Boek over Frankrijk? Een bijzonder boek over Frankrijk.

Wie koopt er nog een boek op papier? Daar heb ik mij dus schromelijk in vergist. In de loop der jaren heb ik veel vragen gekregen om mijn ervaringen in Frankijk in een boek te schrijven. Het is zover!

Volg de laatste nieuwtjes over het boek Frankrijk Binnendoor


Een boek over Frankrijk met tips van locals én experts

Onthuld! De boekcover én de experts

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Hier staan de laatste nieuwtjes over het boek zodat je op de hoogte kunt blijven van de vorderingen rond Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk en wanneer het boek verkrijgbaar is.

Een boek schrijven doe je niet zomaar en er komt veel bij kijken. Maar de eerste reacties zijn veelbelovend. Nu al zijn er veel mensen zijn die mijn boek willen aanschaffen als het verschijnt.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de laatste  voorbereidingen. Het ontwerp van de cover met de titel, ondertitel en de rug van het boek is klaar. Zo gaat het er dus van buiten uitzien.

De titel van mijn eerste boek wordt natuurlijk Frankrijk Binnendoor. en de ondertitel wordt "Ontdek het andere Frankrijk"

De laatste hoofdstukken zijn geschreven en de vormgeving van de bladzijdes is gestart. Ik heb het eerste ontwerp gezien en het wordt heel mooi! Komende weken wordt de eindredactie afgerond en het definitieve ontwerp klaargemaakt.  De laatste stap is  het drukken van het boek. Het hele proces kun je hier volgen en als je niets wilt missen en wilt weten wanneer het boek klaar is meld je dan nu meteen aan. Je wordt dan vrijblijvend op de hoogte zodat je het als eerste weet.

Meld je nu aan en ontvang bericht zodra het boek besteld kan worden. Je maak dan ook kans op een gratis door mij gesigneerd exemplaar en een aantal unieke bonussen die exclusief in de voorverkoop worden verstrekt.

 • Achterflap
 • De experts
 • inhoud
 • De  prijs

Dit wordt de achterflap van mijn boek over Frankrijk

In vaktermen wordt de tekst op de achterzijde van een boek de blurb genoemd. Het is de tekst die kort en krachtig beschrijft wat je van het boek kunt verwachten en met informatie over de auteur. Hieronder staat mijn blurb zoals die op de achterkant van het boek komt. Of het ook in deze kleur is staat nog niet vast. 

#FRANKRIJKBINNENDOOR

Wil je wel eens iets anders tijdens je vakantie in Frankrijk? Maar heb je niet de tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken?

Hoe zou je het vinden als je vanaf de eerste kilometers in Frankrijk geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien of spannende bergwegen? Duizenden mensen ontdekten Frankrijk al met mooie roadtrips. 

Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit “andere Frankrijk” te ontdekken aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis dwars door Frankrijk. Maar ook:

 • De leukste markten en brocantes van Frankrijk.
 • Tips van Ruud en locals voor bijzondere wandelingen en fietstochten.
 • Vermijd de tolweg en bespaar voor een gratis overnachting.
 • Experttips over lekker eten, overnachten en cultuur.
 • Wijnproeven en hoe maak je een afspraak bij een wijnboer?
 • Antwoorden op veelgestelde “Frankrijk vragen”.
Ruud Couwenhoven

Ruud Couwenhoven had een 3 voor zijn eindexamen Frans. Toch reist hij al sinds 1986 door Frankrijk. Jaarlijks lezen ruim 1,5 miljoen mensen zijn reisverhalen, ebooks en luisteren naar de podcasts op zijn websites. 


Profiteer van gratis extra's tijdens de de voorverkoop

De eerste 750 aanmeldingen kunnen ook meedoen aan een exclusieve voorverkoop met 2 extra bonussen (start begin juli 2019)

Je kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en als eerste te horen krijgen wat er voor nieuws is én wanneer het boek uitkomt. Je maakt dan ook kans op één van de 10 door mij gesigneerde boeken. 

 1. Maak kans op één van de 10 door mij gesigneerde boeken.
 2. Als je je nu aanmeldt kun je het boek al voor de definitieve publicatiedatum kopen voor de winkelprijs € 22,50
 3. Je krijgt in de voorverkoop als extra bonus het e-book ter waarde van € 14,99 helemaal gratis.
 4. De eerste 750 kopers in de voorverkoop krijgen een speciale verrassing ter waarde van € 14,99
 5. Ben je bij de eerste 750 kopers in de voorverkoop? Dan maak je kans op een diner voor 2 personen samen met Ruud & Marian in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht.

