Benzine besparen met Frankrijk Binnendoor

Besparen met Frankrijk Binnendoor

Besparen en genieten begint hier »

Benzine en geld besparen met Frankrijk Binnendoor!

Frankrijk ontdekken via mooie binnenwegen en tegelijk benzine sparen? Dat kan! Verdien een overnachting of een diner voor twee door zuinig te rijden.

Na meer dan 25 jaar via de binnenwegen van Frankrijk te hebben gereisd heb ik al veel tol en benzinekosten bespaard. Die besparing kon ik dan weer investeren in een lunch onderweg, een etentje s’avonds of de kosten van een overnachting in een hotel of chambre d’hôtes.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Nee hoor het is pure werkelijkheid en met mijn tips voor Frankrijk Binnendoor kun jij nu ook benzine besparen!

Met Frankrijk Binnendoor naar de Middellandse Zee.

Als voorbeeld neem ik een reis van de Franse grens tot aan de Middellandse Zee in de omgeving van Cap d’Agde. Vanaf Valenciennes bij de Franse grens is dat een afstand van ca 960 kilometer over de snelweg. Met mijn auto gebruik ik op de autoroute bij 130 km per uur ongeveer 10 liter benzine per 100 kilometer. Ik ben dus € 149 aan benzine kwijt (in mijn geval SP95).

De tol over de hele afstand is dat ongeveer € 62. De rit kost mij dus totaal € 211!

Als de benzineprijs lager of hoger is maakt dat niet zoveel uit want ik ben uitgegaan van het prijsverschil van circa 20 cent langs de autoroute of binnendoor.

Het kan goedkoper en ik houd er “gratis overnachtingen” aan over!

Als ik volgens mijn beproefde concept van Frankrijk Binnendoor zou gaan rijden dan haal ik het niet in één dag. Maar dat hoeft ook niet! Ik wil graag wat zien onderweg en met mijn reis begint ook gelijk mijn vakantie. De totale afstand naar Cap d’Agde wordt binnendoor circa 1010 km.

Ik ontdek prachtige landschappen, slaperige dorpjes en rij over de mooiste wegen die ik maar kan bedenken. Ik heb geen last van files, hoef niet te wachten bij de tol, hoef geen tol te betalen en tank circa 20 cent per liter voordeliger omdat ik onderweg altijd wel een supermarché passeer waar ik goedkoop kan tanken.

Omdat je binnendoor gemiddeld 60 à 70 km per uur rