De Frankrijk Binnendoor en FranceComfort Wijnweken

FranceComfort wijnweken 14 tot en met 28 september 2019

Dit is een speciaal arrangement voor de wijnweken 2019 op Village des Cigales bij Maroux in de Lot samen met Ruud Couwenhoven van Frankrijk Binnendoor.

Wijnweken Villages des Cigales van 14-9 t/m 28-9-2019

 • Bezoek aan wijnchâteau met Nederlands uitleg en proeverij
 • Bezoek aan wijngaarden tijdens druivenpluk, eventueel zelf meehelpen
 • Met een gids het bijzondere Château Bonaguil ontdekken. 
 • thumbs-up
  Er komt een wijnboer naar Village des Cigales met een mooi verhaal
 • thumbs-up
  Maak een rondvaart op de rivier de Lot  met een Nederlandse gids.
 • thumbs-up
   Genieten van een speciaal 3-gangen diners in Bistro du Parc voor maar € 30 p.p

Wil jij ook eens iets bijzonders?

FranceComfort en Frankrijk Binnendoor organiseerden de FranceComfort Wijnweken op vakantiepark Village des Cigales in de Lot.

Dit kleinschalige vakantiepark ligt op een prachtige plek bij de wijngaarden van de Cahors. Net iets ten zuiden van de Dordogne is het een toplocatie om te genieten van de nazomer. Tijdens deze Wijnweken was ik zelf ook aanwezig en maakte kennis met leuke mensen die via Frankrijk Binnendoor 1 of 2 weken geboekt hadden. 

Ik ging zelf ook mee met de verschillende activiteiten die tijdens de wijnweken worden georganiseerd. Ik was namelijk samen met Marian het grootste deel van de FranceComfort wijnweken aanwezig. Je kon tijdens deze 2 bijzondere weken zelf bepalen aan welke activiteiten je mee wilde doen. Het was namelijk heel flexibel. Het verblijf was goed geregeld in één van de vakantiehuizen op Village des Cigales.

De activiteiten waren heel leuk. Zo maakten wij een boottocht op de Lot (waarbij ik zelfs de kapitein was). Ook werd een wijndomein bezocht en enkele deelnemers hebben zelfs een ochtend druiven geplukt en 's-middags met de druivenplukkers op het chateau gegeten. 

Trouwens over eten gesproken. De zeer vriendelijke beheerders Francis en Vera (Belgisch en Nederlands sprekend) weten hoe zij hun gasten moeten verwennen. 3x per week werd er een speciaal diner geserveerd voor de gasten van de wijnweken op het prachtige terras. 

Boottocht tijdens FranceComfort wijnweken

Maak een leuke boottocht op de Lot, samen met Floor Bosch van het office du Tourisme in Fumel. Zij vertelt van alles over deze mooie omgeving. In 2018 was Ruud Couwenhoven de kapitein van de rondvaartboot.

Wijnproeverij tijdens FranceComfort wijnweken

In 2018 was er met een enthousiaste groep was er bij Chateau Latuc in Mauroux een rondleiding. In de wijngaarden werd tekst en uitleg gegeven en uiteraard werd er afgesloten met een uitgebreide proeverij.

Wandelen en Fietsen bij Village des Cigales

Village des Cigales ligt midden in de natuur bij de Vallei van de Lot. In de omgeving kun je prachtige fietstochten en wandelingen maken en vlakbij liggen de beroemde wijngaarden van de AOC Cahors.

Het gezellige terras

Het gezellige terras van Village des Cigales en Bistro du Parc biedt een fraai uitzicht op de mooie omgeving. Hier werd 3 keer per week het "Wijnweken Special Diner" geserveerd van topkok Francis

Meer over Villages des Cigales en de France Comfort Wijnweken

In de onderstaande video kom je meer te weten over de unieke Wijnweken op Villages des Cigales.

Villages des Cigales is een kleinschalig vakantiepark van FranceComfort met op dit moment 26 comfortabele vakantiehuizen. De vakantiehuizen liggen op ruime kavels voor voldoende privacy. Op het vakantiepark vind je verder:

 • 3 zwembaden met glijbanen,
 • check-circle
  sportvelden 
 • Receptie
 • check-circle
   Nederlands sprekende beheerders
 • gezellig restaurant 
 • check-circle
  Bar bij het zwembad
Chenille

Chenille is een 2- tot 4-persoons vakantiehuis lekker tussen de bomen. Woonkamer met open keuken en een ruime slaapkamer voor 2 personen. In de woonkamer is een slaapbank voor 2 personen. Badkamer met douche.

Papillon

Papillon is een een gezellig vakantiehuis dat geschikt is voor 4 personen. De woonkamer heeft een zithoek en er is een compleet ingerichte open keuken. Ook deze woning heeft een badkamer met douche.

Grillon

Grillon is een vakantiehuis aan de rand van Villages des Cigales voor 4 personen. De keuken is extra uitgerust met een vaatwasser. De slaapkamers hebben elk twee eenpersoons boxsprings. Badkamer met douche.

Cigale

Cigale is een 4 persoons vakantiehuis met een ruime woonkamer en compleet ingerichte open keuken met vaatwasser. De 2 slaapkamers hebben 2 eenpersoons-boxsprings. Badkamer met douche.

De vakantiehuizen op Villages des Cigales hebben TV met Nederlandse en Belgische zenders en Wifi. Het overdekte terras is voorzien van comfortabel meubilair om van lange avonden buiten te kunnen genieten. 

Ruud wijst je de weg

Ruud Couwenhoven

FrankrijkBinnendoor

Ik ben zelf  tijdens de wijnweken 2018 op het kleinschalige vakantiepark Village des Cigales geweest en dat was heel leuk. En ook dit jaar ben ik er weer. Voor 2019 zijn de vakantiehuizen gemoderniseerd en van vernieuwde inrichtingen voorzien. Hiermee is het niveau van het vakantiepark verder verhoogd. Ook buiten de wijnweken is dit een prima vakantiepark om  te genieten van de mooie omgeving en de fraaie natuur.

Boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tijdens de wijnweken 2019 op Village des Cigales is Ruud Couwenhoven ook aanwezig. Net als in 2018 zal hij met excursies meegaan maar en natuurlijk zal hij zijn ervaringen in Frankrijk met je delen en je tips geven om de mooie omgeving te ontdekken.

Extra bijzonder is dat vanaf 8 oktober 2019 zijn boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk uitkomt. Tijdens de wijnweken zal hij exclusief voor de gasten van FranceComfort het boek presenteren. Het boek is dan ook te koop en Ruud zal graag een persoonlijke tekst en een handtekening voor je in het boek zetten. 

Bezoek wijndomein tijdens de FranceComfort wijnweken

Wat vind jij van deze tip?