Ontdek Frankrijk Binnendoor!

De enige website over Frankrijk met tips, ebooks, podcasts èn unieke boeken

“Met handige tips om meer uit je vakantie in Frankrijk of een stedentrip in Parijs te halen.”

Wat jij niet meer gaat doen als je eenmaal een Frankrijk Binnendoorder bent.

Wanneer je met de auto naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk gaat ben je lang onderweg en de kans dat je in een file terechtkomt is groot. Zeker als je in het hoogseizoen gaat. Niet leuk en zeker niet als je met kinderen of bijvoorbeeld een hond op reis gaat.


De autoroute in Frankrijk is misschien ideaal maar je loopt altijd weer tegen dure brandstof langs de snelweg aan en de tolkosten. Maar één ding is zeker. Je ziet vooral asfalt, auto's, parkeerplaatsen maar tijdens je reis uiteindelijk niet zo heel veel van Frankrijk. Daar komt de laatste jaren ook nog het fenomeen van overvallen langs de snelwegen bij, vooral in de avonduren en s'-nachts.


Dat doe ik dus al meer dan 30 jaar niet meer en mijn reizen over de rustige Franse binnenwegen hebben mij zoveel fantastische ervaringen en herinneringen opgeleverd die je in mijn reisverhalen op Frankrijk Binnendoor en in mijn ebooks kunt lezen. Je kunt ze zelfs beluisteren in mijn speciale podcasts.


Een tijdje geleden vertelde iemand mij een verhaal over een nare ervaring op de autoroute in Frankrijk. Nou ja toen het haar overkwam was het waarschijnlijk een nachtmerrie!


Zij was met haar gezin via de autoroute onderweg naar het vakantieadres in Zuid-Frankrijk. Zoals zo vaak gebeurt kwam ze in een lange file terecht terwijl zij hoognodig naar het toilet moest. De eerstvolgende parkeerplaats was nog 13 kilometer verder en de rij auto's schoof akelig langzaam op. De paniek sloeg toe en zij vertelde mij dat het de meest tergende 13 kilometer van haar leven waren en dat zij nog nooit zo ongemakkelijk in de auto had gezeten, tot buikpijn aan toe.  


Nog een goede reden dus om de Franse Autoroute te vermijden


Als je naar Frankrijk gaat, reis dan via de Franse binnenwegen omdat je dan veel meer ziet en ontdekt. In mijn ebooks en reisverhalen lees je mijn ervaringen met dag voor dag beschreven reizen. Jij kunt deze gebruiken om ook jouw vakantie in Frankrijk op een relaxte manier door te brengen en veel meer van Frankrijk te zien. Rustig reizen over de Franse binnenwegen is ook het andere Frankrijk ontmoeten.


De ebooks, podcasts en complete reisverhalen kun je gebruiken om jouw vakantie in Frankrijk nog leuker te maken. Bijvoorbeeld met de reisverhalen over:

 • een week in de Loirestreek en dan naar Bretagne en Picardië
 • of een paar weken genieten in het mooie zuidwesten van Frankrijk in de Dordogne, Gers en Gironde
 • Spanning en avontuur? Lees dan mijn ervaringen op de Routes des Grandes Alpes, de mooiste route over de hoogste Alpencols.

Het zijn slechts enkele voorbeelden maar er is nog veel meer waarmee ik je kan helpen om een onvergetelijke vakantie in Frankrijk te beleven.

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk


Na meer dan 20 jaar mijn reiservaringen en tips op het internet te hebben geschreven verscheen in 2019 mijn eerste boek. In een jaar tijd werd het een bestseller en het is nog steeds het best verkochte reisboek over Frankrijk in de Benelux volgens de officiële verkoopcijfers van de boekhandel.


Het boek geeft antwoorden op veel gestelde vragen en problemen die lezers van mijn websites aan mij gesteld hebben toen ik bekend maakte dit boek te willen schrijven. Maar.... dat is niet alles want ik geef je ook een complete rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk zodat ook jij het andere Frankrijk kunt ontdekken.


Verder zijn er experts die hun geheimen prijsgeven met bijzondere tips:

 • Andy Arnts, hoofdredacteur Frankrijk bladen En Route en Maison en France over cultuur en historie van Frankrijk plus een toptip.
 • Stan Beurskens, wijnmaker en eigenaar Wijnkenniscentrum St Martinus in Vijlen over wijn proeven en wijn kopen. 
 • Michel Leijen van Het Frankrijk Huis vertelt zijn geheime over vakantiehuizen en overnachten in Frankrijk.
 • Carien Bardoel geeft haar tips om met een camper door Frankrijk te reizen. ZIj doet dat al vele jaren.
 • Francis Chanteloup is een topkok in Frankrijk en geeft handige tips over eten en drinken in Frankrijk

Uitgebreide informatie over het boek vind je hier.

Tip » Waarom een navigatiesysteem in Frankrijk bloedlink is.

Tegenwoordig wordt er natuurlijk gebruik gemaakt van navigatiesystemen. Superhandig maar ook bloedlink! In Frankrijk zijn veel plaatsen in verschillende départementen met dezelfde naam. 


Zo vertelde de eigenaar van een chambre-d'hôte mij eens het volgende:

Een gast belde hem 's-avonds rond zeven uur met de vraag waar de chambre-d'hôte lag. Waarop de  eigenaar vroeg: "waar sta je?". De gast antwoordde: "bij de kerk".  "Bij de kerk? Wij hebben helemaal geen kerk in het dorp!". Het bleek dat de gast op 265 kilometer afstand in Sully-sur-Loire stond in plaats van Sully in het département Saône-et-Loire. Laat in de avond arriveerde hij uiteindelijk en miste uiteindelijk ook nog een uitgebreid welkomstdiner.


Denk je dat het jou niet kan overkomen? Dan vertel ik je graag nog even het verhaal van een Belgische buschauffeur die in 2015  met een groep van 50 luisteraars van Studio Brussel op weg was naar wintersportplaats La Plagne in de Franse Alpen. Voor vertrek had hij La Plagne in het navigatiesysteem ingetikt en midden in de nacht kwam hij aan bij La Plagne. Alleen..... dat lag in de Franse Pyreneeën!  Klinkt ongelooflijk? Vond ik ook. Maar in onderstaande video wordt het bewijs geleverd :-)
Als je het andere Frankrijk wilt ontdekken via de Franse Binnenwegen dan kun je natuurlijk je navigatiesysteem gebruiken en instellen dat de snelwegen worden vermeden. Maar vaak wordt je dan over de Route National gestuurd die ook meestal druk is.


Er is echter een alternatief waardoor je met gebruik van een navigatiesysteem de drukte ontloopt en door prachtige streken en dorpen komt.


Hoe? Dat ontdek je als Frankrijk Binnendoorder


De reisverhalen op Frankrijk Binnendoor zijn dag voor dag beschreven. Je vindt  routebeschrijvingen die je met de auto of motor kunt volgen. Altijd worden de wegnummers genoemd en de plaatsen die ik ben gepasseerd. Met deze informatie kun je simpel de te volgen route in je navigatiesysteem zetten.


Als je de tips van Frankrijk Binnendoor dus combineert met je navigatiesysteem zul je Frankrijk anders gaan ervaren en net als ik op verrassende plekjes komen. 


Je komt door mooie dorpen, prachtige valleien of bijvoorbeeld spannende wegen in de bergen. In mijn ebook Route des Grandes Alpes lees je bijvoorbeeld alles over een schitterende tocht van 4 weken over de hoogste Alpenpassen in Frankrijk. Of in 4100 kilometer dwars door Frankrijk lees je hoe ik op de bonnefooi buiten het hoogseizoen 4 weken lang op de mooiste plekjes kwam. Maar er zijn nog veel meer reisverhalen en tips.


Frankrijk Binnendoor  helpt je dus om op plaatsen te komen waar je anders nooit zou zijn gekomen. Het Franse binnenland is zo mooi en zo uitgestrekt dat je vele kilometers kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Je reist dus relaxed en ziet onderweg van alles. Ervaar bijvoorbeeld hoe leuk het is om in het lokale café van een klein dorp wat te eten of een kop koffie te drinken. 


Ook als je met een camper of caravan op pad gaat kan Frankrijk Binnendoor je helpen meer uit je vakantie te halen. Als een route voor camper of caravan niet geschikt is dan wordt dat aangegeven zodat je voor een alternatief kunt kiezen. 

Al meer dan 20.000 leden

Toen ik in 1998 mijn eerste verhalen over Frankrijk en Parijs schreef had ik nog geen idee dat enkele jaren later zoveel mensen deze gingen lezen. In eerste instantie werden deze op CD Rom duizenden keren aangeschaft en ook gedownload. Dat gold ook voor mijn eerste ebooks.

Nu volgen dagelijks meer dan 4500 mensen mijn tips over Frankrijk en Parijs. Er zijn zelfs al meer dan 17.000 leden van Frankrijk Binnendoor die mijn ebooks en reisverhalen lezen en naar mijn podcasts luisteren. Zij ontvangen ook regelmatig mijn tips voor de vakantie in Frankrijk of een paar dagen Parijs. Ook hebben zij allemaal het Bonus ebook " 3 dagen Frankrijk Binnendoor" of mijn andere ebooks gratis gedownload.

Omdat ik vaak in Frankrijk of Parijs ben te vinden doe ik veel inspiratie op voor nieuwe reisverhalen. Zo ontdek je telkens weer nieuwe wandelingen, fietstochten en mooie routes om met de auto te volgen. Ook bijzondere plekjes worden exclusief met mijn lezers en leden gedeeld. Wekelijks verschijnen er nieuwe tips en regelmatig komen er nieuwe reisverhalen en ebooks vol inspiratie bij.

 • Uniek in Nederland en België.
 • Ontvang gratis unieke tips over Frankrijk en Parijs
 • Exclusieve toegang tot reisverhalen, blogs, ebooks en podcasts voor leden
 • Geen dure reisgidsen nodig. De bekende plekken vind je toch wel. Frankrijk Binnendoor laat je met insidertips juist het andere Frankrijk en Parijs ontdekken.
 • Met Frankrijk Binnendoor wordt jouw vakantie in Frankrijk dus nog leuker! 

Met unieke tips ebooks, reisverhalen en podcasts het andere Frankrijk ontdekken. 

Waarom zou je zelf het wiel opnieuw uitvinden als je met vakantie naar Frankrijk gaat? Je kunt, net zoals duizenden anderen, met de ebooks, reisverhalen en podcasts (luistertips) gebruik maken van mijn ervaringen in Frankrijk en Parijs.


Maak prachtige tochten door de bergen, langs de kust, de wijngaarden en het fantastische Franse binnenland en kom thuis met de mooiste vakantieverhalen en -herinneringen.

Veel leden  gebruiken de routes voor een complete vakantie door deze gewoon 100% te volgen. Op die manier hebben zij veel meer van Frankrijk gezien en willen niets anders meer.


Ook voor een stedentrip naar Parijs worden de tips veelvuldig gebruikt om nog meer te kunnen zien van deze mooie stad. Parijs is meer dan de bekende bezienswaardigheden. En die bijzondere plekjes vind je juist met de tips van Frankrijk Binnendoor.


"De routes zijn ook voor camperaars heel waardevol"

"Al weer een paar jaar geleden, werd ik geattendeerd op het bestaan van de website Frankrijk Binnendoor. De titel sprak mij erg aan. We komen zelden of nooit op de autoroute, maar kiezen vaak  voor de kleinste wegen. De route omschrijvingen met daarbij de bezienswaardigheden en andere tips  zijn ook voor camperaars heel waardevol. De routes downloaden we op een ereader, dus altijd bij de hand.


We gaan zeker één keer per jaar naar Frankrijk en hebben de afgelopen jaren dankbaar gebruik van gemaakt van de routes en tips. O.a. het Loiregebied, Picardië en de Franse Alpen. Je komt zo op plaatsen die je anders nooit ontdekt zou hebben.


Ook de luistertips geven veel informatie. Leuk om “en route”  in de auto te beluisteren."


JAN KOLKMAN

 Gratis overnachting + diner

Als je over de Franse binnenwegen rijdt gebruik je aanmerkelijk minder brandstof in vergelijking met de autoroute. Om nog maar niet te spreken over het irritante filerijden als het druk is.


Langs de binnenwegen tank je ook nog eens 20 tot 25 eurocent per liter goedkoper dan langs de snelweg én je bespaart tolkosten. Omdat je gemiddelde snelheid een stuk lager ligt rij je ook nog eens 40 tot 50% zuiniger dan wanneer je met 130 km per uur over de snelweg jakkert.


Ga je bijvoorbeeld naar Zuid-Frankrijk en je reist binnendoor dan kun je al snel een fors bedrag besparen. Daarmee kun je makkelijk een nacht in een leuk hotelletje of een chambre-dhôte terugverdienen. Ik heb het zelfs al eens voor elkaar gekregen om met de besparing een overnachting en een diner voor twee te verdienen. 


Hoe je dat voor elkaar krijgt staat in een speciale tip waarin precies wordt uitgelegd wat je besparing met Frankrijk Binnendoor zal zijn. Deze tip krijgen leden als extra bonus.

Wat kun je met “Frankrijk Binnendoor Online”?

Bespaar en maak je vakantie in Frankrijk nog leuker...

