Persbericht 12,5 jaar Frankrijk Vakantieland

Website met tips en e-Books over Frankrijk

Op 15 februari 1998 plaatste Ruud Couwenhoven uit het Limburgse Stein zijn eerste tips over Frankrijk op het internet. Nu, 12,5 jaar later, is de website FrankrijkVakantieland.nl één van de oudste websites in het Nederlands taalgebied met tips over vakantie in Frankrijk. Inmiddels is de website uitgegroeid tot een vraagbaak over vakantie in Frankrijk die elk jaar door vele honderdduizenden mensen wordt bezocht. Naast een vernieuwde website is er ook een jubileumbundel met e-Books samengesteld.

Tips en e-Books over Frankrijk

Sinds de start van www.frankrijkvakantieland.nl worden er veel tips over vakantie in Frankrijk verstrekt die grotendeels gebaseerd zijn op de eigen ervaringen van Ruud en Marian Couwenhoven.

Zij reizen al ruim 27 jaar door Frankrijk en beschrijven deze op de website en in e-Books. Er zijn bijvoorbeeld e-Books te downloaden over het Zuid-Westen, Elzas en Lotharingen en een mooie reis door de Loirestreek, Bretagne en Picardië. Bijzonder is verder het e-Book over de Routes des Grandes Alpes waarin 4 weken dag voor dag wordt beschreven over een tocht dwars door de Alpen van Menton naar het meer van Genève. Het meest recente e-Book is Parijs! Hierin schrijft Ruud Couwenhoven zijn persoonlijke ervaringen en unieke tips. Jaarlijks is hij meerdere keren in Parijs en wandelt dan door de stad en ontdekt de leukste plekjes en restaurants.

Deze e-Books zijn in verband met het 12,5 jubileum nu samengevoegd in één jubileumpakket dat tijdelijk, tot 1 juni 2013, voor € 7,95 is te downloaden (korting 50%).  In totaal beschikt men met deze e-Books over ruim 400 pagina’s vol met tips, wandelingen, fietstochten en bijzondere rondritten met de auto. Een heerlijke manier om Frankrijk te ontdekken!

De jubileumbundel met e-books staat op: www.frankrijkvakantieland.nl/jubileum

Vernieuwde website

In verband met het 12,5 jarig jubileum van FrankrijkVakantieland is ook de layout van de website verfrist en is het aantal vakantiethema’s uitgebreid. Naast de talloze persoonlijke tips wordt er in handige thema’s informatie verstrekt over bijvoorbeeld rondreizen met de auto, fietsvakanties, busrondreizen maar ook over hotels, wintersport en Parijs zijn veel handige tips te vinden.

Op FrankrijkVakantieland staan nu ook ruim 200 topcampings en meer dan 24.000 vakantiehuizen in heel Frankrijk. Regelmatig worden ook beschrijvingen van particuliere accommodaties toegevoegd zoals gîtes en chambre-d’hôtes waardoor de website nu één van de meest uitgebreide in zijn soort is.

Weblog Frankrijk Binnendoor

12,5 jaar geleden begon het met de eigen reisverhalen die op de website geplaatst werden. Tot op de dag van vandaag gebeurt dat nog steeds. “Het reizen door Frankrijk over rustige binnenwegen geeft je de kans om het land veel beter te leren kennen. In een rustig tempo rijdend over de stille binnenwegen ontdek je pas het echte Frankrijk. Ik noem dat al vele jaren Frankrijk Binnendoor”, aldus Ruud Couwenhoven.

“Omdat ik zo ontzettend veel reisverhalen en leuke anekdotes over Frankrijk heb, ben ik naast FrankrijkVakantieland een persoonlijk weblog gestart. Op dit weblog zet ik wekelijks een leuk verhaal of een bijzondere tip over Frankrijk”, vervolgt Couwenhoven.  De blogs variëren van tips over wijnproeven in de Bourgogne tot een stedentrip met zijn kleinzoon naar Parijs of van een fietstocht in de Gironde tot een wandeling in de Auvergne en nog veel meer!

Het weblog kan worden gevolgd op: www.frankrijkbinnendoor.nl