Meld je hieronder vandaag nog aan en profiteer van deze extra's


Meld je aan, blijf op de hoogte en maak kans op een gratis gesigneerd boek

Ruud wijst je de weg

Ruud Couwenhoven

Francofiel van top tot teen

Je gegevens worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen van het boek en je hoort als eerste wanneer het boek kan worden besteld en in de boekhandel ligt. 


Onder alle aanmeldingen verloot ik 10 gesigneerde boeken.


Een boek, e-book én een luisterboek

De voorbije maanden zijn er veel reacties geweest via de website, facebook en e-mail en zijn er vragen en problemen doorgegeven die allemaal te maken hebben met vakantie in Frankrijk. De antwoorden vormen het eerste deel van het boek. Daarna krijg je een stap voor stap beschreven, unieke, rondreis door Frankrijk met handige tips om simpel je eigen roadtrip door Frankrijk samen te stelllen. Dit kun je in het boek verwachten:

 • Een compleet beschreven roadtrip dwars door Frankrijk
 • Wat moet je weten als je met de auto naar Frankrijk gaat?
 • Wandel en fiets langs de kust en bij wijngaarden
 • Reis over rustige wegen en laat rust en ruimte op je inwerken
 • Tips van Locals
 • Lekker eten in Frankrijk, maar wat zijn de do's en don'ts?
 • Exclusieve interviews vol tips met experts over reizen in Frankrijk, overnachten, wijn, cultuur & historie, eten & drinken
 • De leukste markten en brocantes in Frankrijk
 • Tips om te overnachten

Naast het boek dat je lekker vast kun houden en overal mee naar toe kunt slepen komt er ook een e-book en een uniek luisterboek. In het e-book komen als extra handige links naar nog meer informatie. Met het luisterboek kun je overal waar je maar wilt het boek van hoofdstuk tot hoofdstuk volgen. Dus ook in de trein, bus of auto naar je werk, in de keuken tijdens het koken of misschien wel tijdens het hardlopen of je fietstocht. meld je nu meteen aan en ik hou je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je bent dan ook één van de eersten die persoonlijk van mij hoort zodra het boek te koop is. Je kunt dan ook meedoen aan een exclusieve voorverkoop.

Bestel je Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk in de voorverkoop? Dan krijg je het e-book gratis plus een extra verrassing. De totale waarde van deze bonussen is bijna 30 euro. Je maakt ook kans op een gratis diner voor 2  met Ruud & Marian.


Wat komt er nog meer in Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk?

Het wordt een boek waarin ik vertel hoe ik er in geslaagd ben om van Frankrijk te gaan houden terwijl ik op mijn eindexamen een 3 voor Frans had. Welke uitdagingen ben ik aangegaan? Hoe heb ik toch voldoende geleerd van de Franse taal zodat ik mij nu prima kan redden als ik in Frankrijk ben.

Maar ook mijn ervaringen met de nukken en charmes van de Fransen. Lekker eten staat in Frankrijk hoog genoteerd en bij mij ook. Dus daar komt zeker een hoofdstuk over. Verder zal het boek handige tips bevatten over praktische zaken en hoe je onverwachte problemen kunt oplossen en voorkomen. Er komt ook een complete rondreis in te staan inclusief mijn ervaringen met de voorbereiding voor een mooie rondreis door Frankrijk. ​

De rondreis gaat via Noord-Frankrijk, Normandië, Bretagne, Charente-Maritime, Gers, Tarn, Auvergne, Bourgogne en Champagne-Ardenne. Je kunt deze natuurlijk zelf ook eens helemaal volgen maar je kunt er ook gewoon een deel uithalen. Maar met het boek weet je hoe ik een roadtrip voorbereid en maak. Dus na het lezen kun jij het ook en ga je nog meer genieten van je vakantie in Frankrijk.

Het wordt dus geen standaard reisboek. Daar zijn er al genoeg van. Maar het wordt wel een boek waarmee je op avontuur in Frankrijk kunt gaan. 

Frankrijk Binnendoor wordt een boek dat je meeneemt naar het andere Frankrijk dat ik vanaf 1986 heb leren kennen. Sinds 2009 ben ik zelfs ruim 3 maanden per jaar wel ergens in Frankrijk te vinden. Kortom, de ervaringen die ik in al die jaren heb opgedaan komen in het boek Frankrijk Binnendoor. 

Maar je leest ook hoe je bepaalde problemen oplost die je tegen kunt komen als je naar Frankrijk gaat. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Tenslotte heb ik 4 andere experts gevraagd voor een interview. Hun superhandige tips komen ook in het boek te staan zodat je straks alles weet over de do's en don'ts voor je vakantie in Frankrijk. Het zijn een topkok, een expert op het gebied van vakantiehuizen, een oenoloog, een schijver met passie voor Frankrijk en iemand die alles van vakantie in Frankrijk weet.

Wat vond jij van deze tip?

%d bloggers liken dit: