Faq: veel gestelde vragen over Frankrijk Binnendoor

Hier vind je de meest gestelde vragen en oplossingen over Frankrijk Binnendoor

Werkt Frankrijk Binnendoor op een Tablet PC of iPad of Smartphone?

Ben je lid van Frankrijk Binnendoor Online Premium of Premium12? Klik hier voor directe toegang.

Je kunt via het speciale menu boven in de pagina’s toegang krijgen tot alle functies van Frankrijk Binnendoor Online.

 • Inloggen/Afmelden is de link naar de inlogpagina. Ben je ingelogd en verlaat je Frankrijk Binnendoor dan blijf je altijd toegang houden tot jezelf besluit om uit te loggen.
 • Mijn Frankrijk Binnendoor is je persoonlijke pagina waar je je gegevens kun aanpassen, je wachtwoord wijzigen en inzicht krijgen in je abonnement. Hier vind je ook de link naar deze pagina met veel gestelde vragen
 • Gratis eBooks Premiumleden: alle links naar de gratis eBooks, reisverhalen en series.
 • 105 dagen Frankrijk Binnendoor,  hiermee krijg je toegang tot nog meer unieke reisverhalen, tips en aan aanbiedingen voor vakantiehuizen
 • 4100 kilometer,  alleen voor leden (ook gratis) en een uniek reisverhaal van mijn belevenissen tijdens 4100 kilometer dwars door Frankrijk.
 • Aanbiedingen voor leden, hieronder vind je speciale acties en aanbiedingen die alleen voor leden beschikbaar zijn. Je moet ingelogd zijn om deze te kunnen bekijken. In de toekomst gaan we ook acties opzetten voor extra korting op reizen naar Frankrijk. Nu vind je al tips voor aanbiedingen van reisorganisaties of vakantiehuizen.

Wat moet ik doen als ik geen toegang kan krijgen tot Frankrijk Binnendoor Online (Premium)?

 • Lees eerst zorgvuldig de instructie in de email met de bevestiging. Deze wordt altijd automatisch verzonden
 • Lees deze FAQ met veel gestelde vragen en antwoorden zorgvuldig door
 • Voor alle overige vragen kun je contact opnemen met Frankrijk Binnendoor Online (in de bevestiging en email staan alle contactgegevens)

Geen bevestiging ontvangen met een downloadlink of activering lidmaatschap?

Normaal gesproken ontvang je na de bevestiging van de betaling via iDeal of PayPal direct een email met daarin instructies en je unieke downloadlink.

Als je deze niet direct hebt ontvangen kijk dan eerst in je spambox. Vooral Hotmail- en Gmailgebruikers kan dit overkomen.

Bij betalingen met iDeal kan het soms voorkomen dat er geen automatische terugkoppeling plaatsvindt. In dat geval wordt binnen 24 uur handmatig de bestelling bevestigd. Kun je er niet op wachten? Stuur een bericht en meestal kan het snel opgelost worden.

Geen toegang met gratis abonnement

Als je na aanmelding voor het gratis abonnement geen toegang kunt krijgen of het gratis ebook niet kunt downloaden check dan eerst of je de bevestiging en email van je aanmelding hebt ontvangen.

Bij Hotmail- en Gmail-accounts komt het regelmatig voor dat de bevestigingen email in de Spambox terecht komt. Controleer dit eerst voor je contact opneemt. Staat het bericht in je Spambox? Keur dan direct het e-mailadres goed om te voorkomen dat dit in de toekomst weer gebeurd (als je een belangrijke mail ontvangt i.v.m. wijzigingen of vernieuwingen).

Wachtwoord vergeten of wijzigen

1 – zorg dat je bent uitgelogd

2 – ga naar inloggen voor leden en kies Wachtwoord vergeten of wijzigen

Schermafdruk 2016-07-19 10.30.41

3 – tik je emailadres of gebruikersnaam in

Schermafdruk 2016-07-19 10.30.48

4 – je ontvangt een email met de bevestiging van je aanvraag. Klik op de link in de email

Schermafdruk 2016-07-19 10.31.34

5 – Kies een nieuw wachtwoord of noteer het automatisch gegenereerde wachtwoord

Schermafdruk 2016-07-19 10.31.50

6 – klik op wachtwoord opnieuw instellen. Daarna kun je met je nieuwe wachtwoord opnieuw inloggen. Let op! De eerste keer kan je oude wachtwoord nog automatisch ingevuld zijn. Tik dus je nieuwe wachtwoord in!

