Bruiloft in Nîmes

Feest in de Jardins de la Fontaine

Bruiloft en feest in de Jardin de la Fontaine in Nîmes

Mocht je ooit in Nîmes komen, de prachtige stad in de Languedoc-Roussillion, dan heb ik een leuke tip voor je. Ik was samen met Marian weer eens in het zuiden van Frankrijk toen wij op zaterdag besloten om naar Nîmes te gaan. De stad met zijn rijke verleden is een plezier om te bezoeken. De mooie oude binnenstad met zijn pleintjes en terrassen is supergezellig. De oude Romeinse monumenten zoals het Amfitheater, het Maison Carré en andere resten uit vervlogen tijden maken een bezoek aan Nîmes meer dan de moeite waard.

Gezellige sfeer in een oude stad

Na een lunch liep ik via de oude stad richting de Jardin de la Fontaine. Terwijl ik samen met Marian richting het park liepen passeerden wij het Hotel de Ville waar op dat moment net een bruidspaar aankwam. Natuurlijk wilde Marian dat eens goed bekijken en dat gaf mij de gelegenheid eens om mij heen te kijken. Ik zag een mooie gevel met een prachtige oude klok. Pakte mijn camera en net toen ik de foto wilde maken tikte er iemand op mijn schouder. “Monsieur… le mariage est lá” klonk het in mijn oor. Wie zei er ook al weer dat Fransen geen humor hebben 🙂

Jardin de La Fontaine

Ik greep Marian bij de arm en liep richting het unieke Maison Carré. Als je ooit in Nîmes bent moet je even de tijd nemen om er omheen te lopen en de presentatie binnen te bekijken over de historie van de stad. Iets verder liggen de Jardin de la Fontaine. Het is een prachtig park met een toegangshek dat mij een beetje deed denken aan de Place Stanislas in Nancy.

Ik liep er rond een uur of vier ‘s-middags en terwijl ik via de trappen hoog achter in het park slenterde hoorde ik getrommel, muziek en getoeter. Even later gevolgd door vuurwerk met oorverdovende knallen. Eerst dacht ik aan een overwinning van de plaatselijke rugbyclub.  Zonder er verder aandacht aan te besteden ging ik verder tot er weer muziek, trommels en gezang klonk. Nieuwsgierig geworden liep ik terug en zag onder in het park een prachtig schouwspel.  Rond een bruidspaar werd gedanst en gezongen. Maar dat was nog niet alles….

Nog meer bruiden? Er komt geen eind aan:-)

Het leek wel of er uit alle hoeken en gaten bruidsparen naar voren kwamen om het park tot één groot feest te maken. Binnen een half uur telde ik 9 bruidsparen. Het park werkt blijkbaar als een magneet en dat komt vooral door de mooie grote trappen waar je prachtige foto’s van je bruiloft kunt maken. Dat gebeurde dan ook. Er stonden op een gegeven moment zelfs 3 bruidsparen met familie en vrienden geduldig te wachten tot zij de grote trap konden bestijgen voor hún foto van de eeuw.

Toen ik rond vijf uur door het mooie hek het park weer verliet stond er een wirwar van bruidsauto’s, limousines, cabrio’s en oude chevy’s op de Quai de la Fontaine die een behoorlijke verkeerschaos veroorzaakten.

Ik sprak er iemand aan en vroeg of dit op zaterdag altijd zo was. Dat was het geval, in elk geval met mooi weer, maar ook op andere dagen is het fotogenieke park regelmatig het decor voor de ultieme bruidsfoto 🙂