ebook Loire!   

De vallei van de Loire van Orléans tot aan de monding bij Saint-Nazaire

Ebook LOIRE

Unieke ebook inlcusief de Wijn Roadtrip Loire

Dit splinternieuwe ebook neemt je mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis door de vallei van de Loire. Boordevol inspiratie, met bijzondere fietstochten, tips om te overnachten, lekker eten en wijn proeven en kopen. Dit ebook bevat tevens de bijzondere Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip met talloze tips voor goede wijndomeinen maar ook restaurants en winebars om kennis te maken met de heerlijke Loirewijnen. Tenslotte krijg je als extra bonus twee routes links- en rechtsom Parijs om relaxed naar de vallei van de Loire te reizen.


Per hoofdstuk staan er handige links in en krijg je gratis toegang tot de speciale website

Dit is wat je krijgt met dit unieke ebook

De vallei van de Loire is een heerlijke plek voor de vakantie in Frankrijk. Het leuke is dat deze streek in Frankrijk voor elk type vakantieganger geschikt is. Toen ik besloot om dit ebook over de Loirestreek te gaan schrijven had ik al bedacht dat er natuurlijk kastelen in voorkomen maar ook leuke dorpen en plekjes die je persé moet gaan zien. De vallei van de Loire leent zich ook voortreffelijk voor ongekend mooie fietstochten. En hou je van wijn? Dan is het hoofdstuk met de Wijn Roadtrip Loire een aanrader!

Naar de Loire maar niet via Parijs

Het eerste hoofdstuk geeft je een fantastisch alternatief om Parijs te vermijden en lekker binnendoor naar de Loire te reizen.

Ontdek het mooiste van de vallei van de Loire

Dit ebook is het resultaat van mijn jarenlange ervaring in de vallei van de Loire en ik deel je dan ook mijn beste tips om heel veel te zien.

Fietsen in de vallei van de Loire

De vallei van de Loire is een heerlijk fietsgebied en voor elk type fietser geschikt. In het ebook vind je tips met volledig beschreven fietsroutes.

De wijngebieden van de Loire

De vallei van de Loire heeft talloze wijngebieden waar je volop kunt genieten en natuurlijk wijnen kunt gaan proeven met unieke insidertips.

Wij hebben een super tijd gehad!

Dit ebook is met veel plezier en passie geschreven en ik wil in het bijzonder Jordi, mijn zoon, bedanken voor zijn bijdrage want zonder zijn know how over de wijnen van de Loire en zijn kennis van wijndomeinen in deze regio zou het niet zijn geworden zoals het ebook nu is. Ook zijn tips en die van zijn “wijnvrienden” voor leuke restaurants en winebars heb ik heel erg op prijs gesteld. Ook wil ik Jennifer van Jen Proeft Wijn bedanken want zij volgde als eerste de Wijn Roadtrip Loire en gebruikte de tips uit dit ebook voor een reis die in Lille begon en in Parijs eindigde. Zij schreef de dag voor de terugreis uit Parijs het volgende: 

Jennifer van Jen Proeft Wijn

"

Normaal gesproken plan ik mijn trips altijd zelf maar van de Loire wist ik eigenlijk niets. Ik had zin in een trip vol met wijn, lekker eten, leuke pleintjes en hier en daar een fietstochtje. Vandaar dat ik de Wijn Roadtrip Loire heb gevolgd. Ik moet zeggen, beter had het niet kunnen worden. Geen algemeenheden maar alsof je tips krijgt van een goede vriend. Precies wat ik zocht: het mooiste plaatsje van de streek, het gezelligste plein om een heerlijk glas wijn te drinken, een goed lokaal restaurant, die leuke wijnboer die trots is op zijn wijnen en ze graag laat proeven en de mooiste stille routes langs de Loire, weg van het massa toerisme. Je komt niet op de bekendste plekken terecht, maar op de leukste plekken!


Jennifer Jenberg Jen Proeft Wijn - Registervinoloog Wijnacadamie

 

Meer dan 100 pagina's boordevol tips

1

Hoofdstuk 1: De Loire veelzijdig en dichtbij

In dit hoofdstuk vertel ik je alles over een alternatieve manier om naar de Loire te reizen. Lekker linksom Parijs via de Champagnestreek en dan naar Provins en Fontainebleau. Het eerst kasteel dat je tijdens je reis door de vallei van de Loire zult tegenkomen. Inclusief handige tips om te overnachten en lekker te eten.

2

Hoofdstuk 2: Van Orléans tot Blois

Hier begint een ontdekkingstocht van de vallei van de Loire die tot het UNESCO werelderfgoed behoort. Vanaf Orléans volg je de Loire helemaal stroomafwaarts en ik vertel je wat je onderweg kunt doen, zien en meemaken. En overal met tips om te overnachten, ergens lekker te eten, voor fietstochten en wandelingen. Zie dit maar als eerste etappe langs de Loire naar Blois en het grootste kasteel van Frankrijk: Chambord.

3

Hoofdstuk 3: Van Chambord tot Villandry

Een hoofdstuk dat propvol staat met tips. Een roadtrip langs de mooiste kastelen van de Loire maar ook twee bijzonder fietstochten bij Blois en Chambord. Je bepaalt zelf wat je leuk vindt maar met deze tips heb je aan een paar dagen niet genoeg.

4

Hoofdstuk 4: wijngaarden bij Bourgueil

Dit hoofdstuk speelt zich vooral af bij de wijngaarden van Bourgueil en de streek bij Saumur. Het is één van de mooiste stukken van de Loire. Je kunt er overal mooi fietsen, veel vlak maar soms een klimmetje en je leest heel veel over een van mijn meest favoriete plekjes in Frankrijk. Dit is een streek om te fietsen, te wandelen, lekker te eten en natuurlijk wijn te proeven. 

5

Hoofdstuk 5: De omgeving van Saumur

De gezellige stad Saumur is een aanrader om te bezoeken of om er gewoon een paar dagen te blijven. In dit hoofdstuk sleep ik je mee op een bijzondere fietstocht langs de Loire en zul je een heel mooi stukje Frankrijk gaan ontdekken.

6

Hoofdstuk 6: Van Angers naar Saint-Nazaire

Als je de Loire stroomafwaarts volgt kom je vanzelf bij twee bijzondere steden: Angers en Nantes. In het ebook lees je er alles over. Maar je zult er ook achter komen hoe je op een unieke manier verder stroomafwaarts kun reizen om tenslotte bij de monding van de Loire uit te komen. Dit hoofdstuk vertelt je alles over Angers, Nantes en de wijnstreek van de Muscadet maar ook over de charmes van de monding van de Loire.

7

Hoofdstuk 7: Wijn Roadtrip langs de Loire

Het eerste hoofdstuk ging over linksom via Parijs. In het zevende hoofdstuk staat een compleet beschreven Wijn Roadtrip in de vallei van de Loire. Om er naar toe te gaan zou je rechtsom Parijs kunnen gaan via Lille, Rouen, Angers, Saumur, Tours, en Orléans om tenslotte de reis af te sluiten in Parijs. Dit hoofdstuk staat bomvol tips voor goede wijndomeinen, lekkere plekjes zoals winebars en restaurants en tips voor de overnachtingen. Deze bijzondere roadtrip is mede samengesteld in samenwerking met één van de beste cavistes in Frankrijk. Alleen al vanwege dit hoofdstuk is dit ebook al meer dan de moeite waard.

>