Luxe vakantiehuis in Frankrijk

Goedkoop vakantiehuis Frankrijk

Huur eens een luxe vakantiehuis

Ik kreeg laatst een vraag over het huren van een luxe vakantiehuis in Frankrijk. Dat bracht mij op het idee van deze tips.

Je zult ontdekken dat luxe vakantiehuizen in Frankrijk helemaal niet zo duur hoeven ze zijn als je denkt.

Ondanks de economische crisis van de laatste jaren bleek er toch steeds meer vraag te zijn naar grote en vooral luxe vakantiehuizen in Frankrijk. Voor mij een reden om er eens dieper op in te gaan want ik zat met een aantal vragen:

  • is een luxe vakantiehuis duur?
  • is een luxe vakantiehuis er ook voor een grotere groep?
  • waar boek je het best een luxe vakantiehuis?

Nader onderzoek heeft mij geleerd dat er een simpel antwoord is te geven op deze 3 vragen en de antwoorden zijn minder verrassend dan ik dacht. Wil jij weten wat ik uitgezocht heb? Lees dan vooral verder of kies hieronder je bestemming in Frankrijk en vul de overige gegevens in. Klik dan op aanbiedingen en de vakantiehuizen worden gezocht. Op de website van TUI Villas kun je dan vakantiehuizen boeken zo luxe als je maar wilt.

Is een luxe vakantiehuis duur?

Dat hangt er vanaf hoe je het aanpakt!

Als je met zijn tweetjes een luxe villa met zwembad wilt huren in het hoogseizoen dan ben je snel meer dan € 2000,00 per week kwijt. Maar daar heb je dan wel wat voor.

Een luxe ingerichte villa, een privé zwembad, een goed ingerichte keuken, vaak een afgesloten grote tuin met veel privacy en extra comfort en luxe.  Je kunt het voor een luxe vakantiehuis zo duur maken als je zelf wilt.

Een luxe vakantiehuis hoeft niet duur te zijn.

Je moet het wel slim aanpakken. Allereerst is het hoogseizoen van juli tot eind augustus natuurlijk het allerduurst. Dus als je dat kunt vermijden heb je het eerste voordeel al te pakken.

Als je vroeg boekt worden er vaak kortingen gegeven. Maar wees eerlijk voor € 50,00 korting op een vakantiehuis dat € 2000,00 per week kost loop je niet echt warm. Belangrijker is dat het huis dat je huurt ook echt de kwaliteit heeft en dat je een perfecte service voor je geld krijgt.

Tip » TUI Villas in Frankrijk

Wat zeggen de experts?

Ik spreek regelmatig mensen die luxe vakantiehuizen in Frankrijk verhuren.

De tophuizen zijn niet goedkoop maar bieden wel veel kwaliteit. Vooral bij de betere verhuurorganisaties vind je veel kwaliteit.

Elk huis wordt er persoonlijk gecontroleerd en moet voldoen aan de hoge eisen die men er aan stelt. 

In mijn simpele bewoordingen dus: krijg waar voor je geld.

Een goede verhuurorganisatie koestert haar klant en zorgt dat deze dus ook een volgende keer weer boekt.

Het antwoord op de vraag of een luxe vakantiehuis duur is niet simpel te geven. Het hangt van prijs, persoonlijke wensen, beleving, service en locatie af.

Er is dus geen eenduidig antwoord op deze vraag te vinden. Maar lees vooral mijn tips hierna om te ontdekken hoe betaalbaar een luxe vakantiehuis kan zijn!

Is een luxe vakantiehuis er ook voor een grotere groep?

luxe vakantiehuis in Frankrijk

Jazeker! Juist met een groot gezelschap wordt een luxe vakantiehuis plotseling heel betaalbaar. Ik zal dit duidelijk maken aan de hand van een voorbeeld.

Stel je wilt met 2 koppels en 4 kinderen (dus 8 personen) een luxe vakantiehuis met zwembad huren dat beschikt over 4 slaapkamers en minimaal 2 badkamers. Natuurlijk is er een mooi zwembad.

Het liefst wil je een huis aan de Côte d’Azur en vlak bij Saint-Tropez of Saint-Raphaël.  Niet bepaald de goedkoopste streken van Frankrijk maar voor mijn prijsvoorbeeld wel erg geschikt!

Ik vond via het internet bijvoorbeeld een villa met zwembad, vrijstaand, op 5 km van de Middellandse Zee, een mooi zwembad, overdekte terrassen en voor kinderen extra speelruimte.

Voor 2 weken kostte dit luxe vakantiehuis € 5.590,00.

Per koppel is dat dus maar € 1397,50 per week en daar huur je in het hoogseizoen geen gewoon vakantiehuis voor!  Door dus gezellig samen op vakantie te gaan wordt een luxe vakantiehuis toch heel betaalbaar. Voor kinderen wordt het een feest en voor de ouders ook!

Ga je met een groep van bijvoorbeeld 8 volwassen (4 koppels) dan betaal je per koppel nog maar € 698,75 per week!

Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Het kan natuurlijk goedkoper maar ook duurder. Maar in elk geval geldt als je met vrienden of familie gaat kies dan een groot vakantiehuis en deel de kosten. Je zult per stel goedkoper uitzijn dan als je alleen zult huren en je hebt meestal veel meer luxe en comfort!

Dus mijn tip: ga met familie of goede vrienden op vakantie en deel de kosten van een mooi vakantiehuis en je gaat een onvergetelijke vakantie in Frankrijk beleven!

Waar boek je het best een luxe vakantiehuis?

Je kunt hier zoeken in een enorm aanbod luxe vakantiehuizen (zelfs met laagste prijsgarantie). En hier vind je een top 5 aanbieders voor luxe vakantiehuizen in Frankrijk.

Ik verwijs je ook graag naar mijn uitgebreide artikel ” Waar moet je op letten bij het huren van een luxe villa in Frankrijk“. Daar lees je ook mijn 10 tips en nog veel meer!

Ik heb al eerder blogs geschreven over vakantiehuizen in Frankrijk zoals mijn test voor goedkope vakantiehuizen of waar je op moet letten als je een vakantiehuis in Frankrijk wilt huren.

Veel plezier in je luxe vakantiehuis in Frankrijk!

Ruud Couwenhoven