Boek Frankrijk Binnendoor LOIRE

Nieuw!  Nu met website met Google Maps èn gratis gps-routes

Het  boek van Frankrijk Binnendoor voor een onvergetelijke vakantie naar èn bij de Loire. 

Ruud Couwenhoven

Ruud Couwenhoven

auteur

Het eerste boek van Frankrijk Binnendoor werd een regelrechte bestseller en is nog steeds het best verkochte reisboek over Frankrijk!

 

De opvolger Frankrijk Binnendoor LOIRE is opnieuw een bijzonder reisboek. Boordevol tips over fietsen, ebiken en wandelen bij de Loire, tips van vier experts enlocals, unieke fiets- en autoroutes voor dagtrips, leuke markten, campings en tips voor camperplaatsen.


In Frankrijk Binnendoor staat LOIRE staat alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie in de vallei van de Loire. Een wandel- en fietsgebied om van te likkebaarden en niet te ver weg.


Orléans ligt bijvoorbeeld op maar 530 kilometer van Maastricht en Breda of op 435 kilometer van midden België (Brussel). Ideaal dus om van Frankrijk te genieten zonder ver te rijden. In het boek staan ook twee alternatieve routes om relaxed naar de Loire te reizen en de drukte bij Parijs te vermijden.


Lees hier  alles over dit bijzondere boek, de complete inhoud, de unieke expertinterviews, de routekaarten van de reis langs de Loire en de Wijn Roadtrip. 


Het boek kun je hier bestellen en is ook te koop in de boekhandel in Nederland en Vlaanderen en bekende online winkels zoals Bol.com en Bookspot

Het best verkochte boek over de Loire

Nu altijd inclusief  website met Google Maps en gratis gps-routes en zonder prijsverhoging!

Frankrijk Binnendoor LOIRE

Boek Frankrijk Binnendoor LOIRE € 22.50

256 pagina's, luxe uitvoering met flexibele kaft met coating. Extra handig om mee te nemen . Dit boek neemt je mee op een onvergetelijke reis langs de naar bij de vallei van de Loire . Ontdek kastelen, een onbekende plekjes. Inclusief Wijn Roadtrip!

Boek + ebook + luisterboek

Bundel boek + ebook +luisterboek LOIRE

Boek + ebook + luisterboek van  € 67,50  voor € 32,50

Bestel  het boek met het unieke ebook en luisterboek.  De downloadlnks krijg je meteen na bevestiging van de betaling. Je kunt direct starten met lezen (PDF of EPUB) en luisteren (Mp3 en unieke online stream). 

€24,95

Tip: exclusief gesigneerd boek

Bestel het gesigneerde boek Frankrijk Binnendoor LOIRE . Ruud schrijft er  een persoonlijke notitie in en je voornaam (of als je het cadeau doet de voornaam van de ontvanger). Het boek wordt ook voorzien van de datum. Je ontvangt dus een uniek boek dat niemand anders heeft! 

Gesigneerd boek LOIRE

Op werkdagen voor 15:00 besteld is verzending dezelfde dag.  Gesigneeerde boeken worden uiterlijk 4 werkdagen na bestelling verzonden.
De verzendkosten in Nederland gratis. Naar het België delen wij de kosten. (Geen verzending naar andere landen)

Recensies in de pers

Recensie Atout France

Aanrader voor fietsliefhebbers!

Na het succesvolle Frankrijk Binnendoor neemt Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven je mee naar de rivier de Loire in zijn nieuwe boek Frankrijk Binnendoor: LOIRE. Mét hoofdletters, want de Loirevallei is tenslotte een koninklijke vallei. Deze keer neemt Ruud je mee op roadtrip langs bekende en vooral ook minder bekende plekjes langs de Loire, een streek met bijzondere kastelen, historische dorpen en bruisende stadjes. Door de uitgebreide beschrijvingen van diverse fietstochten is dit boek ook een aanrader voor fietsliefhebbers!


Atout France, Frans bureau voor Toerisme

Maarten van Laarhoven, Chapeau Magazin

Een heerlijk boek.

Frankrijk Binnendoor LOIRE is niet alleen een heerlijk boek om in te bladeren, het is zeker ook een aanrader voor wie overweegt om het de komende jaren qua vakantie wat dichterbij huis te zoeken. Zelf ben ik vooral blij met dit boek, omdat het me op een toegankelijke manier brengt naar de plekken waar ik zonder twijfel het allerliefst vertoef. Nu nog zien dat ik er snel een keertje werk van maak. Au boulot!, zoals de Fransen zeggen.


Maarten van Laarhoven Chapeau Magazine 

En Route Magazine

WARE LIEFDE VOOR DE LOIRE

Nog geen 2 jaar na de verschijning van Frankrijk Binnendoor over het Andere Frankrijk, verrast Ruud Couwenhoven ons met een al even rijkgevulde gids over de Loire. Daar begon ooit zijn grote Frankrijkliefde in de wijnstreek bij Bourgueil, jarenlang zijn vertrekpunt van omzwervingen vanaf Orléans tot Angers. Het plezier begint al op de heenweg, waar we mogen kiezen uit links of rechts om Parijs heen, liefst over D-wegen, eet- en slaapadresjes worden als geheimtips bijgeleverd. Met aanstekelijk enthousiasme neemt Ruud ons bij de hand met de beschrijvingen van de vele ervaringen die hij overzichtelijk kanaliseert in dagtrips voor auto´s en fiets- en wandeltochten. Alle routes worden bijzonder fraai in kaart gebracht. Uiteraard passeren de bekende kastelen, maar ver voorbij hun schaduwen wordt ook het rijkgeschakeerde achterland doorkruist. Het beste van alles komt samen in de term “wijnroadtrip”. Al mag gezegd worden dat de vele prachtige foto’s ook al doen watertanden.


En Route Magazine Paul van Laar

logo Pasar.be

LANGS DE LOIRE

De legendarische Loire. Kastelen en wijn, geschiedenis en genot. Ruud Couwenhoven reist al meer dan 25 jaar naar het stuk van de rivier tussen Orléans en Saint-Nazaire. Hij schrijft over zijn fietstochten, wandelingen, proeverijen en ontmoetingen. Geen uitgebreide historische uitleg over Chambord, Cheverny en Chenonceau, wel beleving en tips om vorstelijk vakantie te vieren. De auteur gaat ook prat op relaxed reizen en beschrijft daarom ook twee binnendoorroutes die Parijs, snelwegen en tol vermijden.


Pasar.be & Magazine

Ik ben heel enthousiast zoals je merkt....

René bego - dé expert op het gebied van reisboeken en stedengidsen

Ik stuurde mijn boek LOIRE naar René Bego. René weet alles van reisboeken en is  de man achter de succesvolle Time to Momo stedengidsen. Hij is een echte expert als het om reisboeken gaat. Ik belde hem een paar dagen later op en vroeg hem wat hij het leukste van het boek LOIRE vond.

De route van Frankrijk Binnendoor LOIRE
bestel nu FRANKRIJK BINNENDOOR LOIRE. elke werkdag verzending!

Bekijk de impressie van het boek

Dit is het officiële inkijkexemplaar van Frankrijk Binnendoor LOIRE zoals het boek gedrukt is.  Vergroot het voorbeeld door hierboven op het  [ ] te klikken

De video en making of....

Reacties van lezers

Fijn boek 

Fijn boek met veel bezienswaardigheden die niet in de gemiddelde reisgids staan. En wat het boek helemaal geweldig maakt zijn de fietsroutes.

Marcel (website ANWB *****)

Wat een heerlijk enthousiast boek!

Prachtige foto’s en duidelijke routes en tips. De auteur van het boek richt zich rechtstreeks aan de lezers waardoor het voor mij heel erg enthousiasmerend werkt. Wat ik ook heel fijn vind zijn de wandel en fietsroutes! Over twee weken gaan we de route die Ruud Couwenhoven heeft beschreven rijden met ons campertje en eerlijk gezegd zijn we al in Franse sferen door dit heerlijke boek! 

Riejan Smits 

Zeer goed boek 

Wij hebben vorige zomer dit boek gebruikt voor onze vakantie in de Loirestreek…zeer goed boek !!!

Vera de Reu (Facebook)

Praktisch en goede tips

Het boek “Frankrijk Binnendoor Loire” nodigt uit het direct te lezen en de vele fraaie foto’s te bekijken. De omschrijvingen van de kastelen en de wandel/fiets/autoroutes kriebelen om er snel naar toe te gaan. Ook de campingvermeldingen zijn waardevol. De schrijver geeft een veelvoud van anekdotes, wijn/lunch/diner-tips, hotels en B&B’s. De interviews met andere kenners van kastelen en wijnen zijn leuke aanvullingen. Het wachten is op het voorjaar om alles zelf te gaan ondervinden en de interessante rondreis te gaan maken. Het is een prettig ogend boek om vaak op te pakken en al voor te genieten van een fijne vakantie in “La Douce France”!


Gé van Baar 

Praktisch en goede tips

Praktisch en goed leesbaar boek met goede tips voor een trip naar de Loire. Hebben diverse tips opgevolgd en die waren zeker de moeite waard. Uiteindelijk ook lekkere wijnen mee naar huis genomen.

Remelbe (Bol.com *****)

Een geweldig boek over de Loire

Gefascineerd door Frankrijk en na het lezen van Ruud zijn eerste boek Frankrijk Binnendoor kon ik het niet laten om het boek over de Loire te bestellen. Het duurde even voordat ik het boek in mijn handen had, maar toen kon het leesplezier beginnen. Het boek heeft een mooie layout met prachtige foto’s en is makkelijk te lezen. De manier hoe Ruud zijn verhaal vertelt is net of je erbij bent. Als je eenmaal begint met lezen wordt je in het verhaal meegezogen. Het boek is een soort 3 in 1 boek: over de route, kastelen verhalen; over wijn en restaurants; over interviews. De aanvullende informatie via de website is ook een aanwinst. Ik kom al meer dan 45 jaar in Frankrijk, maar toch heb ik weer veel geleerd van alle tips uit het boek.
Ik heb geen moment spijt dat ik het boek heb gekocht. Ik raad het boek aan iedereen. Het lezen van het boek geeft me direct het gevoel om naar Frankrijk te gaan.

Jaco Vroegop

Een boek om steeds opnieuw te pakken

Bonjour Ruud, ik ben blij met het boek Frankrijk Binnendoor Loire.  Ik heb het gelukkig nog niet uit, dat wil zeggen, jouw boeken lees ik steeds weer. Als een boek uit is leg je het terzijde, maar dat is met jouw boeken niet, want steeds zoek ik weer iets op of lees ik weer een stukje, ook al heb ik dat eerder gelezen, het blijft gewoon steeds weer leuk om erin te duiken.

Charlotte Rutten

Genoten

Dankzij je boek over de Loire hebben we mooie plekken gezien afgelopen weken. Vooral genoten in Angers en Saumur.

Martijn Burger (Facebook)

Droomboek over Frankrijk

Het nieuwste boek van Ruud Couwenhoven over de vallei van de Loire ontsluit vanuit zijn persoonlijke ervaring op een toegankelijke manier deze streek van Frankrijk. Zeer praktisch als het gaat over reizen, routes, wijn, pittoreske middeleeuwse stadjes/dorpen, restaurantjes en natuurschoon. Het is alsof je er zelf bij bent geweest en geeft de (notoire) vakantieganger naar la douce France veel voorpret en inspiratie. Kort en goed zonder verder in detail te treden; evenals zijn vorige boek over Frankrijk Binnendoor een aanrader voor de echte francofiel

Projuris (Bol.com *****)

Veel aan het boek gehad

Net terug van 2 weken fietsen (352 km) bij Muides sur Loire en Amboise. Geweldige routes. 2 jaar geleden begonnen bij Gien, Sully-sur-Loire, Jargeau tot Muides. Volgende keer Tours enz. enz. Veel aan het boek gehad en prachtige kastelen gezien.

Anneke Hendriksen-Blaak (Facebook)

Weer een voltreffer voor Franxofielen

Ik heb het boek via de voorverkoop. Het eerste boek, Frankrijk Binnendoor, was geweldig. En nu het 2e boek van Ruud Couwenhoven, de Loire, is ook weer geweldig. Het is eigenlijk een 3 in 1 boek; een leesboek vanwege de leuke verhalen, een naslagwerk vanwege de vele tips en informatie, een fotoboek vanwege de vele mooie plaatjes. Het is geen boek dat je na het lezen in de boekenkast zet. Je houdt het bij de hand om je te helpen met de voorbereiding van je volgende reis naar "la douce France". En neem het ook vooral mee op reis. Geniet er van!

Kuulleke (Bol.com *****)

Geweldig!

Hebben de fietsroute bij Angers gefietst. Geweldig. En natuurlijk met het pontje. Vorige week in Couture op de camping. Ook daar prachtig gefietst.  Camping vonden we wel duur 50 euro per nacht en er was veel muziek over de hele camping van het animatieteam. Maar ach ieder zo z'n vertier. Nu op camping van Huttopia. Erg mooi en dichtbij Angers aan de fietsroute.  Volgende weer naar Nantes, hopen daar ook weer prachtig te fietsen.

Bert en Jannie Schipper  (via email)

Inspiratiebron

 Naar aanleiding van het boek zijn wij nu ook campings aan het zoeken langs de Loire.

Marjan Schoneveld (Facebook)

Enthousiast geschreven

Enthousiast, want dat word je van dit boek. De schrijver heeft een leuke manier van schrijven. Hierdoor word je zelf ook helemaal enthousiast om de Loire streek te gaan bezoeken. Als je fan van kastelen en Frankrijk bent is dit boek zeker een aanrader.  Dit boek is een heerlijke voorbereiding op je vakantie. We hebben de Loirestreek al eerder bezocht, maar na het lezen van dit boek gaat dit zeker nog vaker gebeuren.!

Gerard & Anja Starreveld (Bol.com *****)

Genieten!

Na eerst al genoten te hebben van Frankrijk Binnendoor, het eerste boek van Ruud Couwenhoven, was het alleen maar logisch om ook in te schrijven voor zijn opvolger over de Loire. Ik hou erg van de schrijfstijl van Ruud, net of je met elkaar staat te praten. Dat is ook in dit boek weer zo, je krijgt allerlei tips over bijzondere plaatsjes, restaurants, wijndomeinen, kastelen en dit alles naar eigen ervaring van hem en zijn vrouw. Verder natuurlijk fietsroutes en autoroutes en ook de interviews zijn een leuke aanvulling. Het boek nodigt uit om ook eens een gedeelte of zelfs de hele route te rijden. Dat wordt weer genieten!.

Ineke Bouwman

Ik al uit naar het vervolg!

Ik vind je twee boeken erg leuk. Ze lezen als een reisverhaal en doen dromen van prachtige plekken waarvan we er zelf al veel ontdekt hebben of die ik in mijn jeugd met papa bezocht. Fietsen doen we niet maar veel beschrijvingen geven toch ideeën om met de auto te doen of om heerlijk te wandelen. In het Loire boek wijs je ook op leuke picknickplaatsjes. Fijn! Het boek van FRANKRIJK  gaat dit jaar zeker mee op onze reis naar Beaujolais. Wij rijden altijd op het gemakje met 1 overnachting heen en twee of drie terug. Zo is de weg ook nog ontdekken en vakantie! Ik heb onze boeken ook al uitgeleend aan onze reisgenoot. Ik kijk uit naar het vervolg!

Heidi Peel

Een mooie weergave van een mooie streek in Frankrijk

Een uitstekend boek om te lezen ,vol met uitgebreide tips en ideeën voor een prachtige rondreis door Frankrijk langs de Loire . Als je begint met lezen krijg je gelijk zin om op vakantie te gaan om dit allemaal zelf te beleven. Een klasse boek die de prijs volledig waard is .Een topboek! 

Cornelissen (Bol.com *****)

Aanwinst! 

Als een van de eersten mocht ik je boek vasthouden. Het is een prachtboek geworden en onmisbaar voor iedereen die de Loire wil bezoeken. Ik was er al eens geweest maar zie nu pas de rijkdom en verscheidenheid van dit gebied. Het boek is een aanwinst voor FrankrijkBoeken.nl. 

Eric van der Wal  //  eigenaar FrankrijkBoeken.nl

Top boek voor de echte Francofiel

Feest om in te bladeren en te lezen. Heerlijk om deze lock-down even te vergeten. Vandaag was ik echt helemaal in la France. Ben fan van Ruud's boeken. Kan niet wachten deze reis te gaan maken. Wederom bedankt Ruud.

Han Geuskens

Reizen in lockdown! 

Een heerlijk bladerboek in deze lockdownperiode. Het geeft energie om over een tijdje de prachtige aanwijzingen in het boek te gaan opvolgen. Zeer diverse informatie. Iedereen vindt wel iets wat bij hem past.

Gerrit Broertjes

Heerlijk om te lezen

Frankrijk Binnendoor LOIRE is net zo heerlijk om te lezen als het eerste boek. Nu maar hopen dat we zo snel mogelijk weer mogen.

Paul Strous

Een naslagwerk voor vele jaren reisplezier

Mijn complimenten voor deze nieuwe uitgave. Niet alleen de inhoud, de gevarieerde onderwerpen, de wijze van schrijven, maar de algehele uitvoering is perfect. Een naslagwerk voor vele jaren reisplezier. Ook het eerste boek, Frankrijk Binnendoor, lees en raadpleeg ik met regelmaat. Ook een volgende uitgave (onderwerp nog geheim), zal ik zeker aanschaffen :)

Peter van Tol

Heerlijk boek

Na het eerste " Frankrijk Binnendoor"-boek mezelf verwend met deze tweede , deze keer specifiek over de Loirestreek. Wederom een heel prettig leesbaar reisboek met veel goed bruikbare tips. Hilarisch is de tip over het jachtseizoen op bladzijde 84. Geen spijt van de aanschaf en een echte aanrader..

Annemarie (Bol.com *****)

Super Ruud

Wij vinden ook dit boek van Ruud een enorme verrijking voor onze vakanties in Frankrijk. Eerlijk advies op een joviale manier gebracht door Ruud. Wij popelen al om het volgende boek te lezen. Goed gedaan Ruud.

Jacqueline van Kan (Bol.com *****)

Droomboek over Frankrijk.

