Frankrijk favoriet vakantieland

Frankrijk populair voor de vakantie

Frankrijk dankzij crisis populair vakantieland?

Uit een recent onderzoek onder de bezoekers van de website van Zoover is naar voren gekomen dat Frankrijk door 10,3% van de Nederlanders als vakantiebestemming voor 2013 zal worden gekozen. Dat blijkt ondermeer uit het surfgedrag van de bijna 5 miljoen unieke bezoekers van Zoover en de ruim 4000 mensen die aan het onderzoek deelnamen.

Ook blijkt uit het onderzoek dat Nederlanders de komende zomer dichter bij huis op vakantie gaan en daarbij dus ook steeds vaker denken aan Frankrijk. (Kijk ook eens naar mijn website www.dichtbijopvakantie.nl die inspeelt op deze trend)

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders weliswaar in 2013 gewoon met vakantie gaan maar op de plaats van bestemming wel minder zullen uitgeven. Er zal worden bezuinigd op eten en om de kosten in de hand te houden wordt er meer gekozen voor all-inclusive concepten omdat dan vooraf vast staat wat de kosten zijn.

Tijd dus om mijn tips te lezen over vakantie in Frankrjk die ik al sinds 2000 publiceer!

Waarom Frankrijk?

Als je mijn blogs en de website FrankrijkVakantieland.nl volgt weet je wel waarom ik zo graag over Frankrijk schrijf. Het is gewoon een fantastische land om de vakantie door te brengen. En juist als je wat korter op vakantie wilt dan is Frankrijk ideaal. Ga er eens een weekje op uit in bijvoorbeeld het noorden van Frankrijk: de Elzas, Champagne-Ardenne, Picardië, Nord-Pas-de-Calais. Het zijn stuk voor stuk prachtige bestemmingen. Er zijn campings, voordelige hotels en leuke vakantieparken. Natuurlijk kun je er ook mooie vakantiehuizen huren.

Maar ook bijvoorbeeld Parijs en omgeving, de Loirestreek, de Jura, Normandië en Bretagne liggen allemaal op een dusdanige afstand dat ze makkelijk op 1 dag te bereiken zijn (ideaal met kinderen!).

Wil je wat verder naar de zon in Frankrijk? Dan zijn bestemmingen zoals de Vendée, Charente, Gironde en Les Landes heerlijk voor een strandvakantie. De Middellandse Zee en de Provence zijn natuurlijk al van oudsher erg populair en die kun je tegenwoordig goedkoop bereiken met een Fly & Drive!

Is Frankrijk goedkoop?

Vakantie in Frankrijk kun je zo duur en goedkoop maken als jezelf wilt! Er zijn al vakantiehuizen vanaf € 104,00 te boeken (zie ook dit artikel). Ook een luxe campingvakantie hoeft niet duur te zijn. Campingorganisatie stunten altijd! Is het niet met vroegboekkorting dan is het wel met speciale seizoensacties of lastminutes. Soms worden er wel kortingen tot 60% gegeven. Op mijn website FrankrijkVakantieland staan altijd de actuele kortingen bij de campingvakanties.

Eten en drinken hoeft ook niet zo duur te zijn. In de meeste Franse supermarkten kun je goed en voordelig inkopen. Maar ik zou altijd kiezen voor een lokale markt. Je koopt er vers, redelijk voordelig (niet altijd!) en altijd lekker :-). Als je uit eten gaat doe dan eens vaker net als de Fransen… ga ‘s-middags uitgebreid lunchen. Kies een lunchmenu en je bent vaak al voor € 15,00 per persoon onder de pannen. Lees dit blog maar eens 🙂

Wil je nog meer weten? Snuffel dan eens verder op Frankrijk Binnendoor of Lees mijn Handige Tips en ook jouw vakantie in Frankrijk wordt onvergetelijk!