10 tips om lekker lang na te genieten van je vakantie in Frankrijk

Ken je dat gevoel? Je bent met vakantie in Frankrijk geweest en als je thuiskomt dan begint de drukte van alledag. Je kijkt er heel lang naar uit en je geniet een week, 2 weken of misschien nog langer in Frankrijk en zodra je weer thuis bent ben je dat lekkere gevoel van je vakantie binnen een mum van tijd weer kwijt. Zonde toch? Dat kan anders met de tips hieronder.
Vakantiegevoel Frankrijk

1. Wacht niet en maak een fotoboek

Als je tijdens de vakantie veel foto's maakt dan heb je meteen de beste tip in handen om je vakantiegevoel vast te houden. Selecteer de 50 mooiste foto's die een goed beeld geven van je hele vakantie en maak er een mooi fotoalbum van. Je doet jezelf er een plezier mee maar ook familie en vrienden die niet urenlang naar je foto's hoeven te kijken 🙂

2. Zet een herinnering op tafel

Je hebt waarschijnlijk wel iets tijdens je vakantie gekocht. Dat kan een souvenir zijn of wat dan ook. Misschien wel een paar flessen wijn.  Zet één of meer leuke spulletjes op een prominente plek waar je vaak komt (woonkamer, werkplek, slaapkamer etc.) Telkens als je het ziet moet je weer even aan die heerlijke vakantie denken.

Lekker eten om het vakantiegevoel vast te houden

3. Maak eens dat vakantiegerecht....

Heb je tijdens je vakantie iets gegeten dat je lekker vond en waar je nog regelmatig aan terugdenkt? Waarom maak je dat niet zelf eens? Op het internet is er vast wel een lekker recept van te vinden. Zelf at ik ooit eens een carpaccio van Coquilles-Saint-Jaques. Ik vroeg aan de kok hoe hij het maakte en kreeg het recept. Telkens als wij het eten denk ik terug aan die bijzondere avond in de Bourgogne.

4. Plan eens niet en doe iets onverwachts

Als we terug zijn van vakantie dan vervallen we meestal weer snel in het schema van de agenda. Maar tijdens de vakantie denk je daar niet aan. Soms plan je een uitstapje maar je hebt ook wel eens dat je spontaan iets invalt en dat dan uitvoert. Dat hoeft echt niet te wachten tot je volgende vakantie. Plan eens iets onverwachts en doe bijvoorbeeld eens een keer iets anders in het weekend.

Croissants

5. Duik niet meteen in de oneindige mails

Terug van vakantie is de mailbox van je werk waarschijnlijk overvol. Je hebt de neiging om je daar op je eerste dag meteen doorheen te worstelen. Maar... ze zitten al weken in je mailbox dus kan het best een dag wachten. Sorteer ze eens op afzender. Dan zie je snel wie er vaker gemaild heeft. Kies die er uit en beantwoordt deze eerst. Maar voor je dat doe ga je eerst lekker bijpraten met je collega's. 

6. Doe wat je ook op vakantie doet

Klinkt simpel hè? Is het ook. Als ik met Marian in Frankrijk ben ga ik altijd 's-morgens naar de bakker voor vers brood en een croissantje. Sinds enige tijd ga ik elke zaterdagochtend in Nederland naar de bakker voor vers brood een lekker croissantje. Gelijk haal ik de krant van zaterdag. De zaterdagochtend heeft op die manier voor mij altijd een beetje vakantiegevoel!

Geniet na van je vakantie

7. Wat mis je het meest als je thuis bent?

Als je op vakantie bent doe je veel leuke dingen. Waarom doe je dat thuis niet? Zit je bijvoorbeeld met partner en/of kinderen gezellig langer aan tafel op vakantie? Of kon je zo genieten om lekker lui een boek te lezen of naar je favoriete muziek te luisteren met een goed glas wijn? Denk er eens over na wat je op vakantie deed en nu niet. Waarom zou je dat thuis niet kunnen. Jij bepaalt wat je leuk vindt!

8. Thuis zijn is ook heel leuk

Als je met vakantie bent geniet je van een andere omgeving. Maar je mist ook vertrouwde zaken om je heen zoals je eigen lekkere bed of je familie en vrienden. Het kan absoluut geen kwaad om daar ook eens bij stil te staan. Lekker thuis in je eigen vertrouwde omgeving is toch ook heel leuk? Dus sta daar eens bewust bij stil en met de voorgaande 7 tips hou je het vakantiegevoel nog langer vast.

Luister naar je favoriete vakantiemuziek

9. Leg je vakantiemuziek vast!

Heb je leuke muziek gehoord tijdens je vakantie? Zoek het op in Apple iTunes, Spotify of Stitcher en maak je eigen playlist met de heerlijke vakantiemuziek. Ga je met het openbaar vervoer naar je werk? Doe je oortelefoontjes in en geniet en mijmer nog even terug naar dat mooie plekje waar je zo'n goede herinneringen aan hebt. Je kunt natuurlijk ook naar mijn podcasts met reisverhalen over Frankrijk luisteren 🙂

10. Plan je volgende vakantie of trip

Wist je dat veel mensen bij terugkomst al weer aan de volgende vakantie denken? Dat is helemaal niet zo'n gek idee. Sterker nog als je weer plannen gaat maken voor een nieuw uitstapje of een vakantie dan begint meteen de voorpret weer. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit één van de beste manieren is om een vakantiedip te voorkomen. Je kunt natuurlijk ook Premiumlid worden van Frankrijk Binnendoor 🙂

Bonus tip!

Deze tip kreeg ik laatst van iemand en ik vond het fantastisch. Het is zo simpel en je wordt elke dag aan je vakantie herinnerd. Hoe? Verander de ringtone van je telefoon in een melodie die bij je laatste vakantie past. Bij elk belletje kom je meteen in de vakantiesfeer.