Annecy, prachtige stad aan het water

Tips Annecy

Annecy een stad om te ontdekken

Één van de gezelligste steden van Frankrijk vind ik Annecy. Deze mooie middeleeuwse stad aan het gelijknamige Lac d’Annecy ligt schitterend tussen de bergen van de Haute Savoie. Het meer van Annecy is het schoonste van Europa en nodigt uit tot een mooie rondvaart of lekker watersporten.

Langs het meer liggen ook prachtige campings dus ook met kinderen is het een topbestemming. In elk geval mag een bezoek aan de stad dan niet ontbreken. Een bezoek aan het oude centrum is dan echt een must!

3 dagen markt in Annecy

De markt is er een ware een belevenis. Alle straatjes in het oude centrum staan propvol met kramen die ook weer boordevol liggen met de lekkerste lokale producten (en natuurlijk de gebruikelijke kleding, riemen en toeristische prullaria).

De markt vindt 3 dagen per week plaats van 07:30 tot 13:00 en wordt gehouden op dinsdag, vrijdag en zondag. Op zaterdag is er altijd de hele dag een antiekmarkt en een kunstmarkt. Dus genoeg markten in Annecy la Vieille Ville!

Parkeren in het centrum

Ik parkeer altijd in de grote parking Bonlieu in het centrum. Je parkeert dan onder het Office du Toerisme. Makkelijk dus! Haal daar gelijk een plattegrond van de stad en je ontdekkingstocht kan beginnen.

In elk geval moet je het kasteel bezoeken en het bijbehorende museum. Je hebt er ook een prachtig uitzicht. Dan lekker slenteren door de straatjes en richting het meer lopen. Ga dan weer de oude stad in langs de oude gevangenis, de blikvanger van Annecy.

Hier kun je langs het water ook heerlijk eten op één van de vele terrassen. Mijn tip is om een tafeltje te bemachtigen bij Le Châlet aan de Quai de l’Eveché. Je zit er heerlijk met een prima uitzicht op het water.

Ik weet zeker dat je in mooie indrukken zult opdoen van een super gezellige stad 🙂

Tips :

Podcast over de Route des Grandes Alpes

In mijn podcast over de Route des Grandes Alpes vertel ik je mijn ervaringen tijdens één van de mooiste en misschien wel tot nu toe dé mooiste reis die ik in Frankrijk heb gemaakt. Aan het eind van de reis reed ik via Le Grand Bornand naar Annecy waar ik overnachtte in de super gezellig stad.

Reacties

  1. Lauris van Eekeren zegt

    Dag,
    Leuke site, handige tips!
    Groet
    Lauris