Bonjour! Ik ben Ruud Couwenhoven

Over Ruud

Dagelijks lezen ruim 4500 mensen mijn tips.

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Ruud Couwenhoven en sinds 1998 actief op het internet met mijn passie: Frankrijk!

Wat begon als een hobby met een homepage groeide uit tot Frankrijkvakantieland.nl. Dat is de website over Frankrijk waar alles mee begon. Na de eerste verhalen en foto's op mijn allereerste homepage bleken niet alleen familie en vrienden mijn belevenissen leuk te vinden.

De ongekende dimensie van het internet had zijn invloed en zorgde ervoor dat ook volslagen vreemden mijn homepage over Frankrijk konden bezoeken. Dat was in die tijd voor mij een verrassing want ik had nooit het idee gehad dat mijn ervaringen in Frankrijk zoveel mensen zouden aanspreken.

En.... toen liep het (positief) uit de hand

In 1999 kon ik de domeinnaam frankrijkvakantieland.nl registreren en vanaf dat moment ging het hard. Binnen 2 jaar groeide het aantal bezoekers naar 100.000 op jaarbasis tot ruim 1.500.000 unieke bezoekers in het afgelopen jaar.  Mensen die allemaal opzoek zijn naar tips voor de vakantie in Frankrijk en Parijs.

Op Frankrijk Binnendoor schrijf ik over mijn persoonlijke ervaringen in Frankrijk en Parijs. Inmiddels worden mijn tips over Frankrijk en Parijs dagelijks gelezen door meer dan 4500 mensen en daar ben ik best trots op.

Frankrijk Binnendoor op CD

Ik kreeg vragen of ik mijn ervaringen ook in een boekje had en dat bracht mij op een idee. In 2003 plaatste ik een enquête op Frankrijkvakantieland.nl met de vraag of er interesse was in mijn verhalen als ik deze op een CD-Rom zou zetten. Totaal boven verwachting kwamen hier meer dan 1500 positieve reacties op.

In 2004 bracht ik de eerste versie uit van de CD-ROM Frankrijk Binnendoor die direct al goed was voor een oplage van ruim 1000 stuks. 2005 was het jaar dat er een totaal vernieuwde versie werd uitgebracht. Omdat de naam Frankrijk Binnendoor voor mij steeds belangrijker werd, besloot ik de domeinnaam frankrijkbinnendoor.nl vast te leggen.

Nu zijn er al meer dan 10.000 gebruikers van Frankrijk Binnendoor die ooit de CD-Rom, de Download en nu de Online toepassing gebruiken. En dagelijks komen er nieuwe leden van Frankrijk Binnendoor bij.

Ik heb een cadeau voor jou!

Elke twee weken informeer ik je over nieuwe artikelen op de websites, mijn ebooks maar ook aanbiedingen met extra voordeel uit de reiswereld. Met deze unieke tips van FrankrijkBinnendoor en FrankrijkVakantieland ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen, blogs, ebooks en podcasts.

Regelmatig krijg je mijn tips en persoonlijke ervaringen in je mailbox voor extra inspiratie voor je vakantie in Frankrijk. Maar er is meer.... je kunt je ook gratis aanmelden als lid van Frankrijk Binnendoor. Je krijgt dan exclusief toegang tot "verborgen" informatie die alleen voor leden beschikbaar is. En regelmatig handige tips maar ook aanbiedingen uit de reiswereld.

Meld je nu aan om mijn tips te ontvangen en je krijgt van mij een uniek ebook cadeau!

CD Rom Frankrijk Binnendoor
e-book

Frankrijk Binnendoor Online

30 jaar Frankrijk Binnendoor

Frankrijk Binnendoor bestond tot januari 2011 uit 2 openbare pagina’s met informatie over mijn ebooks en de CD-Rom Frankrijk Binnendoor.

Per 1 januari 2011 werd dit openbare gedeelte uitgebreid met mijn weblog over Frankrijk en op 1 augustus 2011 werd Frankrijk Binnendoor een complete website met een frisse layout en een altijd actueel weblog. Daardoor kan ik veel van mijn tips en nieuwtjes over Frankrijk en Parijs eenvoudig online zetten. Op deze manier heb ik mijn tips eenvoudig online beschikbaar gesteld.

Het was ook het moment dat Frankrijk Binnendoor alleen nog als download of als online toepassing was te verkrijgen. Tijden veranderden en de CD-Rom werd als medium ingehaald door snel internet en wifi.

Leden van Frankrijk Binnendoor

In oktober 2013 werd vervolgens de eerste stap gezet naar het huidige Frankrijk Binnendoor. 

Er werd een nieuw logo bedacht en de website werd verhuisd naar een eigen snelle server om het toenemende bezoek en verkeer snel te kunnen verwerken. Dat was hard nodig want dagelijks bezoeken meer dan 1000 mensen Frankrijk Binnendoor Online.

Nu kun je naast mijn gratis tips ook speciale blogs, reisverhalen en ebooks lezen die exclusief voor mijn Premiumleden.

