Epernay, ook als je niet van champagne houdt

Weekendje Champagnestreek bij Epernay

Prachtig wandelgebied bij Epernay

Op ongeveer 5,5 uur rijden van Utrecht ligt de fraaie  Champagnestreek voor een korte vakantie of een weekendje weg.

Ik heb het dan over het gebied ten zuiden van de mooie stad Reims. Daar liggen de Montagne de Reims. Kies bij Cormontreul de D9 en volg die naar het zuiden en er staat je een mooie rit te wachten.

Wijngaarden van de Champagnestreek

Al snel zul je bij Ludes de eerste wijngaarden tegenkomen. Stop even in het dorpje om wat domeinen te bezoeken of ga naar de Place de la Liberté voor een tussenstop bij de plaatselijke bar waar je ook een hapje kunt eten.

Blijf ook na Ludes de D9 volgen of kies voor een mooie rit door het bos via de Rue de Fraternité richting Ville-en-Selve.

Pik daar de D9 weer op richting Epernay. Dit is dé stad van de Champagnes. Op de Avenue de Champagne vindt je de meest bekende Champagnehuizen zoals Moet et Chandon waar je de ondergrondse kelders kunt bezoeken inclusief het proeven van champagne (vooraf wel even reserveren en het is niet gratis).

Leuke plek voor een paar overnachtingen bij Epernay

Voor een leuk lang weekend heb je natuurlijk een verblijfplaats nodig.

Ik tip daarvoor het dorpje Moussy. Daar ligt de Auberge ChampenoiseJe hebt er een kamer voor ca 59 euro en het prima ontbijt kost € 8,50 p.p. Het is een eenvoudig hotel maar alles is aanwezig èn er is een goed restaurant bij (dat overigens op zondagavond dicht is).

Wij zijn er recent nog eens geweest en het ligt in het hart van de wijngaarden van de Champagne en leent zich fantastisch als uitvalsbasis voor mooie wandelingen.

Wandelen naar en lunchen in Epernay

De wijngaarden rondom het dorp zijn eindeloos en het bos ook. Heel leuk is het om via de wijngaarden naar Epernay te wandelen, daar te lunchen en dan weer terug. Een afstand van ca 12 km heen en weer terug. Een onvergetelijke wandeling en je loopt meteen de caloriën er vanaf 🙂

In de Auberge Champenoise kun je wandelkaartjes van de omgeving krijgen.

Wij hebben er een paar fantastische dagen gehad en zullen er zeker nog eens terugkeren 🙂

Meer over deze streek vind je op: