Podcast over La Rochelle met handige tips

In deze podcast over La Rochelle geef ik je tips om meer uit je bezoek aan La Rochelle te halen. Ik verklap je mijn favoriete plekjes in deze gezellige stad. Luister maar…

Podcast over La Rochelle

La Rochelle in Charente-Maritime is een gezellige stad aan de Atlantische Oceaan. In deze podcast over La Rochelle vertel ik je mijn persoonlijke ervaringen. De complete tekst van de podcast en veel handige links voor hotels, een appartement of vakantiehuis vind je in het blog “Tips over La Rochelle“.  In dat blog kun je natuurlijk ook naar deze unieke podcast kijken en luisteren.

De ligging bij Île-de-Ré is ideaal als je van fietsen houdt. Maar ook bij La Rochelle zelf kun je uitstekend fietsen. Sterker nog de stad is een echte fietsstad waar je zelfs zonder je eigen fiets heerlijke tochten kan maken. Het Yelo systeem met de gele fietsen en de talloze fietspaden in La Rochelle maken je bezoek extra aantrekkelijk.

Je kunt er dus voor kiezen om La Rochelle op de fiets te gaan verkennen. Maar ik ga liever te voet en in deze luistertip over La Rochelle deel ik mijn ervaringen in deze super gezellige stad. Je ontdekt bijzondere plekjes zoals:

  • een mooi en kindvriendelijk strand
  • de gezellige overdekte markt in Les Halles
  • de oude haven van La Rochelle
  • het la Rochelle van de 13e eeuw
  • en een paar leuke en vooral goede adresjes om een hapje te eten.

Podcast over la Rochelle met een leuke wandeling

podcast la Rochelle

Als je naar deze podcast over la Rochelle luistert dan hoor je in 11 minuten mijn beste tips over deze stad.

Ik ontdekt de oude haven met de gezellige terrassen, een bijzonder park dat ook heel leuk is met kinderen. En ik neem je mee naar een plek waar ik samen met Marian altijd weer geniet: Le Jardin des Plantes. Vlakbij ligt de markt waar het op zaterdag heel gezellig is. Als het je lukt probeer dan in deze omgeving een tafeltje te scoren om een hapje te eten. Wil je weten waar? In de luistertip over La Rochelle vertel ik je er alles over.

Ook geef ik je nog een bijzonder adresje voor een diner in de avonduren waar ik genoot van een relaxte sfeer, prachtig uitzicht en een voortreffelijke keuken. Tenslotte verklap ik in de podcast ook in welk hotel ik verbleef en waaroom.

Wil je alleen luisteren naar de podcast? Dan kun je deze hieronder starten of ga naar Spotify en abonneer je meteen op het podcast kanaal van Frankrijk Binnendoor Online (kan ook in Apple Podcasts of Stitcher).

Veel luisterplezier met deze podcast over La Rochelle!

Ruud Couwenhoven

Oh ja… laat hieronder eens weten wat je van deze podcast vond.

 

%d bloggers liken dit: