Markt in Parijs

Markt in Parijs

Le Marché d’Aligre, een gezellige markt in Parijs

Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat één van onze kinderen in Parijs woont en werkt.

Daardoor ben ik samen met Marian meerdere keren per jaar in deze mooie stad. Met de Thalys zit je er zo en ik betaal voor een retour meestal tussen de 70 of 100 euro dus dat valt dik mee. Ik vind de markt in Parijs, pal achter zijn appartement, altijd bijzonder sfeervol.

In elk jaargetijde kun je er 6 dagen per week terecht. Alleen op maandag is le Marché d’Aligre gesloten.

Je vindt de Marché d’Aligre tussen de Rue Faubourg Saint Antoine en de Rue Charenton in het 12 arrondissement van Parijs (Bastille) en vlak bij Square Armand Trousseau.

De naam van de markt verraaadt het waarschijnlijk al, deze ligt aan de Place d’Aligre èn de Rue d’Aligre. De markt bestaat uit een traditionele markt in de buitenlucht en een prachtige Marché couvert. Een overdekte markthal die eigenlijk Marché Beauvau heet en uit 1843 stamt.

Sinds 1982 is deze markthal een historisch monument. De producten die er verkocht worden zijn gelukkig allemaal supervers :-).

Hou je van Brocante? Op een deel van de markt staan talloze kramen met antiek, of wat er voor doorgaat.

Historische plek

Overigens ligt de markt op een historische plek want tot 1796 stond op deze plaats de Abbye Saint-Antoine-des-Champs.

De markt is echt een genot om te bezoeken. De kooplui roepen om het hardst om hun prachtige groente en fruit aan de man te brengen.

Op de markt buiten staan geen vlees- of vishandels maar die vind je wel in de markthal.

Daar is ook een kaashandel waar je ook de allerbeste boters kunt aanschaffen. De Poissonnerie heeft 6 dagen in de week superverse vis en bij de boucherie (slager) wordt elke dag een varken geroosterd en je kunt er wild kopen.

Ik vind het zelf altijd een genot om even door de markthal te slenteren en te genieten van al die mooie verse producten.

Even pauze?

In de directe omgeving vind je veel leuke bars, café’s en restaurants.

Bekend zijn de winebar Le Baron Rouge of Café d’Aujourd’hui die tegenover de markthal ligt. Hier is het een drukte van belang en als je een tafeltje kunt bemachtigen voor een kopje koffie of lunch dan moet je dat doen en genieten van de drukte van de markt!

Vlakbij ligt het mooie plein Square Trousseau met een parkje waar je kunt tafeltennisen of waar de kinderen even kunnen spelen. Hier is het in de namiddag of het weekend altijd gezellig met ouders en spelende kinderen uit de buurt.

Op de hoek ligt het restaurant Le Square Trousseau. Binnen bijzonder sfeervol en het terras heerlijk gelegen aan het plein. Het eten is prima maar wel aan de prijs.

Wie weet zien we elkaar 🙂

Tip: Mijn e-Book Parijs! downloaden met een wandeling van Place d’Aligre naar de Eifeltoren en nog veel meer nuttige tips over Parijs


Grotere kaart weergeven