Een Vakantiehuis in Frankrijk huren? Profiteer van de speciale selectie vakantiehuizen en authentieke gîtes in Frankrijk

Tip! Een vakantiehuis in Frankrijk huren

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het huren van een vakantiehuis in Frankrijk. In 2012 kwam ik in contact met atraveo, het vakantiehuizenportaal van TUI. Daar ontstond een  jarenlange samenwerking uit die het vanaf nu mogelijk maakt om op Frankrijk Binnendoor direct te zoeken in meer dan 30.000 vakantiehuizen in Frankrijk die door TUI Villas worden aangeboden.


Alle vakantiehuizen zijn van bekende verhuurders maar ook van particulieren. Het voordeel is dat je aanbetaling aan TUI Villas wordt gedaan. Een vertrouwd adres in de vakantiemarkt. Veel plezier met het zoeken en boeken van een leuk vakantiehuis waar dan ook in Frankrijk.


Ruud Couwenhoven

Vier redenen om voor TUI Villas te kiezen

TUI Villas is de unieke website voor meer dan 280.000 vakantiehuizen wereldwijd waarvan meer dan 30.000 vakantiehuizen, gites en andere accommodaties in heel Frankrijk.

Vakantiehuizen met een TUI Smile

Vakantiehuizen met een TUI Smile zijn ter plaatse persoonlijk gecontroleerd door medewerkers van TUI Villas.

(Aan)betalen aan TUI Villas

TUI Villas regelt de betaling aan de verhuurder van het vakantiehuis. Of dit nu een verhuurorganisatie is of een particulier, je betaalt aan TUI Villas en die regelt de rest.

Direct online boeken = zekerheid

De meeste vakantiehuizen kunnen direct online geboekt worden. Je hoeft niet te wachten tot je een bevestiging krijgt. Boeken = zeker weten.

Profiteer van de kwaliteit van TUI

De vakantiehuizen en andere accommodaties in Frankrijk die je met de zoekmodule van Frankrijk Binnendoor vindt boek je atijd via TUI Villas. 

Populaire vakantiegebieden

vakantiehuis in de Provence en Côte-d'Azur
Provence, Cote -d'Azur

Nog altijd favoriet bij veel vakantiegangers. Druk in de zomer maar in het voor- en naseizoen een prima plek om te genieten. Er is een ruime keus en buiten het dure hoogseizoen zijn de vakantiehuizen betaalbaar.


Vakantierhuis in Bretagne huren
Bretagne

Dit is en blijft een favoriete bestemming. Dat is niet zo vreemd want de Bretonse kusten en het binnenland zijn in elk seizoen de moeite waard. Kies voor het fraaie en veelzijdig Finistère of de mooie Côtes in het noorden. Een aanrader is de Golf van Morbihan of de streek bij Quimper. 

Vakantiehuis in de Franse Alpen huren
Franse Alpen

Zoek je een vakantehuis in de bergen van Frankrijk? Dan zijn de Franse Alpen een aanrader. In elk seizoen hebben de Alpen hun eigen charmes en schoonheid. In de winter vind je er de beste skigebieden van Europa op grote hoogte en dus ook sneeuwzeker. In de andere seizoenen zijn de Alpen het domein van wandelaars, wielrenners en liefhebbers van een actieve vakantie.

Tip » kies aankomstdatum, aantal personen en periode en je ziet alleen de beschikbare huizen

vier handige tips voor het huren van een vakantiehuis in Frankrijk

De onderstaande tips staan in hoofdstuk 8 van het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

1

Tip 1: Waar moet je als huurder op letten als je een vakantiehuis in Frankrijk wilt gaan huren?

Allereerst moet je natuurlijk nagaan of degene bij wie je een vakantiehuis wilt gaan boeken betrouwbaar is. Bij de bekende Nederlandse verhuurders zit het wat dat betreft altijd wel goed. Let erop dat je vakantiehuis en aanbetaling onder een garantieregeling valt of op zijn minst verzekerd is. TUI Villas zorgt wat dat betreft dat dit voor je geregeld is.

2

Tip 2: Waar gaat het meestal fout bij het huren van een vakantiehuis?

Het gaat meestal fout door de verwachting die gecreëerd wordt. Als mensen teleurgesteld zijn is dat doorgaans omdat ze moe van een lange reis aankomen en de accommodatie niet is zoals ze hadden verwacht of er iets niet klopt. Het is altijd verstandig om na aankomst meteen te kijken of er niets mis is. In de meeste huizen, of die nou in de Alpen staan of op het Franse platteland, liggen inventarislijsten. Check zodra je binnenkomt of alles klopt en alles het doet. Schrijf op wat er niet klopt of werkt of maak er foto’s van, en laat de eigenaar, sleutelhouder of  receptie zo snel mogelijk weten wat er mis is:. Bijvoorbeeld: er ontbreken een paar borden, kopjes of bestek. Of de lamp in de slaapkamer is stuk, de vaatwasser werkt niet goed. Doe dat nooit achteraf als je vertrekt, want het kan gebeuren dat je bij de eindcontrole te horen krijgt dat je moet betalen voor iets wat niet jouw schuld is. Het is dus altijd handig om eerst even door het huis te lopen. 


3

Tip 3: Boek in voor- of naseizoen als dat voor jou mogelijk is

Misschien is het een open deur, maar als je niet bent gebonden aan schoolvakanties of de populaire vakantiemaanden dan kun je veel geld besparen. In Frankrijk zijn veel kleinschalige vakantieparken  waar het buiten het hoogseizoen rustig en vooral goedkoop is. Vaak kun je dan voor de prijs van 1 week in het hoofdseizoen drie weken in voor- of naseizoen huren. Zie  ook deze aanbiedingen

4

Tip 4: Maak vooraf een wensenlijstje waar je vakantiehuis aan moet voldoen

Het is verstandig om voor het boeken van een vakantiehuis  voor jezelf een lijstje te maken met de belangrijkste voorwaarden waar het vakantiehuis minimaal aan moet voldoen. Bijvoorbeeld:

 • slaapkamer met extra groot tweepersoons- bed en comfortabel matras;
  inclusief bedlinnen zoals lakens, kussens met slopen et cetera;
 • comfortabel dekbed in plaats van warme dekens;
 • keuken met koelkast en vierpits gaskook- toestel;
 • vaatwasser;
 • mogelijkheid voor airco (eventueel tegen extra betaling);
 • comfortabel terrasmeubilair;
 • twee ligbedden;
 • overdekt terras of schaduwrijke plaats;
 • liefst niet duurder dan €??? per week (vul je maximale prijs in)

Over de auteur van het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Ruud Couwenhoven

Ruud Couwenhoven heeft in zijn boek over Frankrijk een compleet hoofdstuk over  vakantiehuizen en overnachten in Frankrijk geschreven. Hij heeft zich daarbij gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring met reizen over de Franse binnenwegen en  overnachten in hotels, chambre d'hôtes en vakantiehuizen (ook op kleinschalige vakantieparken). Voor het boek sprak hij ook met experts over vakantiehuizen. Door ervaringen in zijn bedrijf eRCeeMedia heeft hij in 2012 bewust gekozen voor het vakantiehuizenportal van de TUI group omdat je daarmee op één plek in een vertrouwde en veilige omgeving het grootste aanbod vakantiehuizen kunt boeken. 

voorwaarden   |   disclaimer   |   privacy & cookies   |   contact |© frankrijkbinnendoor

>