Hoe vermijd je de files in Frankrijk op de autoroute en de dure tolprijzen?

Ontloop de files in Frankrijk, tol en dure brandstof

Wordt het aansluiten in de files in Frankrijk?

Je hebt je welverdiende vakantie naar Frankrijk geregeld en wilt zo snel mogelijk naar je bestemming. In de vakantieperiodes kom je dan, of je het wilt of niet, op de drukke Franse autoroute.

Bij de tolpoort is het aansluiten in de file en de kans dat je op de snelweg ook in een lange file komt is groot. De bestuurder zal extra alert moeten zijn. Als je dan ook nog op tijd je pauze neemt kom je zo goed als zeker bij overvolle parkeerplaatsen en wegrestaurants.

Een lange rit is ook nog eens extra vermoeiend en als je met kinderen gaat worden die naarmate de reis langer duurt steeds ongeduldiger, gaan zeuren of moeten op een ongelukkig moment naar het toilet. Ook met een hond in de auto wordt het tijdens een warme rit soms behoorlijk vervelend.

Ga je buiten de drukke vakantieperiodes dan zal de drukte op de populairste autoroutes nog steeds behoorlijk zijn en zul je vaker geconfronteerd worden met opstoppingen of vertraging door onderhoud en wegwerkzaamheden.

Zijn er dan geen voordelen aan de Franse Autoroute? Natuurlijk zijn die er. Als je kunt doorrijden is het een prima manier om snel van A naar B te gaan. De wegen zijn goed onderhouden en de restaurants en parkeerplaatsen langs de tolwegen zijn netjes en schoon.

Ik wil geen files »

Ontdek Frankrijk Binnendoor en ontloop de files in Frankrijk

Of relaxed Frankrijk Binnendoor?

Je hebt je welverdiende vakantie naar Frankrijk geregeld en wilt snel genieten van een heerlijke vakantie,  de fraaie natuur, de mooie en uitgestrekte Franse landschappen en leuke dorpen en stadjes.

Bekijk je vakantie eens anders dan je altijd gedaan hebt. Misschien kom je wel tot de ontdekking dat het veel leuker is om in 2 of 3 dagen naar je vakantieadres te reizen. Je ontdekt tijdens deze reis veel meer van het mooie binnenland en reist relaxed over rustige wegen.

Omdat je veel relaxter en kortere stukken rijd wordt je minder snel moe. Je hebt veel meer de tijd om onderweg ergens te stoppen. Ga bijvoorbeeld in een dorp even lunchen. Met kinderen of een hond is het ook veel leuker omdat je kunt stoppen waar je maar wilt. Natuur genoeg om even lekker te rennen!

Omdat je rustiger rijdt gebruik je behoorlijk minder brandstof en bespaar je flink op de tolprijzen van de Franse autoroute. Die besparing kun je dan investeren in een overnachting in een chambre d’hôte of een leuk hotel onderweg. Je vakantie begint dus al meteen!

Zijn er dan geen nadelen aan Frankrijk Binnendoor? Natuurlijk zijn die er. In veel dorpen zijn er verkeersdrempels, je passeert talloze rotondes en soms rijdt er een langzame tractor voor je. Maar de vraag is wat leuker is: druk verkeer of een weg bijna voor jezelf 🙂

Ik wil genieten »

Hoe je met Frankrijk Binnendoor de files in Frankrijk kunt vermijden

Hoe je met Frankrijk Binnendoor de files in Frankrijk kunt vermijden

Als je de files op de Franse autoroute wilt vermijden dan moet je vooral verder lezen omdat ik je een aantal voorbeelden zal geven hoe Frankrijk Binnendoor je hiermee kan helpen.

Een voorbeeld van Frankrijk Binnendoor

Een tijdje geleden ging ik voor een vakantie richting Carcassonne en wilde weer eens anders dan anders door Frankrijk. Zo ontdekte ik een prachtige “binnendoorweg” in de Auvergne.

De D921 tussen Saint-Flour en Espalion is een mooie weg die dwars door de Auvergne en grotendeels in het stroomgebied van de rivier de Truèyere loopt.  Bijzondere dorpen zijn bijvoorbeeld het “messenstadje” Laguiole en het prachtige Espalion. Langs deze fraaie route ligt ook een leuk hotel voor een “heerlijke overnachting”. Waarna het richting Carcassone binnendoor nog maar circa 280 kilometer was.  Dit is slechts een voorbeeld hoe je een vakantie nog leuker kunt maken.

Handige podcasts vol luistertips

Een mooi voorbeeld vind ik bijvoorbeeld de reactie van een Premiumlid die mij onlangs liet weten dat hij Frankrijk Binnendoor Premium altijd bij de hand heeft op zijn tablet en smartphone. Op weg naar zijn bestemming in Frankrijk luistert hij dan naar mijn podcasts zodat hij al iets meer weet over de omgeving waar hij naar toegaat.

Ik vroeg hem hoe hij mijn podcasts dan beluisterde en dat deed hij via Apple Podcasts. Via zijn iPhone kon hij dan via Bluetooth in de auto onderweg al luisteren!

Gebruik kant en klare routes 

De meeste Premiumleden van Frankrijk Binnendoor gebruiken de kant en klare routes die dag voor dag zijn beschreven. Heb je even geen inspiratie om zelf iets te bedenken? Dan zijn deze routes heel handig voor een leuke vakantie in Frankrijk.

Gebruik compleet beschreven autoroutes waardoor je een handige routebeschrijving hebt voor een vakantie die alleen maar over Franse binnenwegen gaat. Veel Premiumleden gebruiken deze routes als start om zelf een bijzondere vakantie in Frankrijk uit te stippelen of volgen de route zoals deze op Frankrijk Binnendoor is beschreven.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • 26 dagen Frankrijk Binnendoor via de Bourgogne, Auvergne, Languedoc-Roussillon en de Gorges du Verdon in de Provence.
  • 4100 kilometer dwars door Frankrijk langs de Franse westkust het mooie zuidwesten en de ruige omgeving van de Gorges du Tarn en de Dourbie.
  • Een week in de Loirestreek, Bretagne en Picardië
  • ontdek de Dordogne, de Gers en het fraaie Bassin d’Arcachon
  • Reis over de mooiste route door de Alpen
  • Een ontdekkingstocht door Lotharingen en de Elzas

Naast deze kant en klare routebeschrijvingen zijn er ook talloze beschreven wandelingen, fietstochten en en lokale tochten met de auto. Allemaal boordevol inspiratie voor een bijzondere vakantie in Frankrijk.

Daarnaast vind je nog ontelbare tips in leuke blogs met mijn reiservaringen in heel Frankrijk die ook alleen voor Premiumleden toegankelijk zijn.  Je kunt trouwens de routebeschrijvingen en ebooks eenvoudig downloaden op een eReader, laptop, tablet of zelfs je smartphone. Maar online streamen kan ook!

Ontdek ook Frankrijk Binnendoor Premium!