Frankrijk Binnendoor is de unieke formule om de vakantie in Frankrijk of een stedentrip naar Parijs nog leuker te maken. Als je lid wordt van Frankrijk Binnendoor krijg je onbeperkt toegang tot alle reisverhalen, tips en podcasts.


Leden kunnen ook gratis alle ebooks downloaden inclusief ebooks die nog zullen uitkomen. Je krijgt als lid ook de superhandige tip om geld te besparen voor een gratis overnachting en misschien zelfs een diner voor twee.


Dit is een greep uit de totale inhoud:

 • 1
  26 dagen Frankrijk Binnendoor: een bijzondere ervaring van 3400 kilometer door de Auvergne, naar de Herault, de Gorges du Verdon en de wijngaarden van Chablis
 • 2
  4100 km dwars door Frankrijk: via Noord-Frankrijk naar Normandië, Bretagne, de Gers, Tarn, Auvergne en de Bourgogne.
 • 3
  Dagboek één week Parijs: Parijs als een Parijzenaar met mijn belevenissen van een week in een appartement in hartje Parijs
 • 4
  Met een e-bike in Frankrijk: 3 weken in de Bourgogne, Dordogne en bij de monding van de Loire. Met veel fietstochten op een e-bike.
 • 5
  Gratis unieke ebooks: Le Sud Ouest!, Route des Grandes Alpes!, Parijs!, Loire, Bretagne & Picard¡e!, Le Grand Est! en in 3 dagen naar de Côte-d'Azur!
 • 6
  Inclusief compleet beschreven fietstochten (25 tot 80 km), wandelingen (5 tot 20 km) en autoroutes (45 tot 460 km).
 • 7
  Extra voor Premiumleden: altijd onbeperkt online toegang, altijd alle ebooks gratis inclusief updates, gratis vragen stellen met gegarandeerd antwoord in 24 uur
 • 8
  Extra voor VIPleden: alles voor Premiumleden maar slechts eenmaal betalen voor levenslang onbeperkt toegang en alle reisverhalen en ebooks gratis downloaden. Nu met het unieke luisterboek Frankrijk Binnendoor en extra korting op het ebook Frankrijk Binnendoor, ontdek het andeer Frankrijk
Ontdek frankrijk binnendoor
Frankrijk Binnendoor
Download Audiobook

Gratis luisterboek voor VIPleden

Wat anderen van Frankrijk Binnendoor vinden:

"Veel bruikbare, bijzondere informatie..."

"Bonjour Ruud, wat leuk is: altijd als we naar Frankrijk gaan, vertel ik over de inhoud van je boeken, in de zin van: Ruud zegt hierover dat... Ruud schreef dat je hier... enz. Mijn partner zegt dan altijd: Het is net of Ruud altijd met ons meegaat op vakantie. Ik wil nu tijdens de vakantie jouw podcasts tijdens de reis gaan beluisteren. Mijn partner vroeg een dezer dagen: "Gaat Ruud ook weer mee naar Frankrijk"? Ik heb hem nog niet gezegd wat ik van plan ben....." 


CHARLOTTE 

"Veel bruikbare, bijzondere informatie..."

"Een site met heel veel bruikbare, bijzondere informatie. Wanneer je, zoals ik van Frankrijk houdt is dit een geweldige site. Ruud staat je bij met een zeer attente en gedegen hulp. Dank daarvoor Ruud." 


JOSÉ DIBBETS

"Mijn complimenten..."

"Beste Ruud, allereerst mijn complimenten voor je fraaie Frankrijk Binnendoor website! Werkelijk vrijwel alle informatie die ik wel eens zoek over Frankrijk in het algemeen en Parijs in het bijzonder kan ik op uw site vinden! Binnenkort ga ik zowel Frankrijk als Parijs weer eens met een bezoek vereren en zal dan ook weer dankbaar gebruik maken van de geboden faciliteiten van en door uw website."  


YU SAN

30 dagen gratis uitproberen

100% Tevredenheidsgarantie!

Je loopt geen enkel risico want je krijgt 30 dagen 100% tevredenheidsgarantie. Ben je niet tevreden? Laat het mij weten en je ontvangt je lidmaatschapsgeld omgaand retour. Deze unieke garantie durf ik je zonder blikken of blozen te geven want sinds 2004 heeft praktisch niemand hier gebruik van gemaakt.

Start je gratis, Risico Vrije, 30 dagen!

Profiteer nu van deze bijzondere aanbieding en ontdek ook Frankrijk Binnendoor

"Uw tips zijn super"

"Heel veel dank voor uw snelle reactie en dan nog wel op zondag.  Zoals u misschien hebt gemerkt heb ik het abo meteen geupgrade naar Premium Onbeperkt. Uw tips zijn super en de interessante informatie rondom, in mijn geval, jaarlijkse vakantie is heel erg welkom."


PATRICK TAILLAERT

"Beter dan de Kampeer en Caravan Kampioen!"

"Ik heb het boek in “3 dagen naar de Cote d’Azure” al gedownload en gelezen. Mooi en leerzaam vooral de opmerkingen waar je beter niet met de caravan kunt gaan rijden. Ik lees Frankrijk Binnendoor met graagte en vind het dus mooi. Beter dan de Kampeer en Caravan Kampioen daar rammel ik zo door heen."


AAD STOLK

"Hebben al veel plezier van je tips gehad!"

"Vind je programma geweldig, we zijn Frankrijk liefhebbers en hebben een mobilhome, daardoor hebben we al veel plezier van je tips gehad.."


JEAN VANHEUSDEN

"ik heb genoten van de Route des Grandes Alpes"

"Eerst was ik sceptisch om Frankrijk Binnendoor lid te worden, maar ik heb genoten van het verhaal over de Route des Grandes Alpes. Een topidee voor onze vakantie. Trouwens ook je verhaal over de Armagnacproeverij heeft mij veel plezier gedaan! Ik kijk uit naar nieuwe ebooks en reisverhalen!"


P. VAN AFFERDEN

"Met Frankrijk Binnendoor hebben wij fantastische vakanties gehad"

"Heb Frankrijk Binnendoor Premium aangeschaft en moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door de inhoud. Het is veel meer dan alleen maar een ebook. Ongelooflijk veel informatie en handige tips. Wij zijn er het afgelopen jaar mee op stap geweest en de route des Grandes Alpes gaan volgen. Met Frankrijk Binnendoor hebben wij al fantastische vakanties gehad!"


MARIANNE DE GROOT

 • Verdien je lidmaatschapsgeld terug met tips en aanbiedingen
 • Exclusieve aanbiedingen alleen voor mijn lezers
 • 100% uniek en nergens anders verkrijgbaar.
 • Altijd overal onbeperkt toegang en altijd up-to-date
 • Handige tips waarmee je geld bespaart!
 • Nu met Gratis Bonus ebook "In 3 dagen binnendoor naar de Côte-d'Azur"

Binnen 1,5 minuut ben je ook lid

Als je net als alle andere leden van Frankrijk Binnendoor ook het andere Frankrijk wilt ontdekken dan kun je snel de eerste tips lezen of één van de ebooks gratis downloaden. Het mooie is dat je nergens aan vast zit omdat je 30 dagen gratis krijgt. In deze periode heb je volledig onbeperkt toegang. Bevalt het je niet? Dan krijg je gegarandeerd meteen je geld terug.  Je loopt dus geen enkel risico.


De aanmelding is heel eenvoudig en binnen 1,5 minuut heb je online ombeperkt toegang


Waarom je er geen spijt van gaat krijgen

Er zijn duizenden leden die de tips gebruiken om op een andere manier van hun vakantie in Frankrijk te genieten. Toen ik zelf op de manier van Frankrijk Binnendoor mijn vakanties door ging brengen leerde ik zelfs steeds beter Frans te spreken (ik sprak het nauwelijks). Maar ook bijzondere ontmoetingen en het ontdekken van onbekende plekjes en schitterende natuur zullen je ten deel vallen.

"Ruud jij hebt altijd van die prachtige verhalen over je vakantie in Frankrijk. Waarom overkomt mij dat niet?"

Bovenstaande vraag kreeg ik laatst eens op een feestje. Als je het niet opzoekt dan overkomt het jou ook niet. Maar met de tips van Frankrijk Binnendoor ga je wél met prachtige verhalen en fantastische herinneringen aan je vakantie thuiskomen. Hoe leuk is dat?

Start je gratis, Risico Vrije, 30 dagen!

Profiteer nu van deze bijzondere aanbieding

"Met Frankrijk Binnendoor beleef je op een bijzondere manier je vakantie in Frankrijk waardoor je meer ziet, meer meemaakt en je het andere Frankrijk ontdekt.”

Ruud Couwenhoven

P.S.: Als je niets wilt missen doe dan vandaag nog mee. Je krijgt meteen onbeperkt toegang en je profiteert ook direct van gratis ebooks. Na aanmelding krijg je meteen mijn Supertip te zien én je kunt direct het Bonus ebook "In 3 dagen binnendoor naar de Côte-d'Azur" gratis downloaden


Frankrijk Binnendoor is ook bekend door publicaties van:

Zij bevelen Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk aan
>