Uitverkoop Parijs. Tips voor de zomer- en wintersale!

Uitverkoop in Parijs

Twee keer per jaar is het feest in Parijs: de uitverkoop!

Parijs is een fantastische stad om te bezoeken.

Als je er eenmaal geweest bent smaakt het naar meer en in dit blog vertel ik je alles over de uitverkoop in Parijs! Wil je meer weten over Parijs? Lees dan eerst mijn 10 tips voor een weekend in Parijs.

Tijdens de Soldes d’hiver in januari en in de soldes d’été in juli wordt Parijs omgetoverd in het domein van de koopjes. Ik geef je in dit blog veel (insider)tips over de uitverkoop in Parijs. Lees dus rustig verder en je komt alles te weten inclusief de data!

Maar… de uitverkoop in Parijs is aan strenge regels gebonden.

Als de datum bekend is dan breekt op de eerste dag het walhalla van de koopjes los. Van groot warenhuis tot kleine lokale winkelier zal iedereen er alles aan doen om de klant tot kopen te verleiden. Ontdek hierna de beste tips van Parijzenaars!

Combineer de Soldes in Parijs met een paar dagen Parijs. Ik geef je in elk geval de beste tips gebaseerd op ervaringen van echte koopjesexperts!

Winteruitverkoop Parijs van 9 januari tot 19 februari 2019

winter uitverkoop in Parijs

De winteruitverkoop in Parijs is dé tijd van het jaar voor super koopjes!

De Soldes d’hiver begint altijd de week na de jaarwisseling. Op woensdag 9 januari 2019 begint de grote winteruitverkoop 2019 in Parijs. Dé tijd om van superkoopjes te profiteren.

Dan kun je ze overal weer zien: De grote raamstickers met Soldes! ofwel uitverkoopKortingen van 10 tot 70% zijn geen uitzondering.

Maar de Parijzenaar weet de spanning wel op te voeren.

De kortingen lopen namelijk op naar mate de uitverkoop langer duurt.

In de laatste weken lopen deze dan vaak op tot 70% of meer! Het spreekt voor zich dat er in de eerste weken natuurlijk de meeste keus is. En werkelijk alles gaat in de uitverkoop van parfum tot de meest exclusieve haute couture.

De Soldes d’hiver duurt tot dinsdag 19 februari 2019

Zomeruitverkoop Parijs van 26 juni tot en met 6 augustus 2018

Zomer uitverkoop Parijs

De andere grote uitverkoop in Parijs is de zomeruitverkoop.

In 2019 start de Soldes d’été Paris op woensdag 26 juni om 10:00 uur. Op dinsdag 6 augustus 2019 is het de laatste dag van de zomeruitverkoop.

 Tips van insiders

Tips van insiders

Maar hoe overleef je de koopgekte op de eerste dagen?

Parijzenaars zullen namelijk op de openingsdag massaal voor de deuren van de grote warenhuizen staan te dringen om zo snel mogelijk het begeerde koopje te kunnen bemachtigen. Maar hoe weten ze dat dan?

Daar heb je een ijzersterke strategie voor nodig 🙂

 • Ga allereerst de dag er voor naar bijvoorbeeld één van de grote warenhuizen en geef je ogen goed de kost zodat je weet waar jouw “prijs” in de rekken hangt.
 • Als de deuren open gaan stormt iedereen naar zijn favoriete rek en begint te graaien :-). Om deze gekte te voorkomen kun je natuurlijk ook op een later moment gaan.
 • De beste tijdstippen om te gaan shoppen is door de week en dan zo vroeg mogelijk. De meeste winkels openen de deuren om 10:00 en dan is het meestal nog niet zo heel druk.
 • Ik kreeg van een Parisienne wel een heel eenvoudige tip:
 • Als je op kledingjacht gaat trek dan zelf makkelijke kleding en schoenen aan die je snel kunt wisselen om te passen. Houd er ook rekening mee dat het zelfs in de winter in de warenhuizen flink warm kan worden.
 • Luchtige kleding is dus gewenst 🙂

De tweede ronde en de laatste ronde

De Laatste Ronde

Na een paar weken worden de prijzen verder verlaagd en zijn er nog meer koopjes te halen.

De keus is dan best nog redelijk maar de prijzen gaan richting de -50 en 60%! De laatste weken van de uitverkoop in Parijs is het zoeken geblazen naar een mooi voordeeltje.Ze zijn er nog steeds maar je moet er wat meer moeite voor doen.

Dat wordt dan wel beloond met een korting tot 80%!

De warenhuizen van Parijs voor de Soldes:

Andere hotspots voor de uitverkoop in Parijs zijn

Merci
 • Louvre-Tuilleries, Faubourg Saint-Honoré en de omgeving van de Place Vendôme (veel luxe goederen en kleding)
 • Boulevard Haussmann en omgeving
 • Le Marais, veel leuke kleine winkels die ook op zondag open zijn! Lees ook mijn insider tips over de unieke concept store Merci en het blog over bijzondere winkels in Le Marais
 • Les Halles en Rue de Rivoli. Veel bekende ketens en ook veel leuke boetieks. Eigenlijk is het hele gebied tussen de Bastille en het Louvre één groot shoppingcenter.
 • de Rue Faubourg Saint-Antoine en omgeving bevat veel leuke boutieks, schoenenwinkels en specialistische winkeltjes. Ga zeker ook de zijstraten in zoals de Rue Charonne. Je vindt dit bij de Bastille.
 • Saint-Germain-des-Prés, veel luxe winkels, kleding, design, en huishoudelijke artikelen. Dit gebied is het domein van Le Bon Marché!
 • Centre Commercial Place d’Italie (o.a een filiaal van Printemps). Het is één van de grootste winkelcentra van Parijs.
 • De Colette Conceptstore aan de 213 rue Saint-Honoré Paris in het 1e arrondissement
 • SoPi, South of Pigalle is de nieuwe hippe wijk tussen de Boulevard Haussmann en Boulevard de Clichy

Dit is nog maar een greep. Maar aan deze winkelgebieden zul je tijdens een paar dagen je handen vol hebben 🙂

Zelf een hotel boeken in Parijs is heel eenvoudig!

Je kunt natuurlijk met een reisorganisatie naar Parijs, maar ik zou zelf een hotel regelen.

Ik heb wat dat betreft prima ervaringen met Booking.com en alvast wat links opgezocht naar hotels in de buurt van de beste winkels zodat je niet lang hoeft te slepen met je aankopen 🙂

Tip: Zoek een hotel in de buurt van (klik op een link voor de hotels):

En als je niet veel wilt sjouwen als je weer met de Thalys naar huis gaat neem dan een hotel in de buurt van Gare du Nord 🙂

Wil je ook iets van Parijs zien? De Eiffeltoren op? Een Seinecruise maken? Dineren in Moulin-Rouge? Of een een bijzondere wandeling met een gids? Bestel gewoon online je tickets en voorkom wachtrijen aan de kassa in Parijs!

Aanbieding hotels Parijs!

Samen met TUI heb ik elke week nieuwe aanbiedingen voor goede hotels in Parijs. Naast de scherpe prijzen profiteer je ook van een gratis "Stadswandeling Onbekend Parijs" met een Nederlandse gids t.w.v € 22 p.p. Hiermee wordt je stedentrip naar Parijs nog leuker!

Grand Hotel Dore

Grand Hotel Dore Grand Hotel Dore » Goed hotel tussen de Bastille en Bois de Vincennes in een sfeervolle beurt op een niet toeristische locatie. Op loopafstand van Promenade Plantée en Marché d'Aligre. Een prima plek om Parijs te ontdekken.

Aanbieding bekijken »

Best Western Montmartre

Best Western Montmartre Best Western Montmartre » Op loopafstand van Moulin Rouge & Sacré Coeur, luxe ontbijtbuffet, moderne kamers. Vlakbij metro met goede verbindingen naar bijvoorbeeld: het Louvre, de Eiffeltoren, Notre-Dame en de Seine.

Aanbieding bekijken »

Met de Thalys naar de uitverkoop Parijs

Als je naar Parijs wilt adviseer ik je om met de Thalys te gaan.

Lees hiervoor absoluut deze tips over de Thalys. Er staan altijd aanbiedingen en acties waarmee je je voordeel kunt doen. Koop in de Thalysbar je metrokaartjes dan hoef je op het drukke Gare du Nord niet te wachten!

Tip : download mijn ebook Parijs! en haal het maximale uit  je bezoek aan Parijs.  

Tip 2: ik schreef ook een blog op DichtbijOpVakantie.nl over winter in Parijs 

Tip 3: Boek hier je hotel in Parijs