Gorges du Verdon, maar dan anders

Het Parc Naturel Régional du Verdon is een fantastische bestemming voor een vakantie in Frankrijk.

De rivier de Verdon heeft er over een lengte van 25 km een ravijn gevormd. Deze kloof is de grootste van Europa en biedt op veel plaatsen een spectaculair uitzicht. Op het hoogste punt zie je de rivier de Verdon als een blauwe streep door het landschap stromen en sta je ruim 700 meter boven de rivier.

Ik vertel er je alles over in mijn podcast over de Gorges du Verdon waarin ik mijn ervaringen met je deel over dit fraaie vakantiegebied.

Het is voor velen een gebied dat telkens weer trekt voor een mooie vakantie. Geen wonder want tussen de stuwmeren Lac de Castillion (bij Castellane) en het Lac de Sainte-Croix kun je genieten van de overweldigende natuur tijdens wandelingen in de omringende bergen of zelfs in de kloof.

Daar is het Sentier Martel dat je op een spectaculaire wijze via tunnels, ladders en een spannend pad (niet voor iedereen geschikt) de Verdon laat ontdekken.

Je kunt de indrukwekkende Gorges du Verdon ook beleven via de spectaculaire Route des Crêtes een smalle slingerende weg langs de Gorges. Daar kun je op verschillende punten de auto parkeren om te genieten van het mooie uitzicht. Op mijn website Frankrijkvakantieland.nl vind je een uitgebreide beschrijving van de Gorges du Verdon als je er nog meer over wilt weten.

Maar…. er zijn meer manieren om deze fantastische natuur te ontdekken en er actief in bezig te zijn. Daarvoor moet je maar eens kijken naar onderstaand filmpje. Last van hoogtevrees? Hou je buik dan maar vast 🙂

De durfals zijn de Bad Slackliners.Het zijn klimmers, alpinisten en skydivers die verslaafd zijn aan slackline, een sport die bestaat uit het lopen op een slap gespannen draad tussen 2 bomen, rotswanden maar ook bijvoorbeeld gebouwen. In de zomer van 2010 hebben ze zelfs draden gespannen op 4000 meter hoogte in de Franse Alpen! Met een beetje geluk kun je ze bij de Verdon live in actie zien!

Wil je meer weten over de Gorges du Verdon? Klik dan hier

Reacties

  1. Ook wij hebben 14 jaar geleden ons hart verloren aan de Provence.
    Het mooie dorpje Castellane bezoeken we dan ook regelmatig.
    Echt een aanrader.