Premiumleden hebben extra voordelen en speciale privileges zoals:

 • gratis tips
 • gratis ebooks
 • exclusieve toegang tot mijn reisverhalen zoals 26 dagen Frankrijk Binnendoor en 4100 km dwars door Frankrijk.
 • altijd als eerste online toegang tot nieuwe tips en exclusieve reisverhalen
 • en je mag mij over Frankrijk en Parijs altijd vragen stellen

Sinds mei 2015 is de definitieve versie van Frankrijk Binnendoor Online na een succesvolle testperiode online gezet en kunnen de volgende abonnementen worden afgesloten:

 • gratis abonnement met 1 ebook en beperkte online toegang
 • Premium12 abonnement met volledige toegang en alle ebooks gratis gedurende 12 maanden
 • Premium Online met onbeperkte toegang, alle ebooks gratis en tot wederopzegging

Een boek over Voordelig Overnachten in Frankrijk

Voordelig Overnachten in Frankrijk

Ik heb ook de teksten geschreven voor de superhandige gids Voordelig Overnachten in Frankrijk.

Een gids met ruim 3200 overnachtingsadressen in Frankrijk waarvan bijna 400 bij Nederlands sprekende eigenaren. Deze gids kon je in elke boekhandel kopen en via Frankrijk Binnendoor bestellen.

Voordelig Overnachten in Frankrijk was een uitgave van Uitgeverij Evron (de bed & breakfast specialist) maar helaas is besloten na 2014 geen nieuwe edities meer uit te brengen.

(Na de editie 2014 heeft de uitgever helaas besloten te stoppen met deze gids, misschien kom je de handige gids nog ergens tegen)

Twitter, Faceboook, Google+ en de hashtag #zatikmaarinfrankrijk

Ik ben ook actief op Twitter,  Facebook, Google+ , Pinterest en Youtube

Op facebook.com/frankrijkvakantieland zet ik elke dag  leuke, mooie, bijzondere, ontroerende, verrassende of gewoon een sfeervolle foto’s met natuurlijk een handige tip.

Elke dag een foto die je blij maakt als je van Frankrijk houdt. Of gewoon elke dag een foto om je warm te maken om ook eens naar Frankrijk te gaan 🙂 Wil je mij volgen via Social Media? Rechtsonder vind je op de meeste pagina’s de speciale knoppen om mij te volgen.

Van hobby naar werk

In 2009 nam ik het besluit om mijn uitstekende baan in de bankwereld vaarwel te zeggen en mij volledig toe te leggen op toerisme en internet. Bijna 35 jaar had ik middelgrote en grote bedrijven geadviseerd en ook kansrijke startende ondernemers begeleid. In 2009 werd ik zelf startend ondernemer en hoopte vooral kansrijk 🙂

In 2009 en 2010 ontwikkelde ik verschillende internetsites in eRCeeMedia een bedrijf dat ik samen met mijn vrouw Marian run. Je kunt deze websites hier bekijken:

Om een compleet netwerk over vakantie te creëren namen wij enkele domeinnamen en websites over:

Met dit netwerk aan toeristische internetsites worden nu meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar bereikt en is het startende bedrijf uit 2009 inmiddels gegroeid naar een middelgrote onderneming die tot de top 20 in Nederland behoort qua content- en affiliatemarketing.

Frankrijk is en blijft mijn passie

Ik zal de komende jaren vooral schrijven aan nieuwe e-Books en nieuwe reisverhalen over Frankrijk en Parijs. Het concept Frankrijk Binnendoor Online zal steeds verder worden uitgebreid. Ik blijf maandelijks nieuwe artikelen en tips publiceren die voor iedereen beschikbaar zijn.

Als je Premium lid wordt heb je altijd als eerste mijn nieuwe ervaringen, speciale artikelen, ebooks en reisverhalen ter beschikking zonder daar extra voor te betalen.  Sterker nog: je krijgt zelfs artikelen die voor niet leden verbrogen blijven!

Premiumleden kunnen mij  direct benaderen voor vragen over hun vakantie naar Frankrijk en krijgen persoonlijk antwoord.

Op verzoek geef ik graag presentaties en spreekbeurten over mijn ervaringen in Frankrijk, maar ook over mijn ondernemerschap. Mocht je er interesse in hebben dan kun je altijd contact opnemen!

Oh ja! Ik woon vlakbij Maastricht in het leuke dorp Stein niet ver van het mooiste stukje Maas in Nederland. Ik wandel en fiets er graag. De omgeving doet mij vaak aan Frankrijk denken 🙂

En als ik niet met een computer bezig ben vermaak ik mij graag met Marian in onze mooie omgeving of ga leuke dingen doen met onze kinderen en kleinkinderen in Limburg of Parijs. Dat ik daarnaast met Marian vaak in Frankrijk zal vertoeven zal geen verrassing meer zijn, wie weet komen we elkaar wel eens tegen!

Als je vragen hebt neem dan gerust contact met mij op.

Ruud Couwenhoven

Hoe je in 1,5 minuut lid wordt van FrankrijkBinnendoor

Nu inclusief de nieuwe ebooks "Roadtrip Bastides! & de Passages van Parijs"

Premium Jaar (Nieuw!)

12 maanden Premiumlid voor nog geen€ 1,67 per maand - automatische verlenging


1e jaar € 29,99

daarna 19,99 per jaar

 • 12 maanden onbeperkt toegang
 • doorlopend per 12 maanden
 • automatische incasso p/jaar
 • 1e jaar € 29,99 daarna € 19,99 p/jr
 • Alle ebooks t.w.v € 48 gratis
 • Inclusief 2 Bonus ebooks
 • Exclusieve Premium reisverhalen
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Lidmaatschap simpel te stoppen
 • 30 dagen Geld Terug Garantie
 • Jaarprijs blijft gegarandeerd gelijk en wordt nooit meer verhoogd.

100% Niet goed, geld terug garantie

100% Niet Goed Geld Terug Garantie

 De wettelijke bedenktijd voor het afsluiten va een internet abonnment is 14 dagen. Maar ik geef je zonder probleem mijn unieke niet goed geld terug garantie van 30 dagen *)

Ik ben pas tevreden als jij dat ook bent.  En omdat ik er van overtuigd ben dat jij, net als duizenden anderen, veel plezier gaat beleven aan mijn ebooks, reisverhalen en luistertips (podcasts) durf ik zonder probleem een unieke niet goed geld terug garantie te geven.

Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent over Frankrijk Binnendoor Premium, dan is de terugbetaling van je lidmaatschapsgeld eenvoudig geregeld. Met de 30 dagen niet goed geld teruggarantie loop je dus geen enkel risico.

Als je binnen 30 dagen na aanmelding een email stuurt met de reden dat je toch wilt stoppen dan krijg je omgaand je eerste betaling zonder slag of stoot retour!

*) VIP leden hebben een 100% tevredenheidsgarantie van 45 dagen.

 • Als Premiumlid krijg je na aanmelding meteen een Bonus tip om je lidmaatschapsgeld terug te verdienen. 

Reacties

 1. Bedankt, prachtige site met het meest informatieve onderwerpen en links

 2. Hanneke Bles zegt

  Omdat ik mijn rekening van Orange internet moest betalen kwam ik toevallig op de site van Ruud.
  wat ontzettend leuk dat er zoveel informatie wordt gegeven.
  Is het ook mogelijk om mijn leuke zonnige bungalow bij Clermont l’Herault via u te verhuren?” Les marcassins”
  Graag een berichtje
  vriendelijke groet
  Hanneke Bles

  • Hallo Hanneke

   Sorry dat ik nu pas reageer maar ben 4 dagen ondergedompeld geweest in de Vogezen 🙂

   wat ontzettend leuk dat er zoveel informatie wordt gegeven.

   Bedankt voor het compliment!

   Is het ook mogelijk om mijn leuke zonnige bungalow bij Clermont l’Herault via u te verhuren?

   Directe verhuur doe ik niet. Je kunt wel een pagina aanschaffen op mijn website FrankrijkVakantieland.nl je vindt alle informatie over promotie voor gîtes, chambres d’hôte etc op: http://www.frankrijkvakantieland.nl/aanmelden/gite-chambres-info.html

 3. Ina van Dijk zegt

  Jeetje….lijkt lang te zijn geleden,dat we de cd rom Frankrijk Binnendoor bij jullie bestelden…echt een Topper. Inmiddels camperen we , en Frankrijk blijft favoriet….Heel leuk om jullie hier weer tegen te komen!!! Ik blijf de site met interesse volgen!!

  Peter en Ina

 4. fam Brouwers zegt

  Wij rijden nu al jaren met de camper door Frankrijk en ondanks dat Noorwegen en de rest van Europa ook heel mooi zijn belanden we altijd weer voor maanden in Frankrijk. We hadden nooit verwacht, ondanks dat we al heel van Europa hebben gezien, dit land ons als tweede thuis te beschouwen. Veel van de prachtige reizen die hier worden beschreven worden herkend door ons!

  Bedankt voor de nog goede tips die ik lees op jullie site

  Groetjes en misschien komen we elkaar eens tegen

  fam -Brouwers Bergen op zoom

 5. Hallo Ruud,
  Dat Dijon meer waard is dan een tussenstop weet ik uit ervaring. Ooit fietsten we daar met onze kinderen, kampeerden aan de rand van de stad en bezochten van daaruit de stad. Ik houd me nu vooral bezig met de Franse taal, heb daar mijn baan als hoofd P&O voor opgezegd. Een levenslange liefde omzetten in dagelijks werk, dat is toch het mooiste wat er is.

 6. lilyan vendrig zegt

  Dag Ruud,
  Kwam toevallig op je website terecht, wat een informatie! Leuk.
  Mis wel een eveneens prachtig deel van Frankrijk, Corsica! Wij beheren hier een
  vakantiepark in de buurt van Porto Vecchio, Mocht je ooit in de buurt zijn, komen, je bent van harte welkom.

Wat vind jij van deze tip?