Bonjour! Ik ben Ruud Couwenhoven.

Ruud heb je nog tips voor me?"  Waarom Frankrijk Binnendoor zo leuk is vertel ik je maar al te graag. Bijvoorbeeld hoe ik ooit Armagnac proefde door te hevelen met een slang in een vat. Of onderweg op de bonnefooi in een bijzonder hotelletje verzeild raakte. Ook kwam ik door binnendoor te rijden heel vaak op verrassende plekjes en in leuke restaurants of ontdekte wijndomeinen waar ik nog steeds graag een omweg voor maak. Maar hoe pak ik dat aan?
play

10.000+

Leden

15 jaar

Uniek sinds 2004

15.000.000 x

Gelezen & Gedownload

20+ 

ebooks &  complete reizen

Hoe ik verliefd werd op Frankrijk

Ik was een keer in de prachtige streek de Gers in het Zuid-Westen van Frankrijk. Het is er niet zo toeristisch en staat bekend als de streek van de Armagnac. Ik had mij voorgenomen om samen met Marian ergens te gaan proeven. Vanaf een camping bij Lectoure ging ik via allerlei fraaie binnenwegen en door de wijngaarden op zoek naar een leuk adres.

In een klein dorpje zag ik een bord boven een poort "Degustation d'Armagnac". Het was in de tijd dat ik nog niet zo heel goed Frans sprak. Maar ik stopte er en trof er een oudere dame. Zij wilde mij graag laten proeven en vertelde honderduit hoe zij zelf de Armagnac maakt. Zij nodigde mij uit om achter haar aan te rijden naar haar opslagplaats aan de andere kant van het dorp. 10 minuten later stond ik met een rubberen slang in mijn hand aan een vat met Armagnac te lurken 🙂

Het echte Frankrijk ontdek je niet via de snelweg!

Wanneer je met de auto naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk gaat ben je lang onderweg en de kans dat je in een file terechtkomt is groot. Zeker als je in het hoofdseizoen gaat. Niet leuk en zeker niet als je met kinderen of bijvoorbeeld een hond op reis gaat.

Ga je dichterbij in Frankrijk op vakantie? Dan is de autoroute misschien ideaal maar je loopt altijd weer tegen tolkosten en de dure brandstof langs de snelweg aan. Maar één ding is zeker. Je ziet vooral asfalt, auto's, veel parkeerplaatsen maar niet veel van Frankrijk.

Het kan anders en je houdt er nog een lekker etentje aan over ook (of meer).

Lekker eten Frankrijk Binnendoor
Bijzondere ontdekkingen

Wist je dat ik door relaxed over de Franse binnenwegen te rijden geld bespaar? Ik betaal geen tol en mijn auto verbruikt 30 tot 40% minder brandstof door in plaats van 130 gemiddeld circa 80 km per uur binnendoor te rijden. Ook tank ik 20 tot 30 eurocent per liter goedkoper dan langs de Franse autoroute.

Het geld dat ik bespaar geef ik dan bijvoorbeeld uit aan een lekkere lunch onderweg en als de rit langer is hou ik genoeg over voor een overnachting en soms zelfs inclusief een gezellig diner. Ik ben ook al vaak een bijzonder wijndomein tegengekomen waar ik dan een paar flessen wijn insloeg die ik dus eigenlijk verdiend had door de besparing aan tol en benzine. Gaaf hè?

Waarom Parijs nog leuker is dan de reisgidsen vertellen.

Wandeling in Belville

Om goed voorbereid naar Parijs te gaan kopen veel mensen een reisgids die ze daarna meestal niet meer aanraken.

En wat er in de reisgidsen staat zijn meestal de bekende bezienswaardigheden. Maar die zijn echt niet zo moeilijk te vinden. Dus waarom zou je je geld uitgeven aan dure reisgidsen? Natuurlijk wil je de bekende bezienswaardigheden ook zien. Maar hoe gaaf is het om juist de minder bekende plekken te zien of met insidertips juist nèt ergens anders te komen dan anderen? 

Ik ben een paar weken per jaar in Parijs. De stad ken ik inmiddels op mijn duimpje en ontdek telkens weer nieuwe verrassende en leuke plekjes. Als ik er ben krijg ik ook veel tips van bekenden in Parijs waardoor ik je Parijs kan laten beleven als een Parijzenaar. 

In 3 dagen verrassend binnendoor naar de Côte-d'Azur

Ontdek het andere Frankrijk in 3 dagen naar de Côte-d'Azur

In mijn ebook in 3 dagen naar de Côte-d'Azur neem ik je mee op reis over de Franse binnenwegen en vertel je hoe je zonder tol te betalen naar de Côte-d'Azur kunt reizen. Onderweg kom je door streken waar je anders niet zou zijn geweest als je met 130 km per uur over de autoroute was gereden.

Op de eerste dag stop je in het leuke wijnstadje Beaune en ik verklap je een leuk adres voor de overnachting. Uiteraard lees je ook over een bijzondere plek om 's-avonds lekker te eten en waar vooral de lokale bewoners komen.  

Op dag 2 rij je door de beroemde wijngaarden bij Beaune dwars door het Franse binnenland naar Die in de Drôme. Waar je ook weer op een leuke plek kunt overnachten. Op dag 3 ga je dwars door de ongelooflijk mooie Drôme richting het Provençaals plaatsje Sault waar ik een bijzonder plekje ontdekte voor de lunch.

Het eindpunt ligt aan de Côte d'Azur tussen Saint-Tropéz en St.Raphaël / Frejus. Je kunt het ebook gratis downloaden en je ontvangt ook regelmatig mijn tips over Frankrijk en Parijs. Het ebook kost normaal € 5,99 maar ik doe het je graag cadeau dus profiteer vandaag nog van dit bijzondere aanbod!

Ga net als ik en duizenden anderen ook op avontuur in Frankrijk

Met Frankrijk Binnendoor Premium is het vervolg van de CD-Rom die ik in 2004 ontwikkelde en uitbracht en waarvan duizenden exemplaren zijn verkocht. Sinds 2011 is deze niet meer verkrijgbaar maar staat de complete inhoud van de CD-Rom online met inmiddels nog veel meer e-Books, reisverhalen en tips die gebaseerd zijn op mijn eigen ervaringen.

Als je Premiumlid van Frankrijk Binnendoor wordt dan heb je onbeperkt toegang tot alle reisverhalen en tips en kun je de e-books gratis downloaden. Het zijn voor jou de bouwstenen voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk en duizenden anderen gingen je al voor.

Hieronder zie je de beschikbare lidmaatschappen van dit moment. Wil je eerst meer weten over de complete inhoud? Klik dan hier.

Nu inclusief de nieuwe ebooks "Roadtrip Bastides! & de Passages van Parijs"

Premium Jaar (Nieuw!)

12 maanden Premiumlid voor nog geen€ 1,67 per maand - automatische verlenging


1e jaar € 29,99

daarna 19,99 per jaar

 • 12 maanden onbeperkt toegang
 • doorlopend per 12 maanden
 • automatische incasso p/jaar
 • 1e jaar € 29,99 daarna € 19,99 p/jr
 • Alle ebooks t.w.v € 48 gratis
 • Inclusief 2 Bonus ebooks
 • Exclusieve Premium reisverhalen
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Lidmaatschap simpel te stoppen
 • 30 dagen Geld Terug Garantie
 • Jaarprijs blijft gegarandeerd gelijk en wordt nooit meer verhoogd.

100% Niet goed, geld terug garantie

100% Niet Goed Geld Terug Garantie

 De wettelijke bedenktijd voor het afsluiten va een internet abonnment is 14 dagen. Maar ik geef je zonder probleem mijn unieke niet goed geld terug garantie van 30 dagen *)

Ik ben pas tevreden als jij dat ook bent.  En omdat ik er van overtuigd ben dat jij, net als duizenden anderen, veel plezier gaat beleven aan mijn ebooks, reisverhalen en luistertips (podcasts) durf ik zonder probleem een unieke niet goed geld terug garantie te geven.

Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent over Frankrijk Binnendoor Premium, dan is de terugbetaling van je lidmaatschapsgeld eenvoudig geregeld. Met de 30 dagen niet goed geld teruggarantie loop je dus geen enkel risico.

Als je binnen 30 dagen na aanmelding een email stuurt met de reden dat je toch wilt stoppen dan krijg je omgaand je eerste betaling zonder slag of stoot retour!

*) VIP leden hebben een 100% tevredenheidsgarantie van 45 dagen.

 • Als Premiumlid krijg je na aanmelding meteen een Bonus tip om je lidmaatschapsgeld terug te verdienen. 

Wat anderen van Frankrijk Binnendoor vinden

Ik heb het boek in “3 dagen naar de Cote d’Azure” al gedownload en gelezen. Mooi en leerzaam vooral de opmerkingen waar je beter niet met de caravan kunt gaan rijden. Ik lees Frankrijk Binnendoor met graagte en vind het dus mooi. Beter dan de Kampeer en Caravan Kampioen daar rammel ik zo door heen.

Aad Stolk

Eerst was ik sceptisch om Frankrijk Binnendoor lid te worden, maar ik heb genoten van het verhaal over de Routes des Grandes Alpes. Een topidee voor onze vakantie. Trouwens ook je verhaal over de Armagnacproeverij heeft mij veel plezier gedaan! Ik kijk uit naar nieuwe ebooks en reisverhalen!

P van Afferden

De route omschrijvingen met daarbij de bezienswaardigheden en andere tips zijn ook voor camperaars heel waardevol. De routes downloaden we op een ereader, dus altijd bij de hand. We gaan zeker één keer per jaar naar Frankrijk en hebben de afgelopen jaren dankbaar gebruik van gemaakt van de routes en tips. O.a. het Loiregebied, Picardië en de Franse Alpen. Je komt zo op plaatsen die je anders nooit ontdekt zou hebben. Ook de luistertips geven veel informatie. Leuk om “en route” in de auto te beluisteren”.

Jan Kolkman

Vind je programma geweldig, we zijn Frankrijk liefhebbers en hebben een mobilhome, daardoor hebben we al veel plezier van je tips gehad.

Patrick Taillaert

Jean Vanheusden

Een site met heel veel bruikbare, bijzondere informatie. Wanneer je, zoals ik van Frankrijk houdt is dit een geweldige site. Ruud staat je bij met een zeer attente en gedegen hulp. Dank daarvoor Ruud!

José Dibbets

Heel veel dank voor uw snelle reactie en dan nog wel op zondag. Ik weet nu waarom de ebooks niet lukten omdat ik deze button direct aanklikte ipv via de leden-button te gaan. Zoals u misschien hebt gemerkt heb ik het abo meteen geupgrade naar Premium Onbeperkt. Uw tips zijn super en de interessante informatie rondom, in mijn geval, jaarlijkse vakantie is heel erg welkom.

Patrick Taillaert

Met jouw hulp heb ik nu het ebook les Routes des Grandes Alpes op mijn mobiele ereader staan. Hiervoor super bedankt. Ik heb zonet even gescrold en het ziet er erg mooi uit. Nog mooier als je ebook over Parijs (en die vond ik al super!) 

Annemieke Kamman

Over Ruud Couwenhoven

Mijn eerste kennismaking met Frankrijk was tijdens een uitstapje naar Parijs.

Ik ging er een weekend naar toe met collega’s van de bank waar ik indertijd werkte. Een kennismaking die niet helemaal vlekkeloos verliep omdat ik met een hoogzwangere echtgenote middenin demonstraties en heftige rellen in Parijs terecht kwam. Dat weekend werd onbewust blijkbaar toch bij mij een zaadje geplant met liefde voor Parijs en sindsdien ben ik er ontelbare keren geweest.

In 1986 ging ik voor het eerst met de auto en ons gezin naar Bretagne. Ook die eerste kennismaking met Frankrijk verliep niet zonder problemen. Navigatiesystemen en mobiele telefoons waren er nog niet en dus stond ik op de terugweg door een fout opeens met de auto midden in Parijs Toch wilde ik nog veel meer van Frankrijk ontdekken en besloot toen dat ik alleen nog maar Frankrijk Binnendoor zou gaan. Lekker relaxed over rustige binnenwegen, door slaperige dorpen en mooie valleien. Maar ook een spannende route door de bergen ging ik niet uit de weg.