Het nieuwste boek van Ruud Couwenhoven over de vallei van de Loire ontsluit vanuit zijn persoonlijke ervaring op een toegankelijke manier deze streek van Frankrijk. Zeer praktisch als het gaat over reizen, routes, wijn, pittoreske middeleeuwse stadjes/dorpen, restaurantjes en natuurschoon. Het is alsof je er zelf bij bent geweest en geeft de (notoire) vakantieganger naar la douce France veel voorpret en inspiratie. Kort en goed zonder verder in detail te treden; evenals zijn vorige boek over Frankrijk Binnendoor een echte aanrader voor de echte francofiel!

Projuris (Bol.com *****)

Geweldig!

Hallo Ruud, ik heb het boek Frankrijk binnendoor Loire ontvangen. Een geweldig mooie boek.

Freddy van der Wal

Meteen in vakantiestemming!

Ik heb het boek al mogen ontvangen en ben meteen in vakantiestemming! Ik hoop dat we in september de mooie route langs de Loire kunnen gaan maken!

Diana Schipper

Aanrader(s)!

Nu de beide delen in huis!! Heerlijk om in te lezen. Aanraders

Joke Palland

prachtige foto's en reisverslagen

Ontvangen! Eventjes doorgebladerd en ben weer zeer positief verrast. Wat een prachtige foto's en reisverslagen weer. Ga het dit weekend lezen en inspiratie opdoen voor weer een trip.

Theo Janssen

Het is weer een voltreffer voor Francofielen.

Ik heb het boek via de voorverkoop. Het eerste boek, Frankrijk Binnendoor, was al geweldig. En nu het 2e boek van Ruud Couwenhoven, de Loire, is ook weer geweldig. Het is eigenlijk een 3 in 1 boek; een leesboek vanwege de leuke verhalen, een naslagwerk vanwege de vele tips en informatie, een fotoboek vanwege de vele mooie plaatjes. Het is geen boek dat je na het lezen in de boekenkast zet. Je houdt het bij de hand om je te helpen met de voorbereiding van je volgende reis naar "la douce France". En neem het ook vooral mee op reis. Geniet er van!

Kuuleke (Bol.com *****)

Topbestemming!

Ik kende het eerste boek van de schrijver al en dat was een toppertje. De tweede was dus gauw besteld en is weer net zo toegankelijk als het eerste. Leuke, losse schrijfstijl, mooie foto's, bijzondere tips en zeer bruikbare links voor nog meer informatie. Al lezende krijg je zin om naar de Loire te reizen, hopelijk deze zomer.

Frankrijkganger (Bol.com *****)

Veel leesplezier...

Boek net binnengekregen. Prachtig! Nu veel leesplezier en hopelijk in september reisplezier met jouw boek als leidraad. Dank je wel!

Inge van Eimeren - de Weerd

Top uitgave! 

Geachte heer Ruud. Graag feliciteer ik U met Uw  boek LOIRE...  Een top uitgave!  Zo zag ik foto’s van mijn geboorte dorp Chouzé-sur-Loire mijn roots = Genieten… op de oude kaai en café . PRACHTIG !!!!

Aimé Thouet

Weer een top boek!

Lieve Vanbaelemberghe

Ziet er prima uit! 

Vandaag binnengekomen, snel even doorgebladerd. Ziet er prima uit! Leuke artikelen en fietsroutes. Prachtig!

Jan de Muijnck

Wat staat er in het boek LOIRE?

Nu inclusief website met gratis gps-routes!

De vallei van de Loire is een heerlijke plek voor de vakantie in Frankrijk. Het leuke is dat deze streek in Frankrijk voor elk type vakantieganger geschikt is. Toen ik besloot om dit boek over de Loirestreek te gaan schrijven had ik al bedacht dat er natuurlijk kastelen in voorkomen maar ook leuke dorpen en plekjes die je persé moet gaan zien. De vallei van de Loire leent zich ook voortreffelijk voor ongekend mooie fietstochten. En hou je van wijn? Dan is het hoofdstuk met de Wijn Roadtrip Loire een aanrader!

Twee alternatieve routes naar de Loire

Vermijd de drukte bij de Franse hoofdstad met twee alternatieve routes links en rechts om Parijs naar de Loire. Compleet beschreven en met tips voor onderweg.

Fietsen in de vallei van de Loire

De vallei van de Loire is een fantastisch fietsgebied en voor elk type fietser geschikt. In het boek staan 10 fietsroutes inclusief routekaarten, afstand en gemiddelde tijd voor de rit.

Natuur, stadjes en bijzondere dorpen

Van Orleans tot iets voorbij Angers behoort de vallei van de Loire tot het Unesco Werelderfgoed met een prachtige natuur en bijzonder cultureel erfgoed. Dat wordt puur genieten!

Campings en Camperplaatsen

De vallei van de Loire is een walhalla om met je caravan of camper op pad te gaan. Er zijn overal fraaie campings te vinden en voor camperaars zijn er prachtige camperplekken.

Vier experts geven je insidertips

Ook voor dit boek zijn er weer vier experts geinterviewd. Zij geven geheimen en ontdekkingen bij de Loire prijs waardoor je nog meer te weten bijzondere plekjes en ervaringen. Uniek!

Gratis gps-routes. NIEUW!

Sinds juli 2023 krijgt iedereen die het boek registreert of het al geregistreerd heeft exclusief toegang tot de speciale website van het boek. Naast de extra tips en actuele informatie kun je nu van alle roadtrips en fietsroutes de gratis gps-routes met de bijbehorende bestanden downloaden.

Het mooiste van de vallei van de Loire

Naast bekende kastelen en plaatsen staat het boek vol met insidertips voor bijzondere plekjes in de fraaie vallei van de LOIRE. Een bron van inspiratie met tips van locals.

De wijngebieden van de Loire

De vallei van de Loire heeft talloze wijngebieden waar je volop kunt genieten en natuurlijk wijnen kunt gaan proeven met unieke insidertips.

Routes, dag- en roadtrips

In het boek staan compleet beschreven routes om de Loire te volgen van Orléans tot aan de monding van de rivier bij Saint-Nazaire. Inclusief tal van dag- en roadtrips.

Speciale website

Bij het boek hoort een speciale website met handige  links voor campings, camperplaatsen en toeristische informatie. Maar ook met extra Frankrijk Binnendoor tips.

De Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip

Met de unieke Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip krijg je  een compleet beschreven reis propvol tips voor goede wijndomeinen, lekker restaurants en leuke winebars.

De Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip Loire

De route van de Wijn Roadtrip Loire die als extra bonus in het boek staat (voorbeeld, nog niet definitief) 

4 experts en hun tips over de Loire

Net als in het eerste boek van Frankrijk Binnendoor staan er ook in dit boek exclusieve interviews met vier evaringsdeskundigen die de vallei van de Loire op hun eigen manier ontdekt hebben: op de racefiets,langs de oevers en bij kastelen, op het gebied van cultuur en historie maar ook over wijn en een meerdaagse roadtrip.

Andy Arnts
Andy Arnts

Hoofdredacteur Frankrijkmagazines En Route en Maison en France, schrijver en vlogt over Frankrijk.

 Francofiel met gevoel voor humor, cultuur en historie

Andy schreef diverse boeken over Frankrijk en Parijs en is sinds eind 2019 mede-eigenaar van Batavia Publishers, een jonge uitgeverij die al een aantal mooie titels over Frankrijk uitbracht. Maar Andy is zelf vooral een Francofiel met gevoel voor humor, cultuur en historie. 


Jordi Couwenhoven
jordi couwenhoven

Expert van Franse wijnen. Heeft bij beroemde wijnbedrijven in Frankrijk gewerkt en fietst graag.

Nederlander in Parijs die veel van wijn weet

Van woendag tot en met zaterdag te vinden in een van de leukste wijnwinkels van Parijs: Le sourire au pied de l'échelle. Niet ver van de Bastille zorgt hij voor de in- en verkoop. Met zijn vrienden ontdekt hij leuke winebars en restaurants en reed op zijn racefiets van Parijs naar Angers.

Jeroen Sweijen
Jeroen sweijen

Woont in Bretagne op 150 kilometer van de Loire en weet veel van Frankrijk en de Loirevallei.

Een schrijver met passie en boordevol enthousiaste verhalen

Jeroen woont al meer dan 20 jaar in Frankrijk en schrijft voor divers bladen over Frankrijk. Hij heeft een paar fraaie boeken op zijn naam staan, zoals het unieke Waarom Dijon geen Lyon heet, dat over de herkomst van Franse plaatsnamen gaat, en Vorstelijke Loire. Een echte Loire expert!


Jennifer Jernberg
Jennifer jernberg

Vinoloog en eigenaar van Jen Proeft Wijn. Zij geeft wijnproeverijen en wijncursussen op locatie.

Vinoloog die graag verrast met bijzondere wijnen

Naast adviezen over wijn, proeverijen en cursussen blogt zij over wijn en serveert naast voortreffelijke wijnen ook een beleving met proeverijen bijvoorbeeld met je vrienden of collega's. Jennifer was ook de eerste die de Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip Loire volgde.

Achterkant boek LOIRE

Dit is de achterflap van het boek 

In vaktermen wordt de tekst op de achterzijde van een boek de blurb genoemd. Het is de tekst die kort en krachtig beschrijft wat je van het boek kunt verwachten en met informatie over de auteur.

Dit is dus de blurb zoals die op de achterkant van het boek komt. Deze is uiteindelijk na misschien wel 15 verschillende versies is gekozen en dekt mooi de lading van dit boek.

Voorbeeld boek Frankrijk Binnendoor LOIRE

En dit staat er in het boek

hieronder vind je een overzicht van de hoofdstukken en onderwerpen in het boek

-

Loire

 • Waarom dit boek over de vallei van de Loire?
 • Maar toen....

1

Links om naar Parijs

2

Binnendoor naar Orléans en Blois 

 • Orléans, de stad van Jean d'Arc
 • Richting het oude centrum
 • Een middag en een avond in Orléans
 • Via de Sologne naar Blois
 • Pauze in Beaugency
 • Maak eens een wandeling bij de Loir (dus niet de Loire)
 • De drie niveaus van Trôo
 • Wandeling langs de grotwoningen van Trôo
 • De pratende put van Trôo
 • Route naar Blois en de roadtrip


Interview Andy Arnts:goed voorbereid naar de Loire

3

Het land van de kastelen

 • Château Royal de Blois in een koninklijke stad
 • Blois ontdekken
 • De omgeving van Blois
 • Bijzondere ontmoetingen bij Cheverny
 • Op bezoek bij een Franse Legionair
 • Château de Chambord en wildspotten
 • De wildplaatsen bij Chambord
 • Fietsen rondom Chambord
 • Ook overdag zijn er veel mogelijkheden om wild te spotten
 • Prachtige reeën en een stinkende weg
 • Lunch op een bijzondere plek in Bracieux
 • Nog een kasteel: Château de Villesavin
 • Eindelijk! Château de Chambord
 • Tips en fietsroute
 • La Loire à Vélo bij Blois
 • Het buitenhuis van Madame de Pompodour
 • Van Blois naar Muides-sur-Loire
 • Tips en fietsroute

4

Roadtrip langs beroemde kastelen

 • Een dag kastelen kijken bij de Loire
 • Château de Cheverny
 • Château de Chenonceau
 • Château d'Amboise
 • Lunch in Tours
 • Château de Villandry
 • De route van de roadtrip

5

Bourgueil en Saumur

 • Stap bij Villandry eens op de fiets
 • Saumur of Bourgueil?
 • Château de Langeais
 • De wijngaarden bij Bourgueil
 • Wijn en wijnproeven bij de Loire
 • Saint-Nicolas-de-Bourgueil
 • Benais en Restigné
 • Pas op! Jagers...
 • Blijf uit het bos!Interview Jeroen Sweijen: over de Loire en kastelen

6

Fietsen bij de Loire

 • Een gezellige stad: Saumur
 • Op de fiets naar Saumur
 • Wat is dat toch met Sint-Maarten?
 • Lunch in Montosoreau
 • Op avontuur naar een bijzondere plek bij de Loire
 • De route van de fietstocht
 • Fietsen naar Fontevraud-l'Abbaye
 • Een koninklijke lunch
 • Abbaye Royale de Fontevraud
 • Richard Leeuwenhart
 • Abdij en klooster
 • De route van de fietstocht
 • La Tourraine à Vélo
 • Het kasteel van Gizeux en het Lac de Rillé
 • Route en tips

7

Saumur tot Angers

 • Op avontuur in de provincie Anjou
 • Op de fiets naar de markt in Gennes
 • Oeps... waar zijn mijn schoenen
 • Het hoogste kasteel van de Loire
 • Brissac-Quincé
 • Château de Brissac
 • Terug via Vauchrétien en Les Alleuds
 • Route en tips
 • Een bijzondere fietstocht langs de Loire
 • Le Grand Levée de la Loire
 • Saint-Mathurin-sur-Loire
 • Nu wordt het pas echt mooi
 • Wijzigen van de route?
 • Extra rondje via Les-Ponts-de-Cé
 • Pas op! Wild bij de bosrand
 • Blaffende honden liggen af
 • Manoir de la Caillière
 • Route en tips
 • Roadtrip langs de ondergrondse schatten van de Loire
 • Eerste stop: La Cave aux Sculptures
 • Château de Brézé
 • Via Saumur langs een mooi stuk van de Loire
 • Route en tips

8

Van Angers naar Nantes

 • Angers een stad die je moet zien
 • Het Château d'Angers
 • De Cathédrale Saint-Maurice
 • Maison d'Adam: het mooiste vakwerkhuis van Frankrijk?
 • Père le Tricouillard - een schokkend beeld
 • Sfeer en genieten in Angers
 • Een bijzondere fietstocht bij Angers
 • Applaus bij het pontje
 • Fietsen in een leisteengroeve
 • Stroomafwaarts langs de Loire
 • Een zelfgemaakt vliegtuig
 • Montjean-sur-Loire
 • Wandelen langs de Loire
 • De kalkovens aan de Loire
 • Naar wijndorp Savennières
 • Route en tips

