Wat is glamping of glamperen?

Chalet, luxe stacaravan of bungalowtent - Glamping

Ontdek het comfort van luxe kamperen…glamping!

De echte kampeerders vinden het niets, maar als je van comfort houdt, en toch buiten wilt zijn, is glamping een fantastisch alternatief voor een muffe hotelkamer of een tochtige tent!

Toen nog niemand van glamping had gehoord vond ik het zelf al aantrekkelijk om in een comfortabele stacaravan op een camping te verblijven. Het gaf toch nét iets meer gemak dan de luxe bungalowtenten van een jaar of 15 geleden. De trend van luxe kamperen is de laatste jaren wel snel veranderd.

Ik heb de ontwikkelingen als het ware zien ontstaan, want tijdens mijn reizen door Frankrijk vind ik het ideaal om het land te ontdekken vanaf een camping. In het voor of naseizoen is het rustig en je zit toch lekker buiten.

Maar… ik zie niets in het zelf meeslepen van campingspullen en tent. En het opzetten van een tent is al helemaal niets voor mij. De laatste jaren heeft de trend van glamping snel doorgezet en in 2011 is de echte doorbraak ontstaan.

Maar wat is glamping nou precies?

Mijn verwachting is dat deze luxe vorm van kamperen in 2015 echt zal doorbreken.

Je ziet het in Frankrijk dan ook steeds vaker dat campinghouders investeren in luxe en comfortabele houten chalets en stacaravans. Vooral de komst van houten chalets vind ik een prima ontwikkeling.

Vaak hebben deze een overdekt terras waar je ook heerlijk kunt zitten als de zon eens te fel is of juist als het regent maar de temperatuur toch lekker is. Ideaal om eens een goed boek te lezen 🙂

Omdat je al het sanitair bij de hand hebt, zoals toilet en douche, maar ook een keuken met kooktoestel en koelkast heb je net als thuis de noodzakelijke zaken bij de hand. Midden in de nacht met een zaklamp, en toiletrol onder je arm, naar het toiletgebouw van de camping is nu dus echt verleden tijd 🙂

Zoek je het in echte luxe? Dan is een stacaravan met 2 badkamers en vaatwasser misschien iets!

Luxe tenten en cottages

Ook het kamperen in luxe tenten heeft zich snel ontwikkeld.

Het luchtmatras is al ruim 35 jaar geleden langzaam verdreven door een bed. Maar de matrassen en vering liet vaak nog te wensen over. Dat is nu verleden tijd. De bedden zijn prima en de matrassen ook. In de meest luxe vorm kun je zelfs op een boxspring slapen!

Op steeds meer campings zie je naast de traditionele bungalowtent ook de nomadentent (yurt), de tipi (indianentent) en de luxe safaritent verschijnen. De laatste is komen overwaaien van de safari’s in Afrika waar deze al lang worden gebruikt.

Ik bespeurde zelfs al een safaritent met loungeset en ligbad!

Naast tenten, stacaravans en houten chalets kun je steeds vaker in bijzondere accommodaties verblijven zoals een boomhut, pipowagen, lodge of een grote stacaravan met zelfs 2 badkamers. Nadeel is wel dat deze accommodaties snel zijn volgeboekt.

Mijn tip is dan ook om niet te lang te wachten met reserveren. Dat hoeft ook niet want tegenwoordig kun je in augustus al weer voorboeken voor het volgende jaar!

Wil je meer weten over deze luxe vorm van kamperen? Kijk dan voor uitgebreide informatie op Frankrijkvakantieland.nl of lees mijn blog over het huren van een luxe stacaravan!

Je vindt er ook alle links naar organisaties die deze vorm van kamperen aanbieden.

Veel informatie over Glamping, ook in andere landen van Europa, vind je via deze links:

Reacties

  1. Glamping is inderdaad enorm in opkomst. Ook wij hebben er in juni een artikel op onze site aan gewijd. Hierin werd tevens het fenomeen ‘kamperen in een boomhut’ gepromoot.

    Wat ons betreft geniet het ‘ouderwetse’ kamperen in een bungalowtent toch nog steeds de voorkeur.

    Succes met de site.