een nieuw boek

Frankrijk Binnendoor LOIRE

Ga op avontuur met een onvergetelijke ontdekkingsreis in de vallei van de Loire

Ruud Couwenhoven

Ruud Couwenhoven

auteur

Ondanks dat ik een 3 voor mijn eindexamen Frans had reis ik al sinds 1986 door Frankrijk. De vallei van de Loire is een van mijn favoriete bestemmingen. Mijn eerste boek “Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk” werd in 2019 en 2020 meteen het best verkochte reisboek over Frankrijk in Nederland en Vlaanderen en staat in de top 5 van de 100 best verkochte reisboeken in 2020. 


Voor dit nieuwe boek vroeg ik mijn lezers wat ze in een boek over de Loire wilden lezen. Honderden vragen en suggesties waren het gevolg en de antwoorden staan in dit boek. Lees hier wat je allemaal kunt verwachten.


Het verschijnt op 29 maart 2021 maar kan vanaf nu in de voorverkoop besteld worden. Je krijgt het boek dan 4 weken eerder thuisgestuurd. Bestel het boek nu.

Ruud Couwenhoven, auteur Frankrijk Binnendoor

Ontvang het boek LOIRE 4 weken eerder dan het in de winkel ligt + gratis ebook + gratis luisterboek!

Bekijk de impressie van het boek

Bekijk de voorlopige preview van het boek. Er kan nog een foutje in zitten. Klik voor volledig scherm op

Meld je aan voor de exclusieve voorverkoop

De eerste 1000 kopers van Frankrijk Binnendoor LOIRE krijgen het ebook en luisterboek t.w.v. € 45 gratis. Iedereen die meedoet en Frankrijk Binnendoor LOIRE in de voorverkoop aanschaft maakt ook kans op een gratis hotelovernachting voor 2 personen in Maastricht en op de avond van aankomst een diner met Ruud & Marian in hun favoriete Franse restaurant. Bestel je boek nu zodat  zodat je bij de eerste 1000 kopers hoort en wie weet win jij deze fraaie prijs. In elk geval krijg je het e-book en luisterboek  cadeau!

 • Frankrijk Binnendoor LOIRE kost € 22,50
 • Tijdelijk gratis * e-book (ter waarde van € 22,50) 
 • Tijdelijk gratis * luisterboek (ter waarde van € 22,50)
 • Ontvang het boek een maand eerder dan het in de boekwinkel ligt.
 • Uniek! Maak kans op een gratis overnachting in Maastricht plus een diner voor twee in het favoriete Franse restaurant met Ruud en Marian.
 • Geen verzendkosten in Nederland 
 • Vanaf 1 februari 2021 betaal je voor het e-book + luisterboek € 10 extra

Een nieuw boek: Loire!

Een jaar nadat mijn eerste boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk verscheen is er een vervolg! Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw boek over Frankrijk Binnendoor LOIRE

Frankrijk Binnendoor LOIRE wordt opnieuw een bijzonder boek met compleet beschreven roadtrips, dagtrips, fietstochten en uniek fotomateriaal. Inclusief handige overzichtskaarten. Daarnaast komt als bonus de unieke Wijn Roadtrip Loire in dit nieuwe boek in de serie Frankrijk Binnendoor.

Op deze pagina kun je lezen wat er allemaal in het boek Frankrijk Binnendoor LOIRE staat. Bestel vandaag het boek en je krijgt het vier weken eerder dan het in de boekhandel verkrijgbaar is thuisgestuurd. Je kunt dus als een van de eersten het boek in de eerste week van maart 2021 lezen!

Kastelen bij de Loire

De tekst zoals deze op de blurb (de achterzijde) van het nieuwe boek komt:

Ben jij toe aan een vakantie om nooit te vergeten? 

De vallei van de Loire in Frankrijk is een bijzondere streek waar je kunt genieten van rust, ruimte, natuur, bijzondere kastelen, historische dorpen, bruisende stadjes en prachtige wijngaarden. Een wandel- en fietsgebied om van te likkebaarden!

In dit boek stippelt Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven een onvergetelijke reis uit langs de rivier de Loire, die begint bij Orléans en eindigt bij de monding in de Atlantische Oceaan.

Wil je extra genieten van je kostbare vakantiedagen en tips ontvangen die zo van een goede vriend zouden kunnen komen?

in dit boek 
lees je ook

 • hoe je relaxed links- of rechtsom Parijs naar de Loire kunt reizen;
 • dagtrips vol verrassingen om de Loirestreek nog beter te leren kennen;
 • compleet beschreven tochten voor fietsers en e-bikers;
 • de bijzondere Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip Loire;
 • hoe je met tips van locals en experts de geheimen van de Loire ontrafelt;
 • de antwoorden op veelgestelde vragen over dit mooie vakantiegebied;
 • insidertips van locals voor leuke restaurants en goede wijndomeinen;
 • waar leuke markten, campings en camperplaatsen te vinden zijn.

Ruud Couwenhoven reist al sinds 1986 door Frankrijk. Jaarlijks zijn er ruim 1,5 miljoen mensen die zijn blogs en e-books lezen op frankrijkbinnendoor.nl of luisteren naar zijn podcasts. Zijn eerste boek, Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk, is een regelrechte bestseller en al twee jaar op rij het bestverkochte reisboek over Frankrijk.

Inclusief speciale website met handige links, Google maps, foto's en tips.

Frankrijk Binnendoor LOIRE verschijnt in een luxe gebonden kapitaalband met een stevige rug en flexibele gecoate kaft zodat het tegen jouw reis door Loirevallei bestand is. Het boek is 24 cm hoog en 17 cm breed. De dikte is 2,8 cm, het gewicht is 778 gram en het past door de brievenbus

De route naar en langs de Loire

Dit is de kaart met de route zoals die van Maastricht tot aan de monding van de Loire wordt beschreven. Onderweg met talloze tips voor roadtrips en bijzondere fietstochten

bestel nu FRANKRIJK BINNENDOOR LOIRE en MAAK KANS OP EEN OVERNACHTING IN MAASTRICHT met DINER VOOR TWEE

Wat staat er in het boek LOIRE?

De vallei van de Loire is een heerlijke plek voor de vakantie in Frankrijk. Het leuke is dat deze streek in Frankrijk voor elk type vakantieganger geschikt is. Toen ik besloot om dit boek over de Loirestreek te gaan schrijven had ik al bedacht dat er natuurlijk kastelen in voorkomen maar ook leuke dorpen en plekjes die je persé moet gaan zien. De vallei van de Loire leent zich ook voortreffelijk voor ongekend mooie fietstochten. En hou je van wijn? Dan is het hoofdstuk met de Wijn Roadtrip Loire een aanrader!

Twee alternatieve routes naar de Loire

Vermijd de drukte bij de Franse hoofdstad met twee alternatieve routes links en rechts om Parijs naar de Loire. Compleet beschreven en met tips voor onderweg.

Fietsen in de vallei van de Loire

De vallei van de Loire is een fantastisch fietsgebied en voor elk type fietser geschikt. In het boek staan fietsroutes die compleet zijn beschreven. Inclusief routekaarten.

Natuur, stadjes en bijzondere dorpen

Van Orleans tot iets voorbij Angers behoort de vallei van de Loire tot het Unesco Werelderfgoed met een prachtige natuur en bijzonder cultureel erfgoed. Dat wordt puur genieten!

Campings en Camperplaatsen

De vallei van de Loire is een walhalla om met je caravan of camper op pad te gaan. Er zijn overal fraaie campings te vinden en voor camperaars zijn er prachtige camperplekken.

Vier experts geven je insidertips

Ook voor dit boek zijn er weer vier experts geinterviewd. Zij geven geheimen en ontdekkingen bij de Loire prijs waardoor je nog meer te weten bijzondere plekjes en ervaringen. Uniek!

Het mooiste van de vallei van de Loire

Naast bekende kastelen en plaatsen staat het boek vol met insidertips voor bijzondere plekjes in de fraaie vallei van de LOIRE. Een bron van inspiratie met tips van locals.

De wijngebieden van de Loire

De vallei van de Loire heeft talloze wijngebieden waar je volop kunt genieten en natuurlijk wijnen kunt gaan proeven met unieke insidertips.

Routes, dag- en roadtrips

In het boek staan compleet beschreven routes om de Loire te volgen van Orléans tot aan de monding van de rivier bij Saint-Nazaire. Inclusief tal van dag- en roadtrips.

Speciale website

Bij het boek hoort een speciale website met handige  links voor campings, camperplaatsen en toeristische informatie. Maar ook met extra Frankrijk Binnendoor tips.

De Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip

Met de unieke Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip krijg je  een compleet beschreven reis propvol tips voor goede wijndomeinen, lekker restaurants en leuke winebars.

De Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip Loire

De route van de Wijn Roadtrip Loire die als extra bonus in het boek staat (voorbeeld, nog niet definitief) 

4 experts en hun tips over de Loire

Net als in het eerste boek van Frankrijk Binnendoor staan er ook in dit boek exclusieve interviews met vier evaringsdeskundigen die de vallei van de Loire op hun eigen manier ontdekt hebben: op de racefiets,langs de oevers en bij kastelen, op het gebied van cultuur en historie maar ook over wijn en een meerdaagse roadtrip.

Andy Arnts
Andy Arnts

Hoofdredacteur Frankrijkmagazines En Route en Maison en France, schrijver en vlogt over Frankrijk.

 Francofiel met gevoel voor humor, cultuur en historie

Andy schreef diverse boeken over Frankrijk en Parijs en is sinds eind 2019 mede-eigenaar van Batavia Publishers, een jonge uitgeverij die al een aantal mooie titels over Frankrijk uitbracht. Maar Andy is zelf vooral een Francofiel met gevoel voor humor, cultuur en historie. 


Jordi Couwenhoven
jordi couwenhoven

Expert van Franse wijnen. Heeft bij beroemde wijnbedrijven in Frankrijk gewerkt en fietst graag.

Nederlander in Parijs die veel van wijn weet

Van woendag tot en met zaterdag te vinden in een van de leukste wijnwinkels van Parijs: Le sourire au pied de l'échelle. Niet ver van de Bastille zorgt hij voor de in- en verkoop. Met zijn vrienden ontdekt hij leuke winebars en restaurants en reed op zijn racefiets van Parijs naar Angers.

Jeroen Sweijen
Jeroen sweijen

Woont in Bretagne op 150 kilometer van de Loire en weet veel van Frankrijk en de Loirevallei.

Een schrijver met passie en boordevol enthousiaste verhalen

Jeroen woont al meer dan 20 jaar in Frankrijk en schrijft voor divers bladen over Frankrijk. Hij heeft een paar fraaie boeken op zijn naam staan, zoals het unieke Waarom Dijon geen Lyon heet, dat over de herkomst van Franse plaatsnamen gaat, en Vorstelijke Loire. Een echte Loire expert!


Jennifer Jernberg
Jennifer jernberg

Vinoloog en eigenaar van Jen Proeft Wijn. Zij geeft wijnproeverijen en wijncursussen op locatie.

Vinoloog die graag verrast met bijzondere wijnen

Naast adviezen over wijn, proeverijen en cursussen blogt zij over wijn en serveert naast voortreffelijke wijnen ook een beleving met proeverijen bijvoorbeeld met je vrienden of collega's. Jennifer was ook de eerste die de Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip Loire volgde.

Achterkant boek LOIRE

Dit is de achterflap van het boek 

In vaktermen wordt de tekst op de achterzijde van een boek de blurb genoemd. Het is de tekst die kort en krachtig beschrijft wat je van het boek kunt verwachten en met informatie over de auteur.

Dit is dus de blurb zoals die op de achterkant van het boek komt. Deze is uiteindelijk na misschien wel 15 verschillende versies is gekozen en dekt mooi de lading van dit boek.

Voorbeeld boek Frankrijk Binnendoor LOIRE

een voorbeeld uit het boek. Nog niet definitief, dus gewoon een inkijkje

En dit staat er in het boek

hieronder vind je een overzicht van de hoofdstukken en onderwerpen in het boek


Loire

 • Waarom dit boek over de vallei van de Loire?
 • Maar toen....

1

Links om naar Parijs

2

Binnendoor naar Orléans en Blois 

 • Orléans, de stad van Jean d'Arc
 • Richting het oude centrum
 • Een middag en een avond in Orléans
 • Via de Sologne naar Blois
 • Pauze in Beaugency
 • Maak eens een wandeling bij de Loir (dus niet de Loire)
 • De drie niveaus van Trôo
 • Wandeling langs de grotwoningen van Trôo
 • De pratende put van Trôo
 • Route naar Blois en de roadtrip


