Lente in Parijs. Extra genieten in de lente.

geniet van het voorjaar in Parijs

Lente in Parijs

Als de tulpen bij de Tuilleriën in Parijs weer in bloei staan en het zonnetje over Parijs schijnt dan is het tijd om er op uit te gaan!

De lente in Parijs is een prachtige tijd om Parijs te ontdekken. Of je er nu voor het eerst komt of er al vaker bent geweest maakt niet zo veel uit want de lente in Parijs laat je extra genieten van deze prachtige stad. Ik geef je graag wat tips uit mijn eigen ervaringen om de lente in Parijs te ontdekken.

Tip » in mijn podcast over het voorjaar in Parijs kun je naar mijn beste tips luisteren

1. Geniet van de parken en de lente in Parijs

Om de lente in Parijs echt te ervaren moet je de parken van Parijs opzoeken. Les Jardins des Tuilleries maken een slentertocht van het Louvre tot aan de Place Concorde tot een waar genoegen (zie foto).

Maar ook de Jardin du Luxembourg, het Bois de Vincennes, Parc des Buttes-Chaumont en het Parc de la Villette zijn aanraders. Champs de Mars bij de Eiffeltoren mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Mijn mooiste lentewandeling van Parijs gaat van de Bastille via de Promenade Plantée naar het 4,5 km verderop gelegen Bois de Vincennes. Met de metro Chateau de Vincennes kun je dan weer terug. Een aanrader!

Vergeet ook niet de talloze kleine parken die je op veel plaatsen tegenkomt en tenslotte moet je natuurlijk even op het gras gezeten hebben op de prachtige Place des Vosges (of een bankje 🙂 ).

2. Pak eens de boot of geniet aan de kant van de Seine

De Seine maakt de lente  in Parijs extra leuk. Lekker slenteren of gewoon een mooi plekje uit zoeken om ergens langs het water te genieten van de zon en de mensen om je heen. (lles ook mijn blog over de kades van de Seine)

Deze plekjes vind je op Île de la Cité en Île Saint-Louis. Koop ergens een sandwich of een lekker ijsje van Berthillon en ga ergens zitten! Heel leuk is het om de hop-on-hop-of boot te pakken. De Batobus vertrekt op 8 plaatsen langs de Seine en je kunt met een dagticket overal opstappen.

Is het mooi weer en ga je een paar dagen? Neem dan een meerdaags ticket, het kost dan maar een paar euro extra! Je kunt ook met een “echte” rondvaartboot zoals de Bateaux-Mouches maar zelf vind ik de Batobus leuker èn vooral handiger!

3. Ontdek Parijs vanaf een terras

Er is niets leukers dan met lekker weer een terrasje te pakken en te profiteren van de lente in Parijs.

Heel bijzonder vind ik altijd Brasserie de L’île Saint-Louis op de kop van het eiland achter de Notre Dame. Heerlijk in het zonnetje en een prachtig uitzicht over de Seine en op de Notre Dame.

Wil je een bekend terras bezoeken? Café du Trocadéro geeft je niet alleen een mooi uitzicht op de Eiffeltoren maar ook op interessante mensen die er komen. Dit café zit ook in de openingsscène van de film Midnight in Paris van Woody Allen.

Andere bekende terrassen zijn Les Deux Margots en Café de Flore waar je wel de hoofdprijs betaalt voor een consumptie maar je zit dan ook op de bekendste terrassen  van Parijs. Er zijn er trouwens genoeg die net zo gezellig en stukken goedkoper zijn 🙂

Tip:  ontbijt een keer ‘s-morgens vroeg op een zonnig terras. Onvergetelijk!

4. Fietsend door Parijs

In Parijs is een super handig fietssysteem en dat heet Velib.

Daarmee kun je overal in Parijs een fiets pakken. Met een creditcard kun je de fiets voor een dag huren of een abonnement voor een paar dagen nemen. Een dagticket kost nu € 1,70 daarvoor fiets je telkens als je een fiets pakt 30 minuten gratis. Daarna ga je een bedrag per uur betalen.

Hoe langer je de fiets houdt hoe duurder het wordt. Het is dus handig èn voordeliger om de Velib voor korte ritten te gebruiken. Plaats je hem binnen 30 minuten terug dan betaal je dus niets extra’s. Zet hem ook altijd in een stalling als je bij je bestemming bent. Handige tips in het Nederlands over Velib vind je op fietseninparijs.nl (leuk boekje trouwens).

Je kunt ook met een gids op een Nederlandse omafiets door Parijs! Je ziet veel en je wordt gezien!  Dit kun je ook goed met kinderen doen.

Tip:  denk er aan dat de Parijse automobilist of motorrijder niet veel respect voor een fietser heeft 🙂

5. Gewoon nog wat leuke “Lente in Parijs” tips

Ga eens picknicken!

Koop ergens een lekkere sandwich, haal een goede fles wijn en ga langs de Seine, in een park of plantsoen genieten. Goede wijnwinkels zijn de groene winkels van Repaire de Bachus.

Je krijgt er goed advies en de wijnen zijn niet te duur. Vlak bij de Eiffeltoren vind je deze in de 122 Rue St Dominique. Ideaal gelegen om je wijn te kopen voor een picknick op de Champs de Mars bij de Eiffeltoren.

Maak eens een wandeling over de bruggen van de Seine.

Er zijn er 37 dus keus genoeg! Een paar bekende bruggen zijn Pont Alexandre III en Pont de Neuf. Bezoek eens een markt zoals die van de Rue Cler of op de Place d’Aligre.

Op zondag is er altijd een grote markt bij de Bastille. Wandel daarna door langs het mooie Canal St. Martin om vervolgens in de gezellige wijk le Marais het lekkerste broodje falafal van Parijs te kopen bij L’As du Fallafel aan de Rue des Rosiers.