Tour de France 2011

Een topevenement om eens mee te maken!

Tour de France

En de gele trui is voor….

Op zaterdag 2 juli 2011 start het grootste wielerevenement ter wereld weer. De Tour de France begint dit jaar in de Vendée en gaat vervolgens via Bretagne naar Normandië .

Daarna volgt de Loirestreek en gaat men richting de Auvergne. Het peloton gaat vervolgens door de Languedoc-Rousillion naar de Pyreneeën en de mooie stad Montpellier.

Tenslotte worden de Alpen aangedaan met een uitstapje naar Italië om dan op 24 juli op de Champs-Élysees in Parijs te eindigen.

Fantastische happening

Le Tour is een enorme happening en zelf heb ik het al diverse keren meegemaakt. Als je eenmaal een touretappe langs de kant van de weg hebt gevolgd dan smaakt dat naar meer. Het leukste is dan om een tijdrit uit te zoeken of een mooie bergetappe. Op het vlakke land zoeft het peloton wel erg snel voorbij.

Bij een start of finishplaats is ook altijd leuk. Ervaar de sfeer van pers en renners, hoewel het meestal wel lastig is om erg dichtbij te komen. Kinderen vinden de reclamestoet, die vooraf gaat aan de renners, een prachtige ervaringen. Trouwens ik vind het ook altijd leuk om te zien wat er voor rare creaties voorbijkomen.

Mijn tips voor Le Tour 2011

Probeer langs de route van de Tour een camping of vakantiehuis te bemachtigen. Er is nog voldoende aanbod tot een kilometer of 60 afstand van de route.  Je moet dan maximaal een uurtje rijden maar dat is prima te doen. Wat mij betreft is het wel het maximum.  En dit zijn mijn tips voor de Tour 2011:

 • Start in de Vendée 2 juli
 • Ploegentijdrit Les Essarts 3 juli
 • De ritten in Bretagne, Normandië en de Loire van 4 juli t/m 9 juli
 • De Auvergne 10 tot 12 juli
 • Zuid Frankrijk en Pyreneeën 13 ¬†tot 17 juli
 • Alpen 19 tot 22 juli
 • De klapper Modane Valfréjus > Alpe-d’Huez op 22 juli
 • Finish in Parijs 24 juli

Veel plezier bij Le Tour 2011!

Wil je meer weten over Frankrijk? Klik dan hier.

Meer tips voor Tourfanaten.

Reacties

 1. Peter Straatman zegt

  Hallo,
  Wij willen graag morgen bij Gap gaan kijken. Heb je misschien nog tips om op tijd op de route te kunnen komen en een mooi plekje? Wij hebben twee dochters bij ons van 9 en 11 jaar. Tot hoe lang van tevoren mag je nog met je auto op het parcours bijv? Alvast bedankt!