Herinneringen aan de Camargue

Dagelijks plaats ik tips op mijn Instagramm en Facebook en altijd met een foto waar ik mooie herinneringen aan heb of die een bijzondere ervaring ondersteunen. Je kunt ze vanaf nu ook volgen via Frankrijk Binnendoor.
Avontuur in de Camargue

Op avontuur in de Camargue

Bladerend door mijn foto’s kwam ik een schitterende herinnering tegen die mij nu al weer doet verlangen naar het voorjaar.

Deze herinnering gaat over een fietstocht door de Camargue bij Saint-Marie-de-la-Mer. Ik reed er op mijn mountainbike. Deze keer zonder batterij, en trapte mij de blubber om door het rulle zand te komen. Het doel was een tocht rond het prachtige Étang de Vaccarès.

Het hele rondje is ongeveer 75 kilometer. Maar omdat je zoveel ziet deed ik er op mijn gemak de hele dag over. Het was een schitterende ervaring.  Want ik stond regelmatig oog in oog stond met honderden flamingo’s en talloze andere vogels die soms pal over mijn hoofd scheerden.

Op een gegeven moment kwam ik langs graslanden die deels onder water stonden. Ik ontdekte er de karakteristieke paarden van de Camargue die aan het grazen waren. Het paard en veulen op de foto trokken zich niets van mij aan. Ongestoord gingen zij verder met grazen en drinken. Minutenlang kon ik ze ongestoord bekijken terwijl ik samen met Marian als enige in de Camargue leek te zijn.

Het late voorjaar is mijn favoriete tijd. Eind mei en begin juni is het er schitterend. Het hele verhaal kun je als VIP lid van Frankrijk Binnendoorlezen in het reisverhaal 26 dagen Frankrijk Binnendoor. Je leest dan ook hoe ik later tijdens deze rit mijn versnelling kapot trapte. Omdat het steeds later werd reed ik door wolken met muggen en werd bijna lek geprikt.

Terug in het dorp vond ik dat ik wel een fantastische Bouillabaisse verdiend had. Onder het stof ging ik samen met Marian op een terras zitten. Daar heb ik noot spijt van gehad want ik kreeg er de lekkerste Bouillabaisse voorgeschoteld die ik ooit gegegeten heb.