Leuke Frankrijk sites zijn….

Frankrijk top 10

Wat zijn mijn favoriete websites over Frankrijk?

Mijn favoriete websites over Frankrijk heb ik in een top 10 met leuke Frankrij sites samengevat.

Het is een mix van blogs en websites die informatie over Frankrijk geven op uiteenlopende gebieden. Zo ontdek jij ook naast mijn website Frankrijkvakantieland.nl en mijn blog nog meer bronnen voor je vakantie, stedentrip of weekendje weg in Frankrijk!

Mijn favorieten websites over Frankrijk:

 1. Een goed begin is de officiële website over Frankrijk van France Guide
 2. De mooiste dorpen van Frankrijk: Les Plus Beaux Villages de France
 3. Het Office du Tourisme van Parijs (ook in het Nederlands)
 4. Alle nationale parken van Frankrijk, de natuur bij de hand!
 5. De site met régionale natuurparken is ook altijd handig
 6. Een mooie site met alle natuurreservaten van Frankrijk
 7. Op de website van FFRandonnée staan per regio wandelingen op thema.
 8. Gedetaileerde fiets- en wandelkaarten koop ik online bij IGN.fr
 9. Het Frankrijk Blog, gewoon voor leuke berichtjes over Frankrijk
 10. Peter Koster schrijft “kosterlijk” op het Hurktoilet met elke dag een blogpost!

Er zijn er nog veel meer maar een top 10 is en blijft een top 10, en… de ranking is willekeurig en er kan niet over worden gecorrespondeerd 🙂

Toch wil ik 2 uitzonderlijke blogs nog even vermelden:

Frankrijk.nl is een webazine dat wordt gemaakt door José Schouten, Nicky Bouwmeester en Carole Gölitz. Drie vrouwen die elk hun eigen passie voor Frankrijk hebben en dat in een fraaie website hebben vormgegeven. Je vindt er veel inspiratie voor bijzondere plekjes!

Vanfransebodem.com is het weblog van Mireille den Hartog. Zij heeft naast een eigen ontwerpstudio een bijzonder blog over Franse gebruiksartikelen die zij meestal combineert met Franse recepten. Fraai vormgegeven en leuke informatie!

Andere bronnen met informatie over Frankrijk

Om je goed voor te bereiden op een vakantie in Frankrijk of een stedentrip naar bijvoorbeeld Parijs is Twitter een bijzonder handig medium. Zoek bijvoorbeeld met de hashtag #Frankrijk of bijvoorbeeld #Parijs en je zult veel Twitteraars ontmoeten die je kunnen helpen met je vragen.

Twitter, Facebook en Youtube

Zelf plaats ik regelmatig met de hashtag #zatikmaarinfrankrijk berichtjes op Twitter. Dus volg @frankrijkvak om ook via twitter mijn tips te lezen. Via twitter ben je ook altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten op Frankrijk Binnendoor.

Op Facebook kun je mij ook volgen. Ik plaats er elke dag een leuke foto over Frankrijk met een tip. Inmiddels wordt deze Facebook pagina door heel veel mensen gevolgd en wat is er leuker dan gewoon elke dag even een stukje Frankrijk te kunnen zien 🙂

Je kunt mij volgen op www.facebook.com/frankrijkvakantieland

Wist je trouwens dat ik een eigen YouTubekanaal heb?

Op www.youtube.com/frankrijkvakantie plaats ik regelmatig filmpjes en er zullen er nog veel meer volgen! Als je je aboneert op mijn YouTubekanaal krijg je automatisch bericht als er weer een nieuwe filmpje online staan.

Reacties

 1. Ha, hier nog een Frankrijk-blogger! Zo leuk om te zien dat er zoveel mensen van Frankrijk houden en dit als niche voor hun website kiezen 🙂