Metro lijn 14 in Parijs. Durf jij ook?

Parijs ontdekken met de Metro

Ondergronds zonder bestuurder met metro lijn 14

De laatste jaren komen wij regelmatig in Parijs. Één van onze kinderen woont er dus is er regelmatig de noodzaak van een familiebezoek. Oh wat erg 🙂

De stad heeft voor mij dan ook weinig geheimen meer maar toch ontdek ik tijdens onze wandelingen door deze metropool altijd wel weer iets bijzonders.

Als je van aparte winkeltjes houdt dan is de wijk Le Marais nog altijd de moeite waard maar nog leuker zijn de shops die in de overdekte galerijen liggen. Eigenlijk worden deze Passages genoemd en dat is ook veel logischer want ze vormen altijd de verbinding tussen een paar straten.

Je vindt deze passages tussen de Boulevard Montmartre en het Palais Royal maar ook in de omgeving van de Rue St-Denis. Op onze pagina’s over Parijs lees je er meer over en er zal ongetwijfeld nog wel een artikel op dit blog verschijnen.

Metro lijn 14

Maar nu heb ik een leuke tip voor je. Kinderen vinden het te gek maar zelf vond ik het ook wel een maffe ervaring.

De metro van lijn 14 rijdt namelijk volledig geautomatiseerd tussen Saint-Lazaire en Olympiades. De lijn passeert o.a. de stations Madeleine (lekkere winkels zoals Fauchon, Hediart en Maille), Pyramides, Châtelet en Gare de Lyon (stap uit en wandel naar de gezellige wijk van de Bastille).

Als je zorgt dat je helemaal voorin staat kijk je met hoge snelheid in een donker zwart gat. Alsof je in het spookhuis rijdt!

Deze lijn is trouwens de voorbode van meer onbemande metro’s in Parijs. Inmiddels zijn ook al meerdere stations uitgerust met de automatische schuifdeuren op het perron zoals die bij lijn 14 voor het eerst verschenen.

Tip:
Meer over Parijs op mijn website
Boek een voordelig ticket voor de Thalys
Abonneer je op de nieuwsbrief en download gratis een ebook over Parijs.

Wat vond jij van deze tip?