Tips voor een camping aan de Côte d’Azur

is de Côte d'Azur duur? Tips voor een camping en vakantie aan de Côte d'Azur

Ruud: is de Côte d’Azur duur?

Ik kreeg onlangs via mijn Facebookpagina een vraag of de Côte d’Azur duur is:

“Wij willen volgend jaar eens een keer naar een grote camping aan de Côte d’Azur. Is het echt zo duur in die regio? Heeft u misschien nog tips voor mij. Mijn zoon wil graag mooie steden bezoeken. Mijn schoonzoon wil duiken. Mijn dochter en ik willen naar het strand.”

Uiteraard heb ik de vraagstelster een uitgebreid antwoord via mijn Facebookpagina gegeven maar het bracht mij ook op het idee om er een blog over te schrijven. Bij deze dus:-)

De Côte d’Azur is zo duur als je wilt

Allereerst de Côte d’Azur is zo duur als je het zelf maakt. Ga je op een terras in Saint Tropez aan de haven zitten dan betaal je de hoofdprijs.

Maar in de haven van Fréjus is een biertje of wijntje voor 2 à 4 euro ook mogelijk en zo zijn er nog veel meer plekken waar het best betaalbaar is op een terras. Let vooral op de happy hours die vaak tussen 17:00 en 19:00 zijn en waar drankjes extra voordelig zijn. Mooi moment om ergens een aperitief te gebruiken 🙂

Ook als je ergens een hapje wilt gaan eten kun je het zo duur maken als je zelf wilt.

Ik hou van lekker eten en wil best eens de hoofdprijs betalen maar als het even kan geniet ik nog meer als ik een leuke plek heb gevonden waar ik tussen de middag een lunch gebruik met een drankje voor maximaal € 20 p.p en dat kan!

In Saint-Maxime bijvoorbeeld. En dat is echt niet de goedkoopste plek aan de Côte d’Azur. Maar als je even wegloopt van de boulevard dan zijn er genoeg restaurants of brasserieën waar je voor een redelijke prijs kunt eten.

Ik liep een keer rond 13:30 binnen bij La Cigale in Saint Maxime waar het druk was. De plat du jour was confit de canard. Een gerecht waar de slechtste kok in Frankrijk bijna niets aan kan verpesten 🙂 Bij La Cigale was deze gewoon goed en de bijbehorende frietjes ook. Pichet rosé (25cl) er bij en ik was samen met Marian minder dan 30 euro kwijt.

Tip »  ga tussen de middag uitgebreid lunchen. De prijzen van een 3 gangen menu zijn dan lekker laag en een plat du jour is vaak al voor prijzen tussen de 10 en 20 euro verkrijgbaar. Als je ‘s-avonds uit eten gaat liggen de prijzen veel hoger!

Mijn ervaringen op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens

Camping Leï Suves Côte d'Azur

Zelf ben ik vorig jaar op de camping Leï Suves van Suncamp geweest.

Een echte topcamping met:

 • luxe stacaravans met airco
 • Zeer complete keuken
 • ruime slaapkamers em confortabele bedden
 • sommigen met 2 badkamers>
 • eigen overdekt terras met luxe terrastafel en stoelen

Op de camping Lei Saves staan voor de liefhebbers ook de luxe Sunlodge Safaritenten die ook voorzien van eigen badkamer en airco!

Ik heb er samen met Marian, mijn vrouw, een fantastische tijd gehad.  Ik was er 3 weken in de maand mei en profiteerde niet alleen van een scherpe prijs maar ook nog eens van 21=14 waardoor het verblijf extra voordelig was.

Op deze manier compenseerde ik de op sommige plekken (zoals Saint Tropez) te hoge prijzen voor eten en drinken.

De camping Leï Suves biedt alles voor een comfortabele vakantie aan de Côte d-Azur

Een prima plek om de Côte-d’Azur te ontdekken!

Ontdek de Côte-A'zur

Bij Roquebrune-sur-Argens zit je niet direct aan de kust maar wel centraal.

Het leuke plaatsje en de camping Leï Suves ligt niet ver van:

 • Frejus 13 km
 • Saint-Raphael 15 km
 • Sainte-Maxime 21 km
 • Draguignan 23 km
 • Saint-Tropez 37 km (circa 1 uur)
 • Cannes 41 km (via A8/E80)
 • Antibes 47 km (via A8/E80)
 • Grasse 53 km
 • Nice 72 km (via A8/E80)
 • Monaco 94 km (via A8/E80)
 • Menton  102 km (via A8/E80)
 • Aix en Provence circa 119 km (via A8)

Vanuit Fréjus kan je ook de trein nemen. Naar Nice duurt bijvoorbeeld circa 1,5 uur.

Op veel plaatsen kun je heerlijk genieten van het strand maar ook prima duiken langs de Côte-d’Azur kun je genieten op mooie stranden en er zijn talloze leuke baaien en baaitjes om te zonnen, te zwemmen of bijvoorbeeld te duiken. Vanuit de meeste havens kunnen ook duikexcursies met ervaren duikers gemaakt worden.

Hou je van fietsen? Huur een fiets of mountainbike en trek er op uit. Ik vindt het altijd weer heerlijk om fietsend van Saint-Maxime naar Saint-Tropez te gaan. Je hebt tijdens de tocht prachtig uitzicht op de baai en het is 1000x relaxte dan de auto naar Saint Tropez! Lees mijn blog Saint Tropez is niet voor de poes! maar eens.

Ook leuk: huur een scooter en trek er eens een dag op uit!

Tips en inspiratie voor een vakantie aan de Côte-d’Azur

Als je het binnenland in trekt dan ligt er een fantastische natuur op je te wachten.

Met de links onderin dit artikel vind je heel veel informatie en tips op mijn website Frankrijkvakantieland voor nog meer inspiratie!

Afhankelijk van de tijd die je naar de Côte-d’Azur gaat is het duurder of minder duur.

In de top van schoolvakanties is het best prijzig. Maar zelfs dan is het op veel plaatsen niet veel duurder dan elders in Frankrijk (in toeristische gebieden). Als je buiten het hoogseizoen gaat is het best betaalbaar. Lees vooral mijn blog over goedkoop een stacaravan huren.

Verder kan ik je deze tips en artikelen aanraden: