Voordelig overnachten in Frankrijk & Frankrijk Binnendoor

Voordelig Overnachten in Frankrijk

Voordelig overnachten in Frankrijk

Wist je al dat ik ook teksten voor een boek heb geschreven? En dat het een heel handige gids is als je op zoek bent naar adressen om voordelig te overnachten in Frankrijk?

Het is al weer een paar jaar geleden dat ik werd benaderd door Emiel Groot van uitgeverij Evron in Alkmaar. Hij is de uitgever van de populaire gids Voordelig Overnachten in Frankrijk.

Een gids met meer dan 3000 overnachtingsadressen in Frankrijk waarvan ruim 380 bij Nederlands sprekende eigenaren.

Emiel vroeg mij indertijd of ik de teksten wilde schrijven bij de regio’s en vakantiegebieden in Frankrijk. Het leek mij een leuk idee en ik besloot om het te doen. Uiteindelijk heb ik alle teksten voor de gids geschreven bij de hoofdstukken waar per vakantiegebied de overnachtingsadressen staan.

Omdat ik veel in Frankrijk ben en regelmatig door het land reis heb ik ook een enorme database met foto’s en de vraag van Emiel of ik ook mooie foto’s voor de gids kon leveren heb ik indertijd met ja beantwoord.

Alle informatieve teksten in Voordelig Overnachten in Frankrijk zijn dus door mij geschreven en de bijbehorende foto’s heb ik ook gemaakt.

De gids is nog steeds te koop en wordt jaarlijks geactualiseerd en ik heb er eigenlijk nooit zo mee te koop gelopen. Maar het is en blijft natuurlijk toch een boek dat ik geschreven heb 🙂

In de boekwinkel in Maastricht

Dominicanen Boekhandel Maastricht

Een paar weken geleden stond ik in de mooiste boekwinkel ter wereld, de Dominicanen in Maastricht.

Ik was even aan het snuffelen tussen de reisboeken en had de gids Voordelig Overnachten ook zien liggen tussen honderden andere reisboeken. Best leuk en ook eigenlijk een beetje trots toen ik dat zag.

Mijn dag kon helemaal niet meer kapot toen een echtpaar naast mij stond waarvan de vrouw de gids in de handen nam en er doorheen begon te bladeren. Ik bleef geïnteresseerd naar de andere reisboeken kijken maar luisterde met meer dan een halfoor naar het gesprek van de twee.

De vrouw zei op een gegeven moment: “Goh Johan dat is eigenlijk best een handig boekje en ik lees hier dat Ruud Couwenhoven van Frankrijk Binnendoor ook een bijdrage heeft geleverd. Kijk… hij staat hier zelfs in het voorwoord. Zullen we het meenemen?”

Ik durfde niet te reageren door te zeggen “Ja en hij staat nu zelfs naast u” 🙂

Natuurlijk liep ik even later wel zo trots als een pauw de winkel uit en het bracht mij op het idee om er toch maar weer eens wat aandacht aan te schenken. Omdat ik heel veel tijd heb besteed aan mijn bedrijf, mijn weblog Frankrijk Binnendoor en mijn ebooks had ik de promotie van het boekje een beetje links laten liggen.

Dat is jammer want het is een heel handig boekwerkje waar je in één oogopslag goede adressen mee kunt vinden om bij de Fransen thuis te slapen (en nederlandstalige eigenaren). Het ligt dan ook standaard bij mij in de auto.

Een perfect koppel

Een perfect koppel voor de vakantie in Frankrijk

Het mooie is trouwens dat ik indertijd met Drukkerij Evron een leuke afspraak heb gemaakt.

Kopers van Voordelig Overnachten in Frankrijk krijgen in combinatie met Frankrijk Binnendoor Online Premium12 een aantrekkelijk korting als ze de gids èn Frankrijk Binnendoor Online bestellen.

De aanbieding van Voordelig Overnachten in Frankrijk is extra aantrekkelijk omdat je meteen 2 kortingsbonnen van € 15 ontvangt waarmee je buiten het hoogseizoen korting krijgt op de overnachting bij deelnemende eigenaren. Daarnaast krijg je een heel leuke CD met Franse muziek van de Nederlandse Groep Alderliefste.

De aanbieding van Voordelig Overnachten in Frankrijk samen met Frankrijk Binnendoor Downloaden was een ideaal pakket als je Frankrijk eens relaxed en anders wilt ontdekken!

Was? Ja sinds 2014 is er geen nieuwe uitgave meer uitgebracht. Tot voor kort kon je deze via Frankrijk Binnendoor bestellen, maar omdat de gids helaas steeds meer veroudert is het niet meer mogelijk om deze via mij te bestellen.

Als je bij de boekhandel de gids in toch nog handen weet te krijgen kijk dan eens naar links, naar rechts of achter je. Wie weet sta ik er zelf ook 🙂

Ruud Couwenhoven schrijft over Frankrijk en publiceert ebooks over Frankrijk en Parijs

PS.  je kunt natuurlijk wel gewoon lid worden van Frankrijk Binnendoor Premium voor nog meer tips voor je vakantie in Frankrijk.