Frankrijk Vakantie & reis tips... 

Handig en voor gemak!

Hier vind je tips voor goede reisorganisaties met rondreizen, fiets- en wandelvakanties maar ook voor accommodaties en hotels in Frankrijk waar ik zelf regelmatig gebruik van maak. Ook vind je handige links naar nog meer informatie en inspiratie voor een relaxte vakantie naar Frankrijk en om het andere Frankrijk te ontdekken. Bon voyage!

Ruud
Ruud Couwenhoven

Inspiratie voor een vakantie in Frankrijk

De boeken van Frankrijk Binnendoor, vol inspiratie

Regiogids Zuidwest-Frankrijk laat je kennismaken met bijzondere en minder bekende plekken in de Dordogne, Lot, Gers en Gironde. Met unieke fietsroutes en roadtrips completeren dit boek.

Regiogids Zuidwest-Frankrijk

Regiogids Noordoost-Frankrijk is dé handleiding voor een heerlijke korte of langere vakantie in de Elzas, Vogezen en Champagne - Ardenne. Inclusief talloze mooie fietsroutes en roadtrips.

Regiogids Noordoost-Frankrijk

Regiogids Bourgogne is dé reisgids om de geheimene van de Bourgogne te onrafelen. Fietstochten, roadtrips, exclusieve tips voor goede wijnboeren en  tips van locals om nog meer te zien.

Regiogids Bourgogne

Ontdek het andere Frankrijk, het best verkochte reisboek over Frankrijk boordevol tips om te genieten in Frankrijk inclusief dag voor dag beschreven roadtrip van 4100 kilometer door Frankrijk.

Cover Ontdek het Andere Frankrijk

Frankrijk Binnendoor LOIRE laat je de geheimen van de vallei van de Loire ontrafelen met fietsoutes en roadtrips en twee routes om de drukte bij Parijs te omzeilen. Fietsen, wandelen en genieten!

Uniek! Alle Frankrijk Binnendoor Boeken zijn altijd inclusief speciale website die na registratie van je boek beschikbaar komt met extra tips en informatie, handige links, GoogleMaps® van alle routes in de boeken en te downloaden GPS Routes *)

*) de gps-routes zijn beschikbaar op de speciale website die bij elk boek hoort. Scan de qr-code in de boeken.

Met de auto, camper of motor naar Frankrijk.

Met de auto naar Frankrijk

De beste manier om veel van Frankrijk te zien is om relaxed binnendoor met de auto, camper of motor door dit prachtige land te reizen. Als je bijvoorbeeld naar Zuid-Frankrijk wilt trek er dan een paar dagen voor uit en de reis wordt onderdeel van je vakantie. 

Maar rijden over de Franse binnenwegen is net als over de autoroute en de tolwegen aan regels gebonden. De maximale snelheid is bijvoorbeeld op binnenwegen 80 kilometer per uur. Maar niet overal. Wat zijn tolwegen zonder tolpoortjes? Heeft Frankrijk een soort ANWB? Zijn alcoholtesters nog verplicht? Wat zijn de regels van de Franse millieusticker? 

Reistips voor de vakantie in Frankrijk

Meer tips voor een vakantie Frankrijk?

Een veelgestelde vraag, en ook in Google één van de meest ingetikte zoekopdrachten, is Tips Vakantie Frankrijk. Het is een vraag waar ik je mee kan helpen om het antwoord te vinden voor een heerlijke vakantie met de eigen auto in Frankrijk.

Naast alle mijn persoonlijk tips op Frankrijk Binnendoor vind je op de website nog veel meer informatie over vakantie in Frankrijk!

Ooit stelde ik mij ook de vraag Vakantie Frankrijk? En sindsdien schrijf ik er over en deel ik de ervaringen van mijn reizen in Frankrijk op deze website, in mijn ebooks over Frankrijk, de exclusieve reisverhalenpodcasts en sinds 2019 mijn boeken. Samen met mijn vrouw Marian heb ik tienduizenden kilometers over de Franse binnenwegen afgelegd en zo dit prachtige land ontdekt. Daarmee is ook de term Frankrijk Binnendoor ontstaan. Lekker reizen over de Franse binnenwegen. Een paar dagen hier en dan weer een paar dagen ergens anders naar toe. Overnachten op een camping in een leuk hotel of lekker in een comfortabele gîte of een mooi vakantiehuis.

Als je kiest voor een vakantie met de eigen auto naar Frankrijk dan kun je deze website veel vinden voor een geslaagde vakantie. 

Reistips en genieten in Frankrijk

26 dagen dwars door Frankrijk

De vraag Vakantie in Frankrijk? kan door mij het best beantwoord worden met: "Ontdek Frankrijk via lokale binnenwegen want alleen dan leer je het echte Frankrijk kennen"

Bijvoorbeeld met een complete reis van 26 dagen dwars door Frankrijk. Je kunt mij en Marian in dit online reisverhaal van dag tot dag volgen gedurende de 3400 kilometer die wij aflegden. Je ontdekt stap voor stap de Bourgogne, de Loirestreek, de Auvergne, Languedoc-Roussillion, de Provence en nog veel meer. Leuke verhalen en talloze tips voor trips, maar ook tientallen wandelingen, fietstochten en autoroutes die wij compleet hebben beschreven. Een bron van inspiratie dus voor de mooiste vakantie in Frankrijk!

Deze reiservaringen kun je via een unieke Online toegang volgen want als je lid bent van Frankrijk Binnendoor krijg je naast exclusieve toegang tot unieke online reisverhalen ook het recht om gratis ebooks te downloaden die propvol inspiratie en tips staan.

De Loirevallei is een topidee!

Als je een bijzondere vakantie in Frankrijk wilt beleven dan is mijn advies ga eens naar de Loire! De indrukwekkende kastelen in combinatie met de fraaie natuur, de rivier en bruisende stadjes en dorpen zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Ook met kinderen zul je je er volop vermaken, vooral bij de mooie kastelen. Je kunt er ook fantastisch fietsen en wandelen. De vallei van de Loire is ook de ultieme bestemming voor een wijn roadtrip? Meer informatie

Ontdek het andere Frankrijk

Ga je voor het eerst naar Frankrijk? Of ben je een ervaren Francofiel? In beide gevallen is Ontdek het andere Frankrijk ideaal voor jou! Met veel praktische tips en een unieke en compleet beschreven rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk krijg je thuis meteen al zin om te vertrekken. Met dit bijzondere boek ga je goed voorbereid op reis door Frankrijk en ga je absoluut meer zien en genieten in Frankrijk. Kies zelf waar je naar toe wilt. Het boek helpt je opweg.

>