Interview Andy Arnts:goed voorbereid naar de Loire

3

Het land van de kastelen

 • Château Royal de Blois in een koninklijke stad
 • Blois ontdekken
 • De omgeving van Blois
 • Bijzondere ontmoetingen bij Cheverny
 • Op bezoek bij een Franse Legionair
 • Château de Chambord en wildspotten
 • De wildplaatsen bij Chambord
 • Fietsen rondom Chambord
 • Ook overdag zijn er veel mogelijkheden om wild te spotten
 • Prachtige reeën en een stinkende weg
 • Lunch op een bijzondere plek in Bracieux
 • Nog een kasteel: Château de Villesavin
 • Eindelijk! Château de Chambord
 • Tips en fietsroute
 • La Loire à Vélo bij Blois
 • Het buitenhuis van Madame de Pompodour
 • Van Blois naar Muides-sur-Loire
 • Tips en fietsroute

4

Roadtrip langs beroemde kastelen

 • Een dag kastelen kijken bij de Loire
 • Château de Cheverny
 • Château de Chenonceau
 • Château d'Amboise
 • Lunch in Tours
 • Château de Villandry
 • De route van de roadtrip

5

Bourgueil en Saumur

 • Stap bij Villandry eens op de fiets
 • Saumur of Bourgueil?
 • Château de Langeais
 • De wijngaarden bij Bourgueil
 • Wijn en wijnproeven bij de Loire
 • Saint-Nicolas-de-Bourgueil
 • Benais en Restigné
 • Pas op! Jagers...
 • Blijf uit het bos!Interview Jeroen Sweijen: over de Loire en kastelen

6

Fietsen bij de Loire

 • Een gezellige stad: Saumur
 • Op de fiets naar Saumur
 • Wat is dat toch met Sint-Maarten?
 • Lunch in Montosoreau
 • Op avontuur naar een bijzondere plek bij de Loire
 • De route van de fietstocht
 • Fietsen naar Fontevraud-l'Abbaye
 • Een koninklijke lunch
 • Abbaye Royale de Fontevraud
 • Richard Leeuwenhart
 • Abdij en klooster
 • De route van de fietstocht
 • La Tourraine à Vélo
 • Het kasteel van Gizeux en het Lac de Rillé
 • Route en tips

7

Saumur tot Angers

 • Op avontuur in de provincie Anjou
 • Op de fiets naar de markt in Gennes
 • Oeps... waar zijn mijn schoenen
 • Het hoogste kasteel van de Loire
 • Brissac-Quincé
 • Château de Brissac
 • Terug via Vauchrétien en Les Alleuds
 • Route en tips
 • Een bijzondere fietstocht langs de Loire
 • Le Grand Levée de la Loire
 • Saint-Mathurin-sur-Loire
 • Nu wordt het pas echt mooi
 • Wijzigen van de route?
 • Extra rondje via Les-Ponts-de-Cé
 • Pas op! Wild bij de bosrand
 • Blaffende honden liggen af
 • Manoir de la Caillière
 • Route en tips
 • Roadtrip langs de ondergrondse schatten van de Loire
 • Eerste stop: La Cave aux Sculptures
 • Château de Brézé
 • Via Saumur langs een mooi stuk van de Loire
 • Route en tips

8

Van Angers naar Nantes

 • Angers een stad die je moet zien
 • Het Château d'Angers
 • De Cathédrale Saint-Maurice
 • Maison d'Adam: het mooiste vakwerkhuis van Frankrijk?
 • Père le Tricouillard - een schokkend beeld
 • Sfeer en genieten in Angers
 • Een bijzondere fietstocht bij Angers
 • Applaus bij het pontje
 • Fietsen in een leisteengroeve
 • Stroomafwaarts langs de Loire
 • Een zelfgemaakt vliegtuig
 • Montjean-sur-Loire
 • Wandelen langs de Loire
 • De kalkovens aan de Loire
 • Naar wijndorp Savennières
 • Route en tips

9

Muscadets en Nantes

 • Waarom je Nantes moet zien
 • Les Machines de l'île
 • Naar het centrum van Nantes
 • Winkelen en de Passage Pommeraye
 • La Cigale, een brasserie met stijl
 • Ook leuk in Nantes
 • Koekjes van Lu en Le Jardin des Plantes
 • Naar de monding van de Loire
 • Route en tips
 • Rechtsom naar Parijs

10

De Wijn Roadtrip Loire (Bonus)

 • Wijnroadtrip langs de Loire
 • De start in Lille
 • Overnachten in Lille
 • Snel naar Angers of een bijzondere tussenstop?
 • Rouen, verrassing aan de Seine
 • Tips en Route
 • De lekkere plekjes van Angers
 • Overnachten en lekker eten in Angers
 • À boire et à manger
 • Selectie wijndomeinen in de buurt van Angers
 • Langs de Loire naar Saumur
 • Een gezellig café-restaurant
 • Eten en drinken in Saumur
 • Een striptease in Saumur
 • Eten en drinken in Saumur
 • De bubbels en wijnen van Saumur
 • Selectie wijndomeinen bij Saumur
 • De wijngaarden van Bourgueil en een tip bij Chinon
 • Dit zijn de wijndorpen in deze streek
 • Fietsen en wandelen door de wijngaarden bij Bourgueil
 • Lekker eten en wijn proeven
 • Selectie wijndomeinen bij Bourgueil
 • De Loire over naar Chinon
 • Selectie wijndomeinen bij Chinon
 • De Wijn Roadtrip richting Tours
 • Fris en wit van Domaine de la Taille au Loups
 • De andere kant van de Loire
 • Selectie domeinen bij Montlouis-sur-Loire
 • De laatste etappe in het Loiredal: via de Touraine naar Orléans
 • A.O.C. Cour-Cheverny en het druivenras romorantin
 • Selectie wijndomeinen A.O.C.'s Cheverny en Cour-Cheverny
 • Overnachting in Orléans, de stad van Jeanne d'Arc
 • Plak er een paar dagen Parijs aan vast
 • Parijs voor wijnliefhebbers
 • Wijnwinkels
 • Restaurants in Parijs voor wijnliefhebbers
 • Restaurants in Parijs waar ik heel graag kom
 • De Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip zit eropInterview Jennifer Jernberg: over de Loire en wijn

11

Fietsen bij de Loire

 • La Loire à Vélo
 • Waar moet je aan denken als je in Frankrijk gaat fietsen
 • Hoe vind je de leukste routes van Loire à Vélo?


Interview Jordi Couwenhoven: op een racefiets langs de Loire

 • La Loire à Vélo
 • Waar moet je aan denken als je in Frankrijk gaat fietsen
 • Hoe vind je de leukste routes van Loire à Vélo?

12

Tot slot

 • Overnachten bij de Loire
 • Vakantiehuizen en gîtes
 • Hotel of chambre d'hôte
 • Campings, caravan en camper
 • Huur een luxe stacaravan of leuk chalet
 • Met een camper naar de vallei van de Loire
 • Markten in de vallei van de Loire

12

FrankrijkBinnendoor.nl

 • O ja,
 • Merci Beaucoup à tous!

Over de auteur,
 Ruud Couwenhoven

Vanaf de dag dat ik in 1986 voor het eerst in Frankrijk kwam maakte ik notities over mijn belevenissen in Frankrijk. Eerst handgeschreven in schriftjes voor familie, vrienden en collega's. Eind jaren negentig verschenen mijn eerste reisverhalen op het internet en in 2000 bedacht ik de website FrankrijkVakantieland.nl. Schrijven over Frankrijk is mijn passie en zo ontstond ooit het idee van Frankrijk Binnendoor. In 2019 verscheen het eerste boek op papier. Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk werd een bestseller en is inmiddels meer dan 10.000 keer verkocht.

Sinds oktober 2020 schrijft ik alleen nog voor Frankrijk Binnendoor. Het nieuwste boek verschijnt op 29 maart 2021. Het boek Frankrijk Binnendoor LOIRE gaat over een onvergetelijke reis door de vallei van de LOIRE en is gebaseerd op mijn eigen ervaringen maar ook op veelgestelde vragen van mjn lezers.

Jaarlijks zijn er ruim 1,5 miljoen mensen die de reisverhalen en e-books lezen en naar de podcasts van Frankrijk Binnendoor luisteren.

Ruud

Bestel nu Frankrijk Binnendoor LOIRE en je leest als een van de eersten mijn nieuwe boek.

De eerste 1000 kopers via FrankrijkBinnendoor.nl krijgen het e-book en luisterboek gratis en maken kans op een gratis overnachting in een leuk hotel in Maastricht plus een diner voor twee met mij en Marian in ons favoriete Franse restaurant in de meest Franse stad van Nederland.

voorwaarden   |   disclaimer   |   privacy & cookies   |   contact

>