakantie in Frankrijk van Frankrijk Binnendoor

Nieuw! Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

ISBN NUMMER 978-90-830106-0-1

Wil jij wel eens iets anders tijdens je vakantie in Frankrijk? Maar heb je niet de tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Hoe zou je het vinden als je vanaf de eerste kilometers geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien of spannende bergwegen? Duizenden mensen ontdekten Frankrijk al met mooie roadtrips.

Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit 'andere Frankrijk' te ontdekken aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis dwars door dit prachtige land.

IN DIT BOEK
LEES JE OOK OVER

  • de leukste markten en brocantes van Frankrijk;
  • tips van Ruud en locals voor bijzondere ontdekkingen;
  • wandelingen en fietstochten;
  • hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden;
  • experttips over lekker eten, overnachten, cultuur en historie;
  • wijnproeven en hoe je een afspraak maakt bij een wijnboer;
  • wat dé antwoorden zijn op veelgestelde 'Frankrijkvragen'.
Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk verschijnt in een luxe uitvoering met een stevige rug en flexibele kaft zodat het tegen jouw reis door Frankrijk bestand is. Het boek is 24 cm hoog en 17 cm breed. De dikte is 2,5 cm en het weegt 775 gram en past door de brievenbus. Vanaf 8 oktober 2019 in de boekhandel. 

Tips Vakantie Frankrijk?

Een veelgestelde vraag, en ook in Google één van de meest ingetikte zoekopdrachten, is Tips Vakantie Frankrijk. Het is een vraag waar ik je mee kan helpen om het antwoord te vinden voor een heerlijke vakantie met de eigen auto in Frankrijk.

Autovakanties bij Frankrijkvakantieland.nlNaast alle tips op Frankrijk Binnendoor vind je op mijn website Frankrijkvakantieland.nl nog veel meer informatie over autovakanties, vakantiehuizen, gîtes, hotels en campingvakanties in Frankrijk!

Ooit stelde ik mij ook de vraag Vakantie Frankrijk? En sindsdien schrijf ik er over en deel ik de ervaringen van mijn reizen in Frankrijk op mijn websites en in mijn e-Books over Frankrijk. Samen met mijn vrouw Marian heb ik tienduizenden kilometers over de Franse binnenwegen afgelegd en zo dit prachtige land ontdekt.

Daarmee is ook de term Frankrijk Binnendoor ontstaan. Lekker reizen over de Franse binnenwegen. Een paar dagen hier en dan weer een paar dagen ergens anders naar toe. Overnachten op een camping in een leuk hotel of lekker in een comfortabele gîte of een mooi vakantiehuis.

Als je kiest voor een vakantie met de eigen auto naar Frankrijk dan kun je op Frankrijkvakantieland.nl alles vinden voor een geslaagde vakantie. Je vindt er uitgebreide informatie over mooie vakantiehuizen, gîtes en alles wat je wilt weten over een campingvakantie en zelfs glamping in Frankrijk, maar ook tips voor autovakanties en rondreizen via een reisorganisatie.

26 dagen dwars door Frankrijk

De vraag Vakantie Frankrijk? kan door mij het best beantwoord worden met: “Ontdek Frankrijk via de lokale binnenwegen alleen dan leer je het echte Frankrijk pas”

Bijvoorbeeld met een complete reis van 26 dagen dwars door Frankrijk. Je kunt mij en Marian in dat verhaal van dag tot dag volgen gedurende de 3400 kilometer die wij aflegden. Je ontdekt zo stap voor stap de Bourgogne, de Loirestreek, de Auvergne, Languedoc-Roussillion, de Provence en nog veel meer.

Leuke verhalen en talloze tips voor trips, maar ook tientallen wandelingen, fietstochten en autoroutes die wij compleet hebben beschreven. Een bron van inspiratie dus voor de mooiste vakantie in Frankrijk!

Deze reiservaringen tref je aan op www.frankrijkvakantieland.nl maar je kunt ook gebruik maken van Online toegang tot alle reisverhalen over Frankrijk van mij en Marian, of al onze verhalen downloaden.

Vakantiehuizen en gîtes

Vakantie Frankrijk? Een vakantiehuis?

Ben je op zoek naar een mooi vakantiehuis of een leuke gîte? Dan moet je ook eens op Frankrijkvakantieland.nl kijken. Daar heb ik overzichtelijk de mooiste vakantiehuizen en links naar leuke gîtes bij elkaar gebracht. Je kunt zelfs op de site direct zoeken en vergelijken!

Verder vind je er diverse specials over de beste verhuurders van vakantiehuizen in Frankrijk zoals atraveo, TUI Villas, France Comfort, CenterParcs en Pierre et Vacances.

Autovakantie in FrankrijkAutovakanties

Op Frankrijkvakantieland.nl heb ik ook verschillende specials geschreven over reisorganisaties die autovakanties en rondreizen naar Frankrijk aanbieden.

Ik heb de websites en het aanbod per reisorganisatie bekeken en mijn mening en ervaringen beschreven. Er zullen regelmatig nieuwe beoordelingen worden gemaakt en ook wordt er elke week een overzicht met actuele aanbiedingen en last-minutes vermeld!

Campingvakanties en glamping

Zelf geven wij in Frankrijk meestal de voorkeur aan een camping. Wij huren dan een luxe tent, stacaravan of een houten chalet. Een chalet is ideaal want met een overdekt terras kun je toch lekker buiten zitten als het eens een keer mocht regenen en je hebt altijd wel wat schaduw bij de hand.

Ook over campingvakanties in Frankrijk heb ik specials geschreven van campingorganisaties, maar ook over glamping. Je vindt er een handige pagina met de beste aanbieders van luxe campingvakanties in Frankrijk en je kunt op ruim 350 campings een staanplaats boeken maar ook een tent, stacaravan of een luxe lodge

Regio informatie

Tenslotte vind je op Frankrijkvakantieland ook nog heel veel informatie over mooie bestemmingen en tips in alle regio’s en départementen. Ook deze uitgebreide informatie is handig samengevat en heel uitgebreid.

Via de regiopagina’s vind je honderden tips met leuke suggesties voor je vakantie in Frankrijk. Zo ontdek je mooie wandelingen, fietstochten en mooie ritten met de auto door het Franse landschap. Ook vind je via deze regiopagina’s mijn verhalen en beschrijvingen van mooie dorpen, leuke plaatsen en prachtig steden die een bezoek meer dan waard zijn!

Hier zijn een paar links met nog meer informatie over:

Ik hoop je vraag Vakantie Frankrijk? hiermee voldoende te hebben beantwoord en je op weg te hebben geholpen naar een mooi vakantiehuis, een gezellige gîte, een leuke camping of een fraaie rondreis met de auto.

Oh ja! Voor ik het vergeet, je vindt mijn beste tips over Frankrijk en Parijs ook in mijn ebooks die je hieronder ziet staan.

Veel plezier in Frankrijk!

Ruud Couwenhoven

Wat vind jij van deze tip?