Pérouges een verrassing vlak bij Lyon

Pérouges

Terug naar de middeleeuwen in Pérouges

Niet zo gek lang geleden kwam ik toevallig in het plaatsje Pérouges. Het ligt een kilometer of 30 van Lyon, ten oosten van de autoroute naar het zuiden. Ik was samen met Marian in de buurt van Villars-les-Dombes en op weg naar de Vaucluse wilde ik binnendoor rijden. Ik had al eens gehoord van het dorpje Pérouges omdat het regelmatig als décor dient en gediend heeft voor films.

Bekende Franse films die er werden opgenomen zijn Monsieur Vincent, Les Trois Mousquetaires, Vingt ans après maar ook Sting en Jennifer Bals waren er voor de opnames van de film The Bride. Kortom een historische plek die bljjkbaar door filmregiseurs wordt gewaardeerd door de authentieke sfeer van de middeleeuwen.

Dat wilde ik ook wel eens meemaken en omdat wij er toch in de buurt waren was een bezoek snel geregeld. Probleem is echter dat ik foto’s wilde maken om die authentieke sfeer vast te kunnen leggen. In een dorpje dat normaal gesproken wordt overspoeld door toeristen geen makkelijke opgave!

Maar daar kwam mijn oude en al vele malen succesvol gebruikte truc goed van pas. Ik zal deze nu ook voor jullie onthullen. Het vormt meestal een garantie voor foto’s van oude straten, dorpen en pleinen zonder mensen er op!

Vroeg op

Hoe ik dat doe? Heel eenvoudig. Op maandagochtend zijn in Frankrijk heel veel winkels gesloten en begint pas na 10 uur de beweging op straat op gang te komen. Vooral in dorpjes en kleine plaatsen is dit vaak het geval. Bij Pérouges stond ik dus al ‘s-morgens om 8 uur aan de poort te rammelen. Gelukkig stond deze open en konden Marian en ik zo de middeleeuwen instappen.

Het office du tourisme was nog gesloten maar echt verdwalen kun je er niet. Wat zich daarna afspeelde was eigenlijk onbeschrijflijk maar de foto’s dienen als bewijs. Het is mij gelukt om Pérouges vast te leggen zonder de invloeden van de 21e eeuw. Geen auto’s, geen motoren en zelfs geen modern geklede mensen.

Pérouges is echt een bezoek meer dan waard en dan maakt het niet uit of je dit ‘s-morgens vroeg doet of gewoon op een lekker drukke dag 🙂

Mijn tips over Pérouges


Reacties

  1. peggy theunissen zegt

    ook ik ben een van de vele die een bezoek heeft gebracht aan Pérouges en er een heerlijke morgen heeft rondgebracht. Heerlijke sfeer, echt aangenaam vertoeven in die gezellige atmosfeer van eeuwen terug. De moeite waard om eens van de autobaan af te gaan …