9

Muscadets en Nantes

 • Waarom je Nantes moet zien
 • Les Machines de l'île
 • Naar het centrum van Nantes
 • Winkelen en de Passage Pommeraye
 • La Cigale, een brasserie met stijl
 • Ook leuk in Nantes
 • Koekjes van Lu en Le Jardin des Plantes
 • Naar de monding van de Loire
 • Route en tips
 • Rechtsom naar Parijs

10

De Wijn Roadtrip Loire (Bonus)

 • 1. Wijnroadtrip langs de Loire
  • De start in Lille
  • Overnachten in Lille
  • Snel naar Angers of een bijzondere tussenstop?
  • Rouen, verrassing aan de Seine
  • Tips en Route
 • 2. De lekkere plekjes van Angers
  • Overnachten en lekker eten in Angers
  • À boire et à manger
  • Selectie wijndomeinen in de buurt van Angers
  • Langs de Loire naar Saumur
  • Een gezellig café-restaurant
  • Eten en drinken in Saumur
  • Een striptease in Saumur
  • Eten en drinken in Saumur
  • De bubbels en wijnen van Saumur
  • Selectie wijndomeinen bij Saumur
 • 3. De wijngaarden van Bourgueil
  • Dit zijn de wijndorpen in deze streek
  • Fietsen en wandelen door de wijngaarden bij Bourgueil
  • Lekker eten en wijn proeven
  • Selectie wijndomeinen bij Bourgueil
 • 4. De Loire over naar Chinon
  • Selectie wijndomeinen bij Chinon
 • 5. De Wijn Roadtrip richting Tours
  • Fris en wit van Domaine de la Taille au Loups
  • De andere kant van de Loire
  • Selectie domeinen bij Montlouis-sur-Loire
 • 6. De laatste etappe in het Loiredal: via de Touraine naar Orléans
  • A.O.C. Cour-Cheverny en het druivenras romorantin
  • Selectie wijndomeinen A.O.C.'s Cheverny en Cour-Cheverny
  • Overnachting in Orléans, de stad van Jeanne d'Arc
 • 7. Plak er een paar dagen Parijs aan vast
  • Parijs voor wijnliefhebbers
  • Wijnwinkels
  • Restaurants in Parijs voor wijnliefhebbers
  • Restaurants in Parijs waar ik heel graag kom
  • De Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip zit eropInterview Jennifer Jernberg: over de Loire en wijn

11

Fietsen bij de Loire

 • La Loire à Vélo
 • Waar moet je aan denken als je in Frankrijk gaat fietsen
 • Hoe vind je de leukste routes van Loire à Vélo?


Interview Jordi Couwenhoven: op een racefiets langs de Loire

 • La Loire à Vélo
 • Waar moet je aan denken als je in Frankrijk gaat fietsen
 • Hoe vind je de leukste routes van Loire à Vélo?

12

Tot slot

 • Overnachten bij de Loire
 • Vakantiehuizen en gîtes
 • Hotel of chambre d'hôte
 • Campings, caravan en camper
 • Huur een luxe stacaravan of leuk chalet
 • Met een camper naar de vallei van de Loire
 • Markten in de vallei van de Loire

12

FrankrijkBinnendoor.nl

 • O ja,
 • Merci Beaucoup à tous!

Over de auteur,
 Ruud Couwenhoven

Vanaf de dag dat ik in 1986 voor het eerst in Frankrijk kwam maakte ik notities over mijn belevenissen in Frankrijk. Eerst handgeschreven in schriftjes voor familie, vrienden en collega's. Eind jaren negentig verschenen mijn eerste reisverhalen op het internet en in 2000 bedacht ik de website FrankrijkVakantieland.nl. Schrijven over Frankrijk is mijn passie en zo ontstond ooit het idee van Frankrijk Binnendoor. In 2019 verscheen het eerste boek op papier. Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk werd een bestseller en is inmiddels meer dan 18.000 keer verkocht.

Het boek Frankrijk Binnendoor LOIRE gaat over een onvergetelijke reis door de vallei van de LOIRE en is gebaseerd op mijn eigen ervaringen maar ook op veelgestelde vragen van mjn lezers. Wat het boek extra bijzonder maakt is de Wijn Roadtrip Loire en de vier experts die hun ervaringen delen over kastelen, voorbereiding van een reis langs de Loire, wijn en fietsen.

Inmiddels is ook mijn tweede boek over Frankrijk een bestseller en het beste verkochte reisboek over de vallei van de Loire. Daar ben ik best trots op want het is een enorme waardering van de lezers die de boeken van Frankrijk Binnendoor waarderen. Merci Beaucoup!

Ruud

voorwaarden   |   disclaimer   |   privacy & cookies   |   contact

>