Elk jaar trokken wij er met z’n viertjes en onze hond Tosca een week of 4 op uit en reden kris kras door Frankrijk. Mijn ervaringen schreef ik in notitieboekjes en ik maakte foto’s, veel foto’s. Familie, vrienden en collega’s bij de bank bleken mijn verhalen en ervaringen als inspiratie voor hún vakantie te zien. Regelmatig deelde ik mijn tips met hen en dat bracht mij in 1998 op een idee.

Van notities op papier naar Frankrijk Binnendoor

Omdat ik steeds meer vragen kreeg of ik mijn ervaringen in een boekje had, bracht mij dat op het idee om mijn tips en reisverhalen op een CD-Rom uit te brengen. Dat was in 2003 en dat bleek zo’n succes dat de eerste persing van 1000 stuks binnen een maand was uitverkocht. 

Ik werkte in die tijd bij ING als relatiemanager voor bedrijven en had een drukke en vooral leuke baan. Maar toen in 2008 de bankencrisis toesloeg vond ik het steeds minder leuk en nam in 2009 ontslag om voor mijzelf te beginnen met het uitgeven van websites. Vanaf dat moment had ik tijd en ruimte om van mijn passie voor Frankrijk een beroep te maken en nog meer door het mooie land te reizen.

In die tijd kreeg ik ook steeds meer vragen of er een boek was met mijn reisverhalen over Frankrijk en Parijs. Dat zette mij aan het denken. Moest ik dan toch de stap zetten naar een boek? Het deed mij weer denken aan de begintijd toen mij gevraagd werd “Ruud ik ga naar Frankrijk heb je nog een tip voor mij?” en dat ik prompt een schrift vol notities tevoorschijn toverde.

Deze keer besloot ik om al mijn reisverhalen online te zetten op FrankrijkBinnendoor.nl. 

Niet lezen maar luisteren naar mijn tips & ervaringen

Wat Frankrijk Binnendoor anders maakt dan andere blogs en websites zijn de podcasts.

Hiermee kun je overal mijn tips horen en steeds meer mensen ontdekken hoe handig het is om in plaats van te lezen te luisteren naar Frankrijk Binnendoor. In de podcast hieronder hoor je meer over het ontstaan Frankrijk Binnendoor.

In 2019 komt mijn eerste boek op papier uit!

Ik heb mij laten verleiden 🙂

Na meer dan 20 jaar mijn reiservaringen en tips op het internet te hebben geschreven komt er in 2019 een boek uit. Het wordt een bijzonder boek.

Het geeft antwoorden op veel gestelde vragen en problemen die vakantiegangers in Frankrijk tegenkomen. Deze zijn door mijn vele lezers op mijn websites aan mij gesteld en doorgegeven toen ik bekend maakte dit boek te willen schrijven.  Maar.... dat is niet alles want ik geef je ook een complete rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk zodat ook jij het andere Frankrijk kunt ontdekken. Wil je weten wanneer het uitkomt? Meld je hier aan en maak kans op een gratis door mij gesigneerd exemplaar!

Ook met jou deel ik graag mijn ervaringen in Frankrijk

Omdat ik het leuk vind om over mijn ervaringen te schrijven èn er over te praten is Frankrijk Binnendoor een website geworden waarmee ik mijn passie voor Frankrijk met je kan delen. 

Ik wil je graag helpen om ook een fantastische tijd in Frankrijk te beleven. En ik weet bijna zeker dat je met mijn ervaringen ook die leuke en bijzondere plekjes gaat ontdekken waardoor je vakantie nét iets anders wordt en je er extra lang van kunt (na)genieten.

Om je kennis te laten maken met mijn formule van Frankrijk Binnendoor kun je gratis "3 dagen Frankrijk Binnendoor" downloaden en kun je 4 unieke bonusvideo's over Frankrijk Binnendoor bekijken. 

Bedankt voor je tips

Deze media schreven over mij en FrankrijkBinnendoor of gebruikten mijn tips en ervaringen voor artikelen in hun blad of online uitgave.