Fietstocht langs de Dordogne bij Souillac

In dit blog lees je het vervolg van mijn serie “Met een e-Bike in Frankrijk“. Deze keer maakte ik een prachtige tocht bij Souillac met een prachtige afdaling aan het begin en een pittige klim op het eind. Lees verder…

Fietsen langs de Dordogne bij Souillac met een eBike

Prachtige tocht met de eBike bij de Dordogne

In het vorige deel van deze serie kun je lezen dat ik bij het dorpje Lanzac was aangekomen.

Lanzac ligt aan de andere kant van de Dordogne, pal tegenover het bekende plaatsje Souillac. Ik verbleef er 5 dagen op het kleinschalige vakantiepark Domaine de Lanzac om de omgeving op de eBike te verkennen. Die ervaringen lees je in dit en de volgende blogs van deze serie.

Na een goede nachtrust in een comfortabel bed wandelde ik op mijn gemak even naar de receptie van Domaine de Lanzac.  Daar lagen mijn eerder bestelde croissants en een stokbrood al op mij te wachten. Een handige service omdat je dan niet bergaf naar het dorp of Souillac hoeft om brood te halen.

Domaine de Lanzac ligt namelijk op een heuvel hoog boven de Dordogne. Prachtig voor het uitzicht op de omgeving maar op de fiets even brood halen betekent afdalen en daarna het dal van de Dordogne weer verlaten met een pittige klim.

Het was mooi weer, de zon scheen, de temperatuur was met 24 graden aangenaam en dus een prima dag voor een mooie fietstocht om de omgeving te verkennen. Ik had uiteraard er voor gezorgd dat de accu’s van onze eBikes  volledig waren opgeladen.

Ik had in Google Maps al een leuk rondje van ongeveer 20 kilometer gevonden om de omgeving van Lanzac op deze eerste dag te verkennen. De route in Google Maps vind je aan het eind van dit blog.

Op avontuur langs de Dordogne

Fietstocht bij de Dordogne

In dit blog lees je het vervolg van mijn serie "Met een e-Bike in Frankrijk". Deze keer maakte ik een prachtige tocht bij Souillac met een prachtige afdaling aan het begin en een pittige klim op het eind. Lees verder...

Prachtige tocht met de eBike bij de Dordogne
In het vorige deel van deze serie kun je lezen dat ik bij het dorpje Lanzac was aangekomen.

Lanzac ligt aan de andere kant van de . . .

Ben je al Gratis of Premiumlid? Log dan hieronder in, daarna kun je meteen deze tip lezenFrankrijkBinnendoor Premium

Om de inhoud van dit blog te kunnen lezen moet je lid zijn van Frankrijk Binnendoor.

Ben je nog geen lid? Kies een lidmaatschap en je hebt direct toegang tot FrankrijkBinnendoor. Alleen Premiumleden  kunnen alle artikelen en reisverhalen lezen en de e-Books gratis downloaden. Duizenden gingen je al voor! Ben je Gratis lid? Dan heb je toegang tot sommige artikelen voor Premium leden om kennis te maken met Frankrijk Binnendoor Premium.

Frankrijk Binnendoor onLine podcasts en luistertips