Saint-Rémy-de-Provence

restaurant in Saint Remy de Provence

Een gouden tip van een collega

Toen ik nog niet zelf een bedrijf had werkte ik bij een bank. Daar had ik een collega die altijd naar Saint-Rémy-de-Provence ging. Vaak voor een weekje en soms langer. Zelf waren wij er nooit geweest hoewel wij er dikwijls in de buurt waren.

Het moest er toch maar eens van komen. Onze eerste kennismaking met Saint-Rémy-de-Proven√ße is ons goed bevallen en wij zullen er zeker nog eens naar toe gaan. Het dorp is erg gezellig met een drukke boulevard met veel restaurants rond het oude centrum.

Ook de omgeving is meer dan de moeite waard met veel wijngaarden en de bergketen van Les Alpilles waar je heerlijk kunt wandelen. Maak hier eens de wandeling naar het beschermde natuurgebied van La Caume!

Vincent van Gogh

Tussen Saint-Rémy en Les Alpilles ligt het klooster Saint-Paul-de-Mausole waar Vincent van Gogh verbleef toen hij psychiatrisch behandeld moest worden. Hier maakte hij prachtige schilderijen zoals de Vaas met Irissen, de Maaier, de kliniek Saint-Paul en nog veel meer!

Vlakbij Saint-Rémy ligt één van de mooiste dorpen van Frankrijk: Les Baux-de-Provence. Dat is echt de moeite waard, maar in het seizoen kan het er heet en erg druk zijn. Maar in het voor- of naseizoen is het onvergetelijk!

Markt

In Saint-Rémy is op woensdag altijd een oergezellige markt op het marktplein maar ook in de leuke kleine straatjes in het oude centrum. En dat is waar deze tip over gaat.

Zorg dat je op woensdagmorgen rond 9 uur een plekje hebt op het terras van Brasserie du Commerce aan de Place de la République. Bestel een ontbijt en je kopje koffie, jus d’orange, croissantje en stokbrood smaken extra lekker dankzij de voorstelling midden op het zebrapad van een fantastische zangeres!

Wat is er nu leuker dan in het ochtendzonnetje van de Provençe te worden toegezongen 🙂

Meer over de Provence

Reacties

  1. Koos de Rijke zegt

    Helemaal mee eens Als je in St Remy komt voelt dat als thuis Ik ga niet vaak naar dezelfde plaats terug maar St Remy wil ik wel elke maand heen. De markt en natuurlijk de sfeer die gebracht word door de zangeres en haar man tussen de paserende auto’s.De gendarme die het verkeer regelt tussen het plein en de straatjes.
    Het orkestje wat speelt op de drieweg tussen de huizen.Ik kan niet wachten tot het zomer is en als ik het mag beleven ga ik er na mijn pensionering zeker vaker per jaar voor een weekje naar toe

  2. Veel plezier morgen in Saint-Rémy!

  3. Wat een goede tip ik ga er gelijk heen morgen en zorg dat ik er om negen uur ben.
    Wat een geluk dat ik er maar 20 km vanaf zit.