Fietsvakantie Loire, 8 daagse fietsrondreis bij de Loire

Met deze bijzondere fietsvakantie bij de Loire fiets je 6 dagen bij de mooiste kastelen van de Loirestreek en maak je 6 prachtige fietstochten in de streek bij Blois, Chambord en Chenonceaux. Lees verder…

7 daagse fietsvakantie bij de Loire

8-daagse fietsrondreis kastelen van de Loire

Meer informatie & Prijzen

Deze aanbieding voor een 8-daagse fietsvakantie bij de kastelen van de Loire werd vorig jaar speciaal voor Frankrijk Binnendoor samengesteld door TUI! In 2019 is deze fietsrondreis met 1 dag uitgebreid en direct via TUI te boeken.

De Loirestreek is één van mijn favoriete bestemmingen in Frankrijk omdat je er fantastisch kunt fietsen.

Elk jaar ben ik wel een paar weken ergens langs de Loire te vinden en de laatste keer was ik in de buurt van het grootste kasteel van Frankrijk: Chambord!  Ik heb er een week heerlijk gefietst over rustige binnenwegen maar ook op autovrije fietspaden van de fietsroute La Loire à Vélo en Les Châteaux à Vélo.

Ik verbleef tussen de kastelen van Chenonceaux en Chambord en maakte er een week lang elke dag mooie tochten. TUI heeft in 2018 deze fietsreis bij de Loire exclusief speciaal op mijn verzoek samengesteld. Nu in 2019 is deze in het totaalprogramma van TUI opgenomen en kan iedereen deze boeken.

Je kunt deze 8-daagse fietsvakantie bij de kastelen van de Loire in principe in het hele jaar en elke maand maken.

Wat houdt deze 8-daagse fietsvakantie bij de Loire in?

Foetsrondreis Loire, Chenonceau

Je verblijft 8 dagen in een prachtige streek waarbij je verschillende beroemde kastelen zult ontdekken zoals:

 • Chambord, het grootste kasteel van Frankrijk.
 • Chenonceaux, het bijzondere kasteel in de rivier de Cher.
 • Cheverney, het jachtkasteel dat als Molensloot bekend is uit de strips van Kuifje.
 • Het kasteel van Blois

Overigens liggen niet alle kastelen in deze streek langs de Loire maar ook verscholen in de bossen van de Sologne. Een dunbevolkte streek met uitgestrekte wouden met meren. Naast je fietstochten langs kastelen kom je ook door wijngaarden èn maak je kennis met de uitgestrekte wouden van de Sologne.

Ik fietste er zelf eens langs de bossen bij Chambord toen er in de avondschemering vlak naast het fietspad een enorm edelhert stond. Dus zorg dat je de fotocamera altijd paraat hebt!

Meer informatie & Prijzen

Bijzondere aanbieding naar de kastelen van de Loire

 • Het is een individuele fietsrondreis die 6 heerlijke fietsdagen heeft
 • Dagafstanden bedragen tussen de 38 en 69 km (indicaties)
 • Het is een geaccidenteerde omgeving dus een fiets met goede versnellingen of een e-bike is raadzaam.
 • Dit is het parcours: Mont-près-Chambord – Pontlevoy – Noyers-sur-Cher – Montrichard – Chenonceaux – Cheverny – La Ferte St. Cyr en weer terug naar Mont-près-Chambord waar de auto staat.

De fietstochten die je tijdens deze 8-daagse fietsvakantie bij de Loire maakt gaan grotendeels over rustige wegen door dit mooie gebied. Wil jij ook wel eens fietsen in de Loirestreek?

Je overnacht in goede 3-sterrenhotels die door TUI met zorg zijn geselecteerd. De eerste 2 nachten verblijf je zelfs in een kasteel. Dus je komt al meteen in de stemming in de mooiste kastelenstreek van Frankrijk!

Deze bijzondere 8-daagse fietsvakantie bij de kastelen van de Loire is werd in 2018 speciaal door TUI samengesteld voor de lezers van FrankrijkBinnendoor en FrankrijkVakantieland. Nu is deze ook voor iedereen beschikbaar en zelfs met 1 dag uitgebreid.

TUI heeft een paar leuke hotels en een kasteel gevonden voor de overnachtingen, het ontbijt en diner. Tijdens je fietstocht hoef je je ook geen zorgen te maken over de bagage want die wordt keurig naar je volgende overnachtingsadres gebracht. Er is in geval van nood zelfs gratis assistentie. De prijs is het hele jaar hetzelfde.

Meer informatie & Prijzen

Deze fietsvakantie bij de Loire kost maar € 595 per persoon

Fietsvakantie bij de Loire en Blois

Als je deze fietsvakantie bij de Loire wilt boeken kan dat via de speciale pagina met deze lezersaanbieding bij TUI.

Dit zijn de bijzonderheden als je deze fietsvakantie boekt:

 • 8-daagse fietsvakantie bij de Loire, je verblijft in de streek tussen Chambord en Chenonceau.
 • Je rijdt met eigen vervoer naar Mont-près-Chambord.
 • 7 overnachtingen in speciaal geselecteerde en keurige hotels.
 • In de hotels verblijf je op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • De eerste nachten verblijf je in een klein kasteeltje (gratis onbewaakte parkeerplaats)
 • Gratis bagage vervoer van hotel naar hotel (deze krijg je door na boeking)
 • Kaart met routbeschrijving en gratis roadbookdrager
 • Gratis assistentie in geval van nood.

Je kunt deze 8-daagse fietsvakantie bij de Loire met je eigen fiets / ebike maken. Maar in het boekingsproces kun je ook aangeven of je een fiets (21 versnellingen) wilt huren of bijvoorbeeld een eBike. De huurprijs zie je dan meteen tijdens de reservering.

Persoonlijke uitgaven, entreegelden voor musea en kastelen, de huurprijs van een fiets of ebike en de reis naar Mont-près-Chambord zijn voor eigen rekening. De fietshuur kun je wel overigens bij de boeking voordelig regelen.

Nu boeken »

De route van deze fietsvakantie

© copyright tekst en foto’s eRCeeMedia, TUI