Orange: goedkoop (mobiel) internet Frankrijk

Orange Pass Let's Go

Orange goedkoop mobiel internet Frankrijk

Als je met vakantie of voor andere zaken in Frankrijk bent kan het heel handig zijn om in plaats van je eigen Nederlandse of Belgische provider een simkaart in Frankrijk te kopen.

Ik heb recent zelf ervaren wat er fout kan gaan met bijvoorbeeld je iPad of iPhone. Ik ga je hier precies uitleggen wat  je in Frankrijk moet aanschaffen en wat je absoluut op je iPhone of iPad uit moet zetten voor je in Nederland de grens overgaat!

Tip »  je kunt natuurlijk ook een mooi vakantiehuis met internet in Frankrijk huren 🙂

Problemen met de iPhone of iPad

Recent ging ik naar Frankrijk en ik vind het in de auto prettig om mijn eigen
muziek aan te hebben. Dat gaat in Nederland super met mijn iPhone en de muziek die er opstaat. Via bluetooth altijd direct verbinding met de autoradio en dus ook altijd mijn favoriete muziek bij me.

Ik koop nieuwe muziek meestal via de iTunestore om 2 redenen. Ik vind (als auteur) dat musici recht hebben op hun deel en ten tweede met iTunes Match heb ik altijd mijn muziekgesynchroniseerd op de computer, laptop, ipad en iphone. Heel handig want met wifi is altijd overal al je muziek beschikbaar.

mobiele data in frankrijk

Ik wist echter niet dat er een knopje streaming via mobielnetwerk bestaat dat je uit kunt zetten zodat je zonder wifi niet via 3G of 4G muziek streamt en dus data verbruikt uit je data-abonnement. Dat dat knopje er wel is weet ik nadat ik na ruim 5 uur rijden door België en Frankrijk een sms’je kreeg dat ik 80% van mijn 1gb data buitenland verbruikt had. “Hè… hoe kan dat nou?”.

Heel simpel onder instellingen vind je Itunes en Applestore. Daar kun je iTunes Match uitzetten maar ook automatisch dowloaden van muziek en apps en… heel belangrijk de knop Gebruik Mobiele Data.

Als je deze niet uitzet voor je de Nederlandse grens over bent en je gebruikt op je  iPhone of iPad je muziek dan ben je dus net als ik binnen een mum door je buitenlandse databundel van je Nederlandse of Belgische provider heen. Of nog erger je betaalt de maximale prijs voor je gebruikte MB’s voor dataroaming en dat kost je met een verbruik van, in mijn geval bijna 1gb een vermogen!

Gelukkig viel het bij mij in de bundel, maar die was wel praktisch op voor ik ook maar op de plaats van bestemming was!

Dé ideale oplossing Orange Pass Let’s Go

Ik was al langer van plan om in Frankrijk de Orange Pass Let’s Go aan te schaffen. Een ideale oplossing om je behoefte aan tijdelijke mb’s of gigabytes te bevredigen :-).

Je koopt een simkaart, de Pass let’s Go, voor 9,99 euro. Daar zit gelijk 2gb op die 1 maand geldig blijft. Daarmee kun je de kaart aanmelden volgens de instructie. Je koopt deze bij officiële verkooppunten van Orange.

Wat ik wilde was een stap verder. Ik kocht tevens de Clé Wifi waarmee je met de simkaart een wifi verbinding maakt met mobiele telefoon, je tablet, je laptop of de apparaten van je reisgenoten. Koop dan direct voor bijvoorbeeld 10 euro 2 gb die 1 maand geldig is of voor 25 euro 8gb die 1 maand geldig blijft of het maximum met 20gb Wil je de simkaart in je iPad of tablet? Neem die even mee naar de winkel. Ik kocht dus recent de Orange Pass Let’s Go, de clé wifi en de upgrade naar 2 gb.

De verkoopster installeerde alles voor mij en was ook zo vriendelijk het speciale telefoonnummer te bellen om de kaart te activeren. Ik ging met een werkende verbinding de deur uit. Kosten? Cle wifi € 49,90, Pass Let’s Go € 9,99 en Upgrade 8gb € 24,99.

Het zou kunnen dat de sim ook in een Nederlandse of Belgisch mobiel wifimodem past maar dat risico wilde ik niet lopen. Het werkt fantastisch en als je later weer in Frankrijk bent kun je een passende upgradekaart kopen die je overigens alleen via een Franse telefoon kunt upgraden (of via Internet). Dat upgraden gaat simpel. Nummer bellen, telefoonnummer simkaart intikken en de code van je upgrade.

Wil je alleen de simkaart dan betaal je dus maar € 9,99 en de prijs voor extra mb’s zoals € 20,00 voor 2gb. Overigens kun je sinds 2016 Pass let’s Go in heel Europa gebruiken dus ook in Nederland (maar wel met minder data. Ongeveer 1/3 van het geen je in Frankrijk mag gebruiken. Extra handig!

De instructie van Pass Let’s go is in het Frans èn het Engels. De handleiding van de Clé Wifi is alleen in het Frans. Als ik de komende tijd er aan toe kom zal ik een beknopte handleiding hier online zetten. Zet dit blog dus bij je favorieten!

Hopelijk heb jij ook iets aan deze tips. Let in elk geval op de instellingen van je iPhone of je iPad als je de grens overgaat. Ook veel Apps sturen bijvoorbeeld pushberichten en die gebruiken ook data. Uitzetten dus die knoppen met mobiele data, Itunes Match, automatische pushberichten en automatische downloads!

Geen ontvangst binnen? Dan naar buiten 🙂

Franse huizen hebben soms dikke muren en dan kan de ontvangst slecht zijn.

Ik heb inmiddels ruimer ervaring opgedaan met de Clé Wifi en heb ontdekt dat de afstand tot wel 30 a 40 meter is te overbruggen. Ik probeerde het in een huis met 70 cm dikke muren. Binnen geen ontvangst. Buiten op de tuintafel op 25 meter prima ontvangst (ook binnen!). Probeer het dus uit. En als het regent? Gewoon een goede plastic zak er omheen1

Wat vond jij van deze tip? Of heb je zelf een gouden tip? Deel het hieronder met mij en de lezers van mijn blogs 🙂

Wil je meer tips over Frankrijk? Volg mij dan ook op twitter of facebook

Alternatieven

Inmiddels is mijn verhaal achterhaald door de techniek. Orange heeft nu een mooie 4G aanbieding. Voor 59,90 heb je een clé internet 4G met 2gb (1 mnd geldig). Opladen kan vanaf € 10 voor 1gb (14 dagen geldig) tot € 40 met 3gb gebruikstijd 6 maanden. Na je laatste gebruik is de sim nog 6 mnd geldig. De sim kost 1 tot 8 euro en…. je kunt gratis gebruik maken van ruim 4 miljoen Orange hotspots in Frankrijk via het netwerk van Orange!

Verder zijn er prima alternatieven bij andere merken zoals SFR en Bouyges. Het is ook altijd verstandig om te wachten met de aanschaf tot je op je plaats van bestemming zeker weet dat de ontvangst goed is. Voor 90% zal dit overal wel in orde zijn, maar in het binnenland, op afgelegen campings of in de bergen kan de ontvangst per merk sterk wisselen.

Recent zat ik in de Var  en daar was de ontvangts van Orange op sommige plekken minder. Bouyges was daar bijvoorbeeld beter. Gelukkig had de camping een Pass Wifi waarmee ik voor 15 euro 7 dagen 24 uur per dag online kon zonder beperking van MB’s en met een snelle verbinding.

[fb_button]

Wordt lid van Frankrijk Binnendoor Online

Reacties

 1. David de Vries zegt

  Beste mensen,

  tip van mij ik heb een prepaid satelliet internet set gekocht bij Satpower Nederland en gebruikt dit nu in Frankrijk.
  Werkt best goed en haal mooie snelheden tussen de 15-22Mb download, kosten zijn best redelijk ik betaal voor 15GB €85 dat is ongeveer €5,60 per 1 GB, is best aan te raden wij hebben de schotel op een statief staan de schotel is ongeveer 72 cm van diameter. voor meer informatie kun hun website raadplegen.
  Gr. David
  https://satpower.eu/index.php/prepaid-internet

 2. Even een bedankje;
  VandaagIN AVIGNON BIJ ORANGE EEN CLE WIFI GEKOCHT. INCLUSIEF DE AANGERADEN 1 GB EXTRA VOOR 7 DAGEN OP DE 500 MB DIE AL BIJ DE AANKOOP VAN DE CLE IN ZIT.
  Fantastisch, eindelijk snel Internet. Op het park Provence Country Club van Madame Vacance vraagt men 30 euro per week en op de drukke tijden ( ik bedoel daarmee na 23 uur per dag zit iedereen op die modem dus is er voor dat geld geeneens internet te ontvangen).

  Hartstikke bedankt voor het advies en de leuke website!
  Anja

 3. W. Ansink zegt

  Reactie, Wij gebruiken de Orange Domino (pass let’s Go SE) nu sinds 2013.
  Inprinciepe zijn we zeer tevreden. Het enige wat zeer vervelend is als je buiten een officiele verkooppunt van Orange een opwaardeer code koopt en deze werkt niet dan ben je gewoon je geld kwijt. Wij kochten jl Mei 2014 voor € 35 een opwaardeer code bij een Orange sub dealer en toen wij de code lieten activeren bij het officiele verkooppunt in Agde zou deze moeten werken. Helaas deed dit het niet. en we werden niet verder geholpen, onder het mom van u heeft deze niet hier gekocht. Nu 2 1/2 maand verder en 3 brief naar Orange aan Service National Consommateurs, Orange Mobile, 33734 Bordeaux Cedex 9 gestuurd te hebben zou je verwachten dat je een reactie krijgt. Helaas Orange laat niets van zich horen. Dus weg € 35. Laat dit een waarschuwing zijn. Koop alleen opwaardeer kaarten bij de officiele Orange winkels.

  • Beste W. Ansink, bedankt voor je reactie. Toch wil ik er graag aan toevoegen dat ik meestal bij een Tabac mijn opwaarderingen koop. Als het niet druk is vraag ik met een “zielig” gezicht of ze het voor mij willen opwaarderen via de telefoon. Lukt altijd en nog nooit problemen gehad.

   Ruud

  • Kijk eens op simup.nl Deze bieden buitenland sim aan voor diverse landen. Werkt goed, en je ontvangt duidelijke instructies als je alles ontvangt. Over service geen klachten!

   Let op. Als je richting Frankrijk -> Brittannië gaat. Daar heb ik ontdekt dat Lebara zeer matige dekking heeft. Bij mij werkte dat zeer slecht. Zat in gebied Plouër-sur-Rance. Zag daar als enige 3g provider. “Free” alle rest is daar 2g netwerk.
   Geen waze en TT file info dus. 🙁
   Verder gelezen op internet dat gebruikers over het algemeen goed tevreden zijn over Lebara.

   Suc6.

   Succes.

  • Beste @Wmax bedankt voor je toevoeging. Wat de dekking betreft kun je bij alle Franse telecom bedrijven een kaart vinden met de dekking per gebied. Zoek in Google even op Couverture Télephonie France.

   Simup kan een oplossing zijn, Let goed op de tarieven en voorwaarden want het is lang niet altijd voordeliger. Integendeel want voor 3G en 4G internet kan een stuk duurder zijn dan direct in Frankrijk een sim kopen.En wat de ervaringen betreft kun je op internet inderdaad veel reacties vinden. Maar… oordeel zelf 🙂

  • Beste, Zojuist op simup.nl gekeken.
   Toch nog een vraag.
   Ik schaf een simkaart (waardeer deze voldoende op) aan voor Frankrijk en doe deze in de Domino en kan dus internetten? Zo ja dan is dit 200% goedkoper.
   Nu betalen we voor 3 GB € 35 via Simup.nl zou dat zij 3 GB voor € 15 zijn.

   Zijn er geen grotere bundels te koop. 3 GB voor 30 dagen is beetje weinig Weet iemand of dat kan?

  • Let wel goed op de duur van bundels. Soms is dit maar 7 dagen. Ook zit er normaal gesproken een simlock op de domino. Je kunt natuurlijk wel de sim in een tablet stoppen.

   Ik wil hiermee deze discussie sluiten. Omdat dit geen forum is.

 4. Hallo,
  Van mij een vraag over internet van orange in Frankrijk.
  Ik heb een internet sim kaart gekocht, usim prepaid, pochette pret a surfer.
  Zelf heb ik een simlockvrije dongel waar het kaartje inpast.
  Ik heb er totaal € 43,00 (35+8 voor kaartje) voor betaalt en het zou 6 maanden geldig zijn.
  Ik krijg het e.e.a niet geïnstalleerd en weet niet wat te doen.
  De bedoeling is dat de dongel in mijn laptop internet geeft.
  Ik ben met de boot met vakantie langs de franse kust en wil graag in de haven internet hebben.
  Graag snelle hulp, want elke dag telt (sorry)
  Groet Rienk

  • Halo Rienk

   Hoop dat ik snel genoeg antwoord -:)

   Maar… Helaas heb ik hier geen antwoord op. Ik ken de sim en het prepaid pakket niet en kan niet bepalen waar het aan ligt. Misschien dat iemand anders je kan helpen of in de eerstvolgende haven even naar Orange?

   Suc6

   Ruud

 5. Hallo,
  Ik had even een vraagje.
  Ik ga voor 3 maanden op buitenlandse stage naar zuid frankrijk.
  Wat kan ik het beste aanschaffen? Ik wil graag internet op mijn telefoon maar wil ook kunnen bellen naar Nederland. Hebben ze ook een soort van blox dat je onbeperkt kunt internetten ofso?

  Mvg Moniek

  • Beste Moniek. Ik kan jouw vraag niet 100% beantwoorden omdat ik er geen ervaring mee heb. Je kunt net als in Nederland pre-paid sims kopen om te bellen, sms’en en te internetten. Heb even gekeken bij Orange. Er zijn diverse mogelijkheden. Dat geldt ook voor SFR en andere aanbieders in Frankrijk. Je moet wel opletten naar de duur van je tegoed. Vaak is dit beperkt tot 20 of 30 dagen. Er zijn ook sims die voor een maand gelden inclusief internet, bellen en sms’en. Ik denk dat je het best vooraf op internet kunt kijken en dan ter plekke naar de voordeligste aanbieder gaan.

 6. Beste Ruud,

  Ik ben me aan het verdiepen in de Lets go pass. Wellicht kan jij mijn vragen misschien beantwoorden met jouw ervaring.

  Ik heb een mifi router sim lock vrij. Nu wil ik een Lets go pass aanschaffen. Is deze ook op te waarderen via internet. En of via een Nederlandse telefoon, daar de sim in doen.

  Na op waarderen hoelang is de sim kaart dan nog te gebruiken. Als ik 3 euro 200mb vanuit Nederland opwaardeer is het simmetje dan weer 6 maanden actief?

  BVD

  Rowan

  • Rowen

   1 pass let’s go is alleen internet dus in een smartphone?
   2 ik weet niet of de sim in een simlockvrije nl mifi werkt
   3 opladen via internet kan in een Orange account met Franse ccard
   4 opladen met een niet Franse telefoon gaat niet
   5 sim is na laatste gebruik 3 mnd geldig. Nwe sim kost 8 euro incl 100mb

   Suc6
   Ruud

 7. Gerrit Koopman zegt

  beste
  wij verblijven 6 maanden per jaar in Frankrijk om een camping kunnen daar een internet verbinding kopen voor een maand onbeperkt internetten voor 42,– euro per maand wij vinden dat nogal prijzig zeker dat wij zoals de laatste jaren in het hoog seizoen en er veel gebruik van de internet verbinding gebruikt wordt gemaakt er nauwelijks verbinding te maken is zeker geen facetime dat wij regel matig met het thuis front doen
  is er een goedkopere oplossing die wel het hele seizoen goed werkt en goedkoper is dan die 42,– euro per maand (de internet provider op de camping is osmozis)
  ik zie graag reactie en een oplossing die bij ons past tegemoet
  gerrit koopman

  • Beste Gerrit

   hangt af van je gebruik. Als je met 2 of 3 gb p/mnd uitkomt dan is de Orange oplossing wellicht een goede toepassing. lees even het blog en de reacties.

  • Gerrit Koopman zegt

   hoi Ruud
   wij zij leek op de termen die jij doorgeeft 2 en 3 gb. Wij doen bijna iedere dag facetimen met het thuisfront dat zijn gesprekken van 30-60 minuten per keer. Ter aanvulling wij hebben een iPad waar wij mee facetimen en wij hebben een laptop om te surfen over het internet en onze bank zaken met te doen

  • 1 gb is ongeveer 1000 MB. Facetime video gebruikt circa 3mb per minuut. Met 2gb kun je dus circa 660 minuten factimen. Dat kost bij orange nu 20 euro. Maar ik zou daar geen databundel voor gebruiken. Een gesprek van 60 minuten kost 180 MB en dat tikt dus flink aan. Nu kun je misschien uitrekenen wat voor jou voordeliger is.

 8. Hallo,

  Ik heb met aandacht jullie ervaringen gelezen, maar ik ben een totale leek in dit alles en wou nog even informeren.

  We beschikken dus over een Iphone 4 en Ipad (zonder SIM mogelijkheid) en een ouder toestel Nokia Lumia (wat wel ook over micro sim beschikt)

  Wat dien ik nu aan te schaffen om tijdens de vakantie gebruik te kunnen maken van dit Orange pack en hoe dit te verbinden met deze toestellen.
  Ik had ooit over de WIFI clé gehoord in de winkel, maar dacht dat je dit moest zien als een USB stick??

  • Beste Robby,

   Wat je nodig hebt is de Clé Wifi. Dit is dus het Orange wifimodem waarmee je met ke iPad, iPhone en elke andere telefoon, tablet of computer met WIFI verbinding kan maken. Orange heeft nu zelfs een complete aanbieding voor € 44,90 inclusief 500 MB èn het wifi modem. Vraag in de shop naar Le Coffret prêt-a-surfer

  • Ruud,
   Hartelijk dank voor je antwoord.

   Mijn excuses voor de vraag, maar ik had in het verleden al is zo’n cle aangekocht via Orange, dit was een soort van USB stick en moest die dan in de laptop steken.

   Maar dit ding werkte niet en met een hoop gezeur erbij in de winkel heb ik uiteindelijk toch mijn geld teruggekregen. Daarom dat ik dit weer wou vermijden.

   Ik ga de volgende maal mij zo een Clé wifi aanschaffen en hoop er dan toch wat wijzer in te worden.
   Dus als ik het goed voor heb, moet je de SIM in dit toestel steken, geeft dit een WIFI signaal naar alle toestellen en die kan je dan aansluiten met toegangscode.
   Hopelijk houden ze de actie nog even geldig, want we vertrekken pas in Juni.

  • ik heb een webtrotter van SFR werkt perfect 1 gb = 9 euro(week geldig) of 4gb =30 euro(maand)
   webtrotter =49 euro.

  • Net even op http://www.sfr.fr/telephonie-mobile/sfr-la-carte.html gekeken. Het is mij niet geheel duidelijk wat voor -en nadeel zijn ten opzichte van Orange. Aantal jaar geleden zei men ‘de landelijke dekking’. In mijn geval is het scenario 2 dagen in FR en 2 maanden later ruim 2 weken. Vraag in beide gevallen is of SIM kaart dan al vóóraf te bestellen is vanuit NL, hoelang die kaart geldig blijft want ik lees in de reacties verschillende periodes (6 mnd. tot een jaar) en dat opwaarderen nog altijd alleen kan via een franse credit card en anders alleen via een fysiek bezoek aan een winkel….? Ik gebruik een Huawei E5830

  • Peter,

   Andere aanbieders in Frankrijk hebben nu soortgelijke aanbiedingen. Voorzover ik weet (Orange) kun je deze niet in Nederland bestellen. Dus alleen ter plekke in de winkel. Opladen kan alleen met een Franse credit- of bankkaart. Een andere optie is via een vaste telefoon. Zelf heb ik diverse keren een nieuwe gb’s gekocht bij een Tabac en daar was men altijd zo vriendelijk om even het nummer te bellen. Je sim blijft na het laatste gebruik 6 mnd geldig.

   zie ook mij reactie onder het artikel.

 9. ik gebruik een jaar de z.g. domino van orange naar tevredenheid. alleen het opwaarderen is niet echt handig. Opladen gaat inderdaad met een bij de Tabac gekochte Pass let’s go internet (20 euro /2Gb een maand geldig) maar hiervoor is een vaste lijn of een orange mobiel nodig. Gelukkig doen de medewerkers in de orange winkel dit graag voor mij, want ook opwaarderen via internet is ook niet erg europees. Je kunt alleen maar een carte bleu of in frankrijk geregistreerde mastercard gebruiken. Vorig jaar kon ik nog probleemloos via internet opwaarderen, omdat ik een 3G dongle (cle3g) voor mijn laptop had. Maar de ontvangst was slecht. Nu ligt de domino buiten onder de veranda van mijn huis en heb ik in het hele huis wifi (en tevreden huisgenoten). Ik vraag me af of er nog meer mensen tegen dit probleem aanlopen, zodat we orange wat europeser kunnen laten worden. Ik betaal met mijn credit card over de hele wereld, behalve de paar tientjes per jaar voor deze bij uitstekend werkende domino.

 10. ik heb ook zo’n kaart gekocht deed eerst prima in de buurt van de orange winkel in Sisteron echter geen verbinding in Marseille ne weer niks in parijs. Ben ik weer in Sisteron werkt alles weer normaal. Eerst in de orange winkel meldde ze dat het was verlopen , onzin dus na 4 dg 2gb verbrandt. Dit kan je bekijken met #123# deze is nu gewoon nog een maand geldig. Of het zijn de instellingen of de kaart staat op een regio. Tot nu zou ik geen orange nemen! Het is een sim only en ik heb direct de 20 euro upgrade gedaan. Het ligt echt aan orange en niet aan het verbruik. Ik heb het getest Samsung Ace , S3 ,S4 ook hier ligt niet de oplossing. Als iemand iets weet hoor ik het graag.

  • Wat de plaatsen betreft vind ik het vreemd. Heb zelf nog geen problemen met ontvangst gehad maar ik heb de simonly in een mifi en niet in een telefoon of tablet. In Parijs (waar ik regelmatig ben) werkt het probleemloos en ook elders in Frankrijk. Wat betreft het gebruik : 2gb in 4 dagen is behoorlijk maar hangt er natuurlijk wel vanaf waarvoor je het hebt gebruikt. Let in elk geval op dat je niet ergens automatisch een streaming dienst aan hebt staan (bijvoorbeeld Spotify of iTunes. Ook navigatie via mobiel vreet data. Daar moet je dus voorzichtig mee zijn. Voor het bijwerken van mijn sites en dit blog kom ik met 2gb meestal uit in 2 weken. Mijn verhaal over Pass Let’s Go schreef ik omdat ik op 1 dag bijn 1gb kwijt was omdat Itunes Match in de auto aanstond en mijn muziek streamde van iCloud. Dat was niet handig 🙂

 11. Mooie oplossing, gaan we ook doen. 1 vraag, heeft de Clé WiFi van Orange simlock, dus alleen op het Orange netwerk? Anders is het wellicht interessanter om een simlock vrije in Nederland te kopen.

  • Johan van der Spoel zegt

   Of de Franse Cle Wifi van Orange een simlock heeft weet ik niet, ik heb zelf een Novatel mifi, via Vodafone simlockvrij aangeschaft in Nld. Kijk evt op de site van Orage.fr
   Of koop er een via marktplaats, van bijv novatel of huawei (let wel op dat je geen Amerikaanse koopt, maar eentje die op GSM basis werkt). Ze (de 3G wifi routers) worden tweede hands steeds goedkoper omdat smartphones en ipads ook over de mogelijkheid beschikken om wifi te delen. Dat werkt goed, maar ik vind een mifi (3G wifi router dus) zelf handiger.
   Afgelopen donderdag weer een upgrade in een Orangewinkel gekocht; 2GB voor 20 euro. Is weer een maand geldig. En omdat mijn simkaart van vorig jaar nog net geen jaar oud was kon ik die nog gebruiken en weer upgraden met 2GB, scheelt weer acht euro voor een nieuwe simkaart.

  • Er zit een simlock op. Er zijn wel sites die uitleggen hoe je deze verwijdert maar daar steek ik niet mijn handen voor in het vuur:-):

   Zelf vind ik het geen punt gebruik het alleen in Frankrijk en mijn ervaringen met Orange zin top!

 12. Johan van der Spoel zegt

  De Pass Let’s Go heb ik nu al voor het vijfde jaar. Prettig is dat Orange miv 2012 is overgeschakeld naar betalen naar verbruik in plaats van naar tijd. Hierdoor red ik het gemakkelijk om met de 2gb opwaardering voor 20 euro (geldig in juli en aug). Jammer dat je simkaart na inactieve periode van een half jaar verloopt, dus elk jaar in de vakantie een nieuwe sim (hoewel maar acht euro).
  Mijn ervaring met de medewerkers in de Orange winkel is dat ze je altijd op weg helpen, tot nog toe ging ik ‘geactiveerd en opgewaardeerd’ de winkel uit. Geen gedoe met zelf franse nummers bellen en moeilijke codes invoeren in je mobiel.
  Heb de sim zelf altijd in mijn mifi, de mobiele router (gelijk Huawei, of de Franse Cle wifi). Kunnen we met de hele caravanpopulatie op internet.
  Dekking van Orange over het algemeen goed, hoewel niet op alle locaties 3G snelheid.

  • Johan

   Bedankt voor het plaatsen van je ervaring met de Pass Let’s Go. Het weerspiegelt mijn goede ervaringen met medewerkers van Orange. Ik loop ook altijd met een werkende wifi de deur uit. Zelf al een paar keer bij een Tabac een verlenging gekocht en gevraagd of ze even wilde bellen. Als je de enige voor de kassa bent is dat nooit een probleem 🙂

   Ruud

 13. Het eerste wat in me tas gaat naar Frankrijk zijn me Huawei E586 routers gebruik ze nu al 3 jaar en kan niet meer zonder, had alleen een probleem met de APN van Orange, vanwege dat ze in de orange shop alleen Frans spreken en omdat ik de router in nederland had gekocht en de router niet automatisch het Orange-APN kon instellen. nu kijk ik zelf’s Sateliet TV op me Iphone i.p.v een schotel mee te nemen,

  • Nu kijk ik zelf’s Sateliet TV op me Iphone i.p.v een schotel mee te nemen, ??? dat zijn dan veel MB’s lijkt mij dan toch nog duur worden

   Ruud

  • valt wel mee 10mb per 10min, dus dat mag de pret niet drukken, mensen op de Camping snappen alleen niet hoe ik via me iphone aangesloten op de beamer tv kan kijken 🙂

 14. Hoi.
  Ik heb een orange card (via ebay), die ik in februari 2013 met veel plezier in mifi heb gebruikt in Frankrijk. Volgens bericht van orange is hierop nu een “Pass-internet” te activeren met E3 (3 jours €10,- 100 Mo) of E4 (7 jours €20 400 Mo). Dit is minder dan Let’s go met 2 Gb voor een maand voor €20,-
  Let’s go is dus interessanter. Is Let’go op bestaande orange sim card te activeren?

  • Hans, “is Let’go op bestaande orange sim card te activeren?”. Wat denk je zelf? Telecom Providers kennende zal er een nieuwe chip in moeten maar die kost slechts 8 euro incl 100mb

 15. Het Ruud,
  Heb je ook tips voor ons? Huis in Fr. Zonder vaste telefoonlijn. Veel gebruik internet via iphone’s iPads en laptops. Heb ergens de klok horen luiden, maar……..
  Dacht men sprak over wifi router met dongel oid?
  Hoor graag je reactie!

  • Ja hoor! Even het blog aandachtig lezen + de reacties want daar staat alles haarfijn in (Cle Wifi = dongel maar dan beter)

 16. Kun je bij die pass let’s go ook een nanosim krijgen? Ik ben eigenlijk van plan om de Iphone 4s van mijn werk als mobiele hotspot te gebruiken. Ik hoef daarop toch niet bereikbaar te zijn tijdens mijn vakantie.

 17. Ha Ruud,
  Ik ga naar een plek in Frankrijk waar geen Wifi is dus jouw tipt lijkt een oplossing. Echter, ik heb geen behoefte aan internet op mijn nokia, maar alleen op mijn mac, zodat ik dagelijks mijn mail kan checken en een beetje online kan werken op sites etc. Als je geen ‘nummer’ hebt, maar alleen een computer, (MacBook Pro) is het dan ook mogelijk om de Let’s go pass van Orange te gebruiken?
  dank alvast voor je antwoord.
  Nin

  • Ja! Daar is het juist voor. Schaf daar in de Cle Wifi aan en je hebt alles wat je nodig hebt. Werkt perfect met een MacBook, iPad en iPhone

 18. Allereerst bedankt voor het delen van je ervaring.
  Ik heb inmiddels ook een Huawei E5331 en wil komende vakantie de Pass Let’s Go optie gaan uitproberen.
  Weet je toevallig ook de settings voor de mifi?

  • Fons: omdat het een wifi modem is hoef je niet zoveel in te stellen. Tip: neem je Huawei mee naar de Orange shop. Ik ga er wel vanuit dat je E5331 simlockvrij is. Men zal de sim installeren en men initialiseert deze in de winkel. Als ze het niet uit zich zelf doen vraag er dan even naar. Daarna heb je alleen het het wachtwoord en naam van het netwerk nodig. Maar als het goed is heb je dat al van je eigen Huawei. Neem je tablet of smartphone mee naar de Orange shop kun je direct even testen of het werkt voor je de winkel uitloopt. Voor degenen die de Clé Wifi bij Orange aanschaffen: de netwerknaam en toegangscode staan op een stikker aan de onderkant en in de papieren die je krijgt. En denk er aan dat je je moet legitimeren want je krijgt tenslotte een 06 nummer!

   Suc6

 19. Ik begrijp dat de simkaart in de clé wifi geplaatst wordt? Kun je de simkaart ook in een smartphone (met mogelijkheid tot mobiele hotspot) plaatsen? Ik heb wel ergens gelezen dat spraak en sms op deze simkaart niet mogelijk is.
  Wij gaan per jaar 4 keer naar frankrijk, ik neem dan steeds een travel&surf optie van t-mobile op mijn telefoon, en daar kan ik dan ook mee met mijn laptop op internet. Het liefste zou ik een franse simkaart met internet hebben, dat is veel goedkoper. Maar ‘sans engagement’ betekent dat je iedere keer als je je simkaart niet meer nodig hebt, je de simkaart ‘op moet heffen’. Als je dan weer opnieuw in frankrijk komt, moet je weer een nieuwe simkaart-met-nummer bestellen. Dat is erg omslachtig.

  Graag je reactie.

  (aff link verwijderd)

  • De simkaart gaat in de clé wifi. In principe zou het ook in een tablet moeten kunnen zoals een iPad maar dat is niet nodig want je kunt verbinden met de Cle Wifi voor je internetverbinding. Je kunt er niet mee bellen. Sms versturen kan via je browser. Je ontvangt ook een sms als je verbruik het maximum heeft behaald. Ik heb nu een paar keer opgeladen en dat gaat perfect. Mijn beste ervaring is in een Orange shop daar laden ze ongevraagd je gekocht budget. hoef je zelf niet te hannisen met een Franse telefoon of internet. Als het niet druk is in de Tabac willen ze dat ook wel voor je doen. De kaart is niet onbeperkt geldig maar als je 4x per jaar gaat zal dat geen probleem opleveren. De eerste keer kocht ik de Pass Let’s go in mei j.l en deze is geldig tot eind december 2013 en vervalt als ik niet voor die tijd heb opgeladen. Dat is wel het geval dus wordt de periode telkens aangepast. Laat je de periode verstrijken dan hoef je alleen een nieuwe pass let’s go te kopen voor 8 euro met 100 mb en je bent weer online. Ik ben er zeer tevreden over vooral ook over het bereik. Nog geen problemen tegen gekomen. Aanrader!

   Ruud

  • Hallo Ruud,
   Mijn ervaringen met Orange zijn een stuk minder dan die van jou.
   Wij hebben een Orange Domino gekocht. Die kost 69Euro inclusief de SIM en 500MB tegoed. De dame van de Orange winkel in Agde heeft alles keurig geinstalleerd en op de camping was het eigenlijk enkel de stekker in het stopcontact en een WiFi verbinding maken zoals je dat thuis ook doet. Tot dusverre enkel lof.
   De ellende begon toen we moesten opwaarderen. Dan moet je echt goed opletten wat je koopt. Orange heet twee soorten kaarten waarmee je kunt opwaarderen. Let goed op dat je Let’sGo koopt. Bij een Mobi cart kost 100MB 5euro terwijl bij Let’sGo de prijs ca 1Euro per 100MB is. Voor tarieven kun je op volgende internet pagina terecht. https://boutique.orange.fr/tablette-et-cle/pochette-pret-a-surfer-internet-prepaye
   Het opwaarderen van de Domino met Let’sGo is verschrikkelijk lastig en heeft ons veel tijd gekost. Het staat in de kleine lettertjes maar het is niet mogelijk om de Domino te opwaarderen met onze credit card. De credit card moet aan Franse rekening gekoppeld zijn. In de Orange winkel konden ze ons enkel en alleen Mobi opwaardeer kaarten verkopen, Let’sGo zat niet in hun assortiment. Na een zoektocht hebben we uiteindelijk een Tabac gevonden die ons de juiste Let’sGo kaart verkocht. Vervolgens moesten we toen nog een Franse telefoon vinden omdat het activeren van het tegoed niet via internet of een Nederlandse telefoon kan.
   Het is ons uiteindelijk allemaal gelukt maar echt klantvriendelijk kan ik dit allemaal niet noemen. Zeker gezien het feit dat Orange groots aankondigt dat dit HET data systeem voor de vakantieganger in Frankrijk is.
   Groet,
   Jos

  • Jos, bedankt voor je reactie en je ervaringen. Wat het opwaarderen betreft dat kan inderdaad alleen met een vaste telefoon of creditcard / cartebleu die gekoppeld is aan een Franse bankrekening.

   Mijn oplossing schreef ik al eerder in een antwoord: Ik koop de opwaardering bij de Tabac of in een Orange winkel (nog nooit problemen mee gehad). en vraag of men voor mij even kan bellen en opwaarderen. ook nog nooit problemen mee gehad.

   Tip: je moet met Fransen heel geduldig blijven, vooral vriendelijk en ze af en toe lief in de ogen kijken 🙂

 20. Alphonse Schrijvers zegt

  Het kan ook anders- sommige nederlandse providers verkopen een dag-, week- of maandpas voor internetten in een Europees land voor een heel redelihke prijs. Voorbeeld T-mobile. Ik kan via een SMS een weekpas kopen voor gebruik in Frankrijk – ongeveer13 euro. Werkt prima.