Het gratis eBook 3 dagen in de Côte-d’Azur downloaden

Als je lid bent van Frankrijk Binnendoor dan kun je ter kennismaking mijn eBook in 3 dagen binnendoor naar de Côte-d’Azur downloaden.

 1. Ga naar het menu LEDEN
 2. kies Mijn FrankrijkBinnendoor

Daar zie je de link naar het gratis kennismakingsebook

Hoe download ik de gratis eBooks voor Premiumleden?

Soms krijgen wij de vraag waarom er voor het downloaden van een eBook betaald moet worden terwijl men een abonnement op Frankrijk Binnendoor Online Premium heeft. In dat geval doe je iets fout.

Alle eBooks zijn via het ledenmenu van Frankrijk Binnendoor Online gratis te downloaden en te lezen. Volg deze stappen:

1) Login met je gebruikersnaam en wachtwoord

2) Kies in het ledenmenu Gratis eBooks preMium leden

4) Je komt op de pagina waar je de links vindt naar de eBooks

Klik op de bijbehorende link en het eBook wordt dan in de browser geopend. Deze zijn altijd actueel.

Zorg er voor dat je het ebook opslaat voor je het browserscherm sluit! Als je een iPad of iPhone hebt kies dan voor opslaan in iBooks.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Je kunt altijd je gegevens en de einddatum controleren via Mijn FrankrijkBinnendoor.

Via Mijn Frankrijk Binnendoor kun je ook je gegevens aanpassen, wijzigen en uitbreiden. Je ziet er ook welk abonnement geldig is.

Hoe lang is mijn abonnement op Frankrijk Binnendoor Online geldig?

 • Het Gratis Abonnement is geldig tot je het zelf opzegt.
 • Het preMium Abonnement is  1 jaar geldig en wordt jaarlijks automatisch verlengd.
 • Het preMium12 Abonnement is 12 maanden geldig en stopt vanzelf tenzij je het weer voor 12 maanden verlengt. Je ontvangt 2 weken voor de vervaldatum een e-mail.
 • Het preMium Onbeperkt abonnement kent geen einddatum en loopt dus onbeperkt door

Als de premium abonnementen beeindigd zijn gaan deze vanzelf verder als een gratis abonnement.

Hoe en wanneer kan ik mijn abonnement opzeggen of wijzigen?

Je kunt je abonnement wijzigen waneer jij dat wilt MijnFrankrijkBinnendoor. Je kunt upgraden naar één van de preMium abonnementen maar ook je abonnement omzetten naar een graTis abonnement.

Heb je een Premium12 abonnement? Dan stopt dit automatisch na 12 maanden en wordt dit omgezet naar een gratis abonnement.  Abonnementhouders die via PayPal een doorlopend abonnement hebben kunnen in hun PayPal account de doorlopende betalingen stopzetten.

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Neem dan contact op.

Werkt Frankrijk Binnendoor op een Tablet PC of iPad of Smartphone?

Frankrijk Binnendoor Online werkt perfect op tablets en zelfs op smartphones is dit geen probleem. Dit geldt alleen voor de Online versie! Voor de downloadversie klik hier!

Alles over Mijn eBooks

Ik heb een eBook gekocht maar kan het nergens terugvinden

Als je een eBook in PDF formaat koopt wordt dit geopend in de browser van je e-reader, smartphone, tablet, computer of laptop. Afhankelijk van het systeem en apparaat dat je gebruikt wordt dit wel of niet automatisch opgeslagen en is het afhankelijk van de instellingen van je browser en apparaat.

Ik adviseer altijd (zoals ook op de website staat) om zodra het ebook in je browser staat dit op te slaan op een plek waar je het makkelijk kan terugvinden. In de bevestigingsmail staat een link met de bestandsnaam (bijvoorbeeld parijs.pdf). Zoek op je apparaat naar dit bestand. Via de link in de bevestiging kun je altijd het ebook opnieuw downloaden.

Let wel op: de downloadlimiet staat standaard op 10. Mocht je deze opgebruikt hebben dan kun je het ebook en/of nieuwe versies niet meer downloaden en zul je nieuwe versies opnieuw moeten aanschaffen (tenzij je Premiumlid bent, dan kun je altijd alle eBooks onbeperkt downloaden)

Hoe vaak kan ik een eBook downloaden?

Alle eBooks die je koopt hebben een gratis updateservice. Dat wil zeggen dat je bij nieuwe versies het eBook gratis opnieuw kunt downloaden. Nieuwe versies worden altijd in mijn nieuwsbrief aangekondigd. Zorg dus dat je deze ontvangt (klik hier)

De link in de bevestigingsmail blijft 7 dagen geldig. Daarna vervalt deze. Zorg er dus voor dat je binnen deze periode je aangeschafte eBook download. Je kunt de downloadlink maximaal 10x gebruiken. Daarna is downloaden via de bevestigingsmail niet meer mogelijk.  Is er een alternatief? Ja! Zie hierna.

Altijd gratis updates in Mijn eBooks van Frankrijk Binnendoor

Het is raadzaam om na het downloaden van een eBook een account aan te maken voor Mijn eBooks van Frankrijk Binnendoor. Daarmee heb je naast een handig overzicht van je downloads en je persoonlijke gegevens ook altijd toegang tot gratis updates en nieuwe versies van je eBook (s)

Registreren kan hier. Na registratie zie je meteen je gegevens en een actueel overzicht van je downloads.

Hoe zet ik de eBooks als PDF op mijn iPad?

Als je de eBooks en PDF-bestanden van Frankrijk Binnendoor Downloaden of mijn los verkrijgbare eBooks op je iPa dof iPhone wilt zetten dan is dit heel eenvoudig. De eBooks in PDF-formaat kun je via Mail toevoegen of ze in iTunes zetten en ze vervolgens synchroniseren.

De beste manier is om deze te synchroniseren via iTunes. Dit werkt als volgt:

 1. Kies in iTunes voor Archief > Voeg toe aan bibliotheek (Mac)  of Bestand > Voeg toe aan bibliotheek (Windows) 
 2. Zoek de map Frankrijk Binnendoor  > pdf_bestanden
 3. Selecteer het gewenste eBook
 4. Koppel de iPad, iPhone of iPod-Touch aan de computer
 5. Start synchroniseren boek of pdf-bestand

Je kunt een pdf-bestand ook toevoegen door een e-mail aan jezelf te sturen met het eBook als bijlage.  Op de mail op je iPad, iPhone of iPod-Touch en houd je vinger op de bijlage. Selecteer vervolgens Open met iBooks

Werkt de speciale Apple iBooks versie van de eBooks ook op een iPhone?

 • Vereisten: Om de speciale iBookversies te bekijken, moet je een iPad hebben met iBooks 2 of nieuwer en iOS 5 of nieuwer, of een iPhone met iOS 8.4 of nieuwer, of een iMac / MacBook met OS X 10.9 of nieuwer.

Help! Ik kan een Apple iBook niet installeren op mijn iPad of iPhone?

Je moet hier wat geduld voor opbrengen 🙂

De eBooks in het Apple iBookformaat zijn grote bestanden met extra’s. Als je bevestigingsmail hebt ontvangen moet je het volgende doen (conform de instructies van Apple):

1) Klik op de link in de bevestigingsmail die je hebt ontvang op je iPad
2) de iPad open automatisch Safari. Meestal met een zwart scherm. Je ziet linksboven een klein icoontje draaien waarmee wordt aangegeven dat je iPad aan het downloaden is.
3) Nu moet je geduld opbrengen tot het volgende scherm verschijnt
Apple ibook downloaden
4) klik dan op Open met iBooks
5) opnieuw even geduld hebben en…. de speciale versie wordt in iBooks geopend.

Veel gestelde vragen over Frankrijk Binnendoor Downloaden

Werkt Frankrijk Binnendoor Downloaden op elke computer?

Ja! Mits je computer overweg kan met zip-bestanden dan is dit geen probleem en functioneert FB-downloaden zoals het moet. Het programma functioneert verder met elke internetbrowser zoals Safari, Explorer, Firefox, Chrome, Opera etc.

Frankrijk Binnendoor Downloaden werkt niet op op Tablet PC’s of een iPad.

Als je Tablet overweg kan met zipbestanden dan zou het kunnen werken. Dit is echter niet getest met de huidige versie en ik kan dan ook geen ondersteuning geven voor het installeren van Frankrijk Binnendoor Downloaden op Tablet PC’s of de iPad

Voor gebruik op een tablet, internetpc of smartphone adviseer ik jaarabonnement op Frankrijk Binnendoor Online. Je profiteert dan ook nog eens van gratis updates en nieuwe eBooks.

(Let op! Frankrijk Binnendoor Downloaden wordt niet meer voorzien van updates. Ik adviseer daarvoor in de plaats Frankrijk Binnendoor Online Premium!)

Installatie instructie Frankrijk Binnendoor Downloaden

 1. Na het downloaden staat op uw computer een zip bestand (607 mb) met de naam Frankrijk Binnendoor 5.0. Dit bestand moet u openen door er op te klikken waarna het wordt uitgepakt.
 2. Op uw computer ziet u dan in de map Frankrijk Binnendoor 5.0 het bestand start.html aan. Open dit bestand door er op te klikken. Een uitgebreide uitleg over het gebruik en de installatie verschijnt in uw internetbrowser.
 3. Klik op de geopende pagina op homepage om het programma te starten. U kunt in deze map ook direct op index.htm klikken en het programma starten.

Hoe “unzip” ik Frankrijk Binnendoor met Windows?

 1. Ga je met je muis boven Frankrijk Binnendoor 5.0.zip staan
 2. Klik op je rechtermuisknop
 3. Kies de optie dat luidt als “Uitpakken” of “Extract All”. Kies dan de map waar je het naartoe wilt uitpakken.

Frankrijk Binnendoor kan niet worden uitgepakt

Is er een probleem met het openen van het zipbestand?

Meestal wordt dit veroorzaakt door het niet volledig downloaden van het bestand. Controleer hoe groot het zipbestand is. Is dit kleiner dan  607 MB Dan is er iets fout gegaan tijdens het downloaden.

Probeer het opnieuw via de link die je hebt ontvangen en oefen geduld uit tot het bestand helemaal is gedownload. Zijn er dan nog problemen met downloaden of installeren?

 Stuur een bericht via deze link. Vermeldt zoveel mogelijk gegevens zoals:

 • besturingssysteem met versie (bijv Windows 8)
 • welke browser is gebruikt? (bijvoorbeeld Internet Explorer, Safari, Opera, Firefox + versie nummer)

Na ontvangst van de gegevens ontvang je van mij zo snel mogelijk informatie om het probleem op te lossen. In elk geval altijd binnen 24 uur.

Hoe kan ik de eBooks lezen en de Quicktime-presentaties zien?

Om de quicktime-presentaties en acrobat-pdf.bestanden te kunnen gebruiken heb je de Quicktime Plug-in en Acrobat Reader nodig (of een ander programma om pdf-bestanden te lezen).

Met deze extra’s beleeft u nog meer plezier aan Frankrijk Binnendoor Downloaden.

Installatie instructie Frankrijk Binnendoor Downloaden

 1. Unzip het gedownloade bestand
 2. Je ziet een map met de naam Frankrijk Binnendoor 5.0.
 3. Je ziet in de map Frankrijk Binnendoor 5.0 het bestand start.html aan. Open dit bestand door er op te klikken. Een uitgebreide uitleg over het gebruik en de installatie verschijnt in je internetbrowser.
 4. Klik op de geopende pagina op homepage om het programma te starten. Je kunt in de map Frankrijk Binnendoor ook direct op index.htm klikken en het programma starten.

Kan ik Frankrijk Binnendoor nog op CD-Rom verkrijgen?

Nee. Sinds 1 augustus 2011 is Frankrijk Binnendoor alleen nog verkrijgbaar als Download of Online toepassing. Conform de gebruiksvoorwaarden mag je de Frankrijk Binnendoor Downloaden wel op een andere computer zetten of zelf op een cd-rom of dvd branden voor eigen gebruik. Je mag het ook op een usb stick zetten maar nooit aan derden verstreken of kopiëren voor familie, vrienden of anderen!

Mag ik na aanschaf de inhoud van Frankrijk Binnendoor of een eBook openbaar maken?

Nee! De complete inhoud van Frankrijk Binnendoor is beschermd door auteursrecht en het copyright is eigendom van  eRCeeMedia B.V. het bedrijf van mij en mijn vrouw.

Je mag de inhoud van het programma voor eigen gebruik natuurlijk gebruiken, maar foto’s, teksten, e-Books en andere bestanden en informatie mogen absoluut niet openbaar worden gemaakt of aan derden worden geven. Ook niet op je eigen website, homepage of weblog , Facebookpagina, Pinterest, Twitter, Tumbler, Google+ of welke andere vorm Social Media of openbare publicatie dan ook.

Wij laten regelmatig controles op misbruik uitvoeren om onze rechten te beschermen en treden bij geconstateerd misbruik direct op om de content te laten verwijderen!

Respecteer dus vooral het copyright want alleen dan kan ik de prijs van Frankrijk Binnendoor en de eBooks laag blijven houden.

Problemen oplossen en vragen stellen

Mocht je ondanks de zorg die ik aan Frankrijk Binnendoor heb besteed toch tegen een probleem aanlopen of vragen hebben neemt dan contact met mij op via dit contactformulier of per e-mail (zie hiervoor de bevestigingen die je hebt ontvangen).

Neem altijd eerst op deze manier contact op want dan kan ik het snelst helpen. Geef wel een korte en bondige omschrijving van uw vraag of probleem. Normaal gesproken ontvang je binnen 24 uur antwoord.

In elk geval zal ik mijn uiterste best doen om je zo snel mogelijk te helpen!

Meer tips van Ruud Couwenhoven

Reacties

 1. Rene Keizer zegt:

  Beste Ruud,

  Ik heb een vergissing begaan bij het afsluiten van mijn Frankrijk Binnendoor Online abonnement.
  Ik dacht dat de gids Voordelig Overnachten in Frankrijk inclusief was, maar nu zie ik dat ik hiervoor een ander abonnement af had moeten sluiten.
  Is dit nog te corrigeren door het ontbrekende bedrag aan je over te maken?

  Met vriendelijke groeten,
  René Keizer

 2. Ger Stahlhofer zegt:

  Beste Ruud,
  ik weet niet of dit de juiste plaats is, maar ik waag het er op.
  Voordat mijn vrouw en ik in september twee weken zullen doorbrengen in de Dordogne gaan we in juni eerst onze zoon
  bezoeken die met zijn gezin in Geneve woont. Ons plan is om vanuit Geneve, in pak weg 5 dagen, weer naar huis te rijden.
  Je voelt het natuurlijk al aankomen: kun jij ons wat tips verstrekken voor een leuke en interessante manier is om
  weer in Rotterdam te komen? Elke suggestie wordt gewaardeerd! Bv richting Parijs of via Strassbourg??
  Ik kan mij ook voorstellen dat je aan het beantwoorden van dit soort vragen niet begint, dan heb ik daar uiteraard begrip voor/
  Alvast bedankt voor je reactie!

  Vriendelijke groeten,
  Ger

  • Hallo beste Ger

   Ik kan mij ook voorstellen dat je aan het beantwoorden van dit soort vragen niet begint

   Als ik een antwoord weet zal ik altijd proberen om mijn lezers te helpen 🙂

   Je geeft zelf al de suggestie om via Strassbourg te gaan. Een topidee want het is een prachtige stad. Als je dan vanuit Geneve door de Jura gaat en in 5 dagen naar Rotterdam dan zou ik dit doen: Geneve » Arbois (mooie wijnstreek) » Besançon (fraaie stad) » Belfort (kleinste departement van Frankrijk) » Mulhouse » Colmar » Strassbourg » Nancy (prachtige stad met mooiste plein van Frankrijk) » Metz » Reims » Charleville-Meziers » Rotterdam

   Zelf even uitknobbelen waar wilt overnachten maar dit is in 5 dagen een heerlijke ontdekkingstocht. Mijn tips vindje op:

   Jura / Franche Comte
   Elzas
   Lotharingen
   Champagne-Ardenne
   Voor een goed hotel onderweg kun je dit eens lezen

   Ik heb de globale route voor je in Google Maps gezet.

   • Ger Stahlhofer zegt:

    Geweldig Ruud!
    Bedankt voor je snelle reactie!
    We gaan zeker van je suggesties gebruik maken.

    Vriendelijke groeten en een fijn Paasweekend!

    Ger

 3. Gerda Linssen zegt:

  Bedankt voor je gratis ebook! Ik kan het echter na het downloaden op mijn ipad niet terugvinden en in mijn ibooks bibliotheek plaatsen. Heb je een tip voor mij?

  Alvast bedankt,

  Gerda Linssen

  • Je kunt het eBook altijd weer opnieuw downloaden via de ledenpagina’s van Frankrijk Binnendoor

   handleiding downloaden gratis ebook

   Ga naar Frankrijk Binnendoor en kies in het menu Alleen voor leden voor Je gratis eBook.Je komt dan op de downloadpagina van het eBook. Op deze manier heb je het altijd en overal bij de hand.Je moet wel ingelogd zijn. Weet je je wachtwoord of inlognaam niet meer? Ga dan naar Inloggen leden daar kun je je wachtwoord weer ophalen of wijzigen. Je gebruikersnaam is je emailadres of de gebruikersnaam die je bij je aanmelding hebt opgegeven.

   Wist je dat als je ingelogd bent je veel gratis extra’s hebt? Je vindt ze allemaal in het menu Alleen voor leden

Reageer op deze tip