Mijn favoriete blogs over Frankrijk

Mijn favoriete Blogs over Frankrijk

Maar goed dat er blogs over Frankrijk zijn 🙂

Zelf schrijf ik al sinds 1999  over Frankrijk en Parijs. Bloggen en blogs heet dat tegenwoordig.

Schrijven over je passie is leuk en als je daar anderen een plezier mee kunt doen is het nog leuker. In 1997 was er een Amerikaan, John Barger, die op 17 december van dat jaar de term weblog bedacht.  Het was de combinatie van een logboek maar dan op het web.

In mei 1999 schreef ene Peter Merholz op zijn weblog als grap we blog. Vanaf dat moment is de term bloggen een eigen leven gaan leiden. Ik blog dus ook en lees ook andere blogs over reizen en vooral Frankrijk. Het is leuk om te zien dat er met verschillende invalshoeken blogs over Frankrijk ontstaan.

Er zijn er een paar die het laatste jaar zijn gestart en die een opvallende kwaliteit hebben. Ik lees ze graag en zal ze hier aan je voorstellen

Frankrijk.nl

Webazine Frankrijk.nlFrankrijk.nl noemt zichzelf geen blog maar een webazine.

Eigenlijk dus een magazine op het web. Dat er voor deze vorm is gekozen is niet zo verwonderlijk want Frankrijk.nl wordt gemaakt door drie vrouwen die hun sporen op het gebied van Frankrijk inmiddels ruimschoots verdiend hebben.

José Schouten heeft al meer dan 25 jaar ervaring met Frankrijk en weet alles van bijzondere vakantieadressen. Zij is ook de oprichter van Frankrijk.nl

Nicky Bouwmeester is freelance journaliste en woont in Parijs. Haar ruime ervaring met schrijven en content zet zij nu in voor Frankrijk.nl en volgt de trends in Frankijk op de voet.

Carole Gölitz is Française maar woont in Nederland en was in het verleden adjunct-directrice van Atout France in Amsterdam. Zij kent Frankrijk door en door en is met haar eigen marketing bureau vooral actief met toerisme.

Deze 3 dames hebben sinds begin 2014 een fraai weblog online gezet. Frankrijk.nl biedt een enorme variatie aan tips. Het gaat te ver om het hier allemaal te beschrijven je moet gewoon eens kijken. De dames zijn ook actief op twitter en facebook dus je hoeft nooit een tip of leuk verhaal te missen.

Ik volg Frankrijk.nl met plezier en vooral de vaak mooi foto’s zorgen voor een “heerlijk Frankrijgevoel” 🙂

VanFranseBodem.com

VanFranseBodem.comEen weblog over gebruiksartikelen Van Franse Bodem in combinatie met een recept. Dat is wat blogger Mireille den Hartog schrijft op haar mooi vormgegeven weblog.

Vormgeving kun je haar trouwens wel toevertrouwen want zij heeft een eigen ontwerpstudio.

Samen met haar passie voor Frankrijk, en vooral leuke gebruiksvoorwerpen uit Frankrijk, is zij er in geslaagd een mooi weblog te maken.

VanFranseBodem.com begon in 2013 met een blog over de Bretonse streepjestrui van Mireille. Daarna volgden er tal van onderwerpen van Le Creuset Pannen tot Les  Tropeziennes (sandalen) en meestal in combinatie met een lekker recept. Het blog is een mooie twist van leuke weetjes, recepten en prettig geschreven blogs.

Zoek je iets over een typisch Frans gebruiksvoorwerp? Dan is de kans groot dat je het bij Mireille vindt 🙂

BonjourFrankrijk.nl

Weblog BonjourFrankrijkBonhourFrankrijk.nl wordt gemaakt door Rosanne Langenberg die, hoe kan het ook anders, een passie voor Frankrijk heeft.

Een passie die, zoals ze zelf schrijft, door haar ouders is overgebracht door haar overal in Frankrijk mee naar toe te nemen.

Nu blogt ze over haar eigen ervaringen in Frankrijk en dat doet ze op een heel mooi blog  waarmee je veel inspiratie kunt opdoen!

Weet jij bijvoorbeeld al wat suppen is? Of  hoe het bevalt om te slapen in een oud klooster? Of hoe je de Franse taal onder de knie kunt krijgen? De antwoorden vind je ongetwijfeld op dit blog over Frankrijk.

Het is onvoorstelbaar wat Rosanne al sinds de start in februari 2014 heeft weten te schrijven. Ze heeft er in elk geval een fan bij 🙂

Het Hurktoilet

Blogs over Frankrijk op het HurktoiletPeter Koster van het Hurktoilet.nl schrijft net als ik al vanaf 1999 over Frankrijk.

Geen nieuw blog dus maar wel van het eerste uur!

Op het Hurktoilet vind je veel tips en informatie over Frankrijk en sinds 2004 houdt Peter een blog bij met tips en wetenswaardigheden over Frankrijk.

Elke dag precies om 07:15 uur vind je weer een nieuw blog. Het kan over van alles gaan maar in elk geval heeft het te maken met Frankrijk.

Voor een mooie vormgeving hoef je dit blog niet te bezoeken. Het ziet er een beetje verouderd uit maar… het gaat tenslotte niet om de verpakking en wel over de inhoud. En die verdient een ruime voldoende 🙂

Meer blogs over Frankrijk?

Natuurlijk zijn er nog veel meer blogs over Frankrijk maar de blogs hierboven zijn veruit mijn favorieten die ik  regelmatig volg.

Heb je zelf een leuke tip voor een goed blog over Frankrijk? Schroom dan niet om de link met mij en mijn lezers te delen. Je kunt hieronder je reactie met de link achterlaten. Uiteraard check ik wel even elke link want ik heb een bloedhekel aan spam op mijn weblog. Als je denkt hier makkelijk een link te kunnen droppen dan heb je het mis 🙂

Ik heb zelf op mijn weblog jaren geploeterd om het te brengen tot wat het nu is en het doet mij veel plezier dat elke dag zo’n duizend mensen Frankrijk Binnendoor bezoeken en dat wil ik graag zo houden 🙂

Ruud Couwenhoven over de Route Napléon