Bang voor een gans? Wandelen of fietsen in Ain

Gevaarlijke of domme ganzen?

Domme gans! Een uitspraak waar ik inmiddels respect voor heb 🙂

Wandelen of fietsen in het departement Ain

Op een mooie zonnige zondag maakte ik een prachtige wandeling in het departement Ain.

Ook wel het land van de 1000 meren genoemd. Het is de streek links van de autoroute tussen Macon en Lyon. Een mooi gebied voor een vakantie waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Via een tip kwam ik in het dorpje St- Paul- de- Varax waar je een prachtige wandeling kunt maken dwars door een gebied met talloze meren waar heel veel vogels zitten. Tijdens de wandeling zag ik reigers, de witte kleine zilverrreiger, sternen en zelfs een overvliegende lepelaar.

Maar…. kijk uit!

Op een gegeven moment liep ik samen met Marian op een stuk waar de wandeling zich splitste naar een andere route waarmee de wandeling verlengd kon worden.

Na een kilometer kwamen we vlak voor een gehucht 2 domme ganzen tegen die midden op het pad zaten en ons niet langs wilde laten gaan. Bij de eerste poging begonnen ze kwaadaardig te blazen en met uitgespreide vleugels kwamen ze naar ons toe gerend.

Er zat niet anders op dan ons snel terug te trekken en een list te verzinnen.

Ook een tweede poging mislukte waarbij wij zwaaiende bewegingen maakten en allerlei kreten richting de ganzen riepen. Wat we ook probeerden telkens kwamen ze met uitgespreide vleugels en heftig blazen op ons af.

2 Nederlandse toeristen in een ultieme poging om langs 2 ganzen te komen… Als iemand ons had gezien moet het een komische gezicht zijn geweest.

St-Paul-de-Varax: leuk voor wandelaars

Maar wat we ook probeerden we kwamen er niet langs.

Uiteindelijk zijn we maar teruggelopen en hebben de kortere route gekozen. Los van de ganzen is de omgeving van St.Paul-de-Varax de moeite waard als je van natuur en wandelen houdt.

Maar … pas op voor de ganzen 🙂

Hier staat Dombes op de kaart

Grotere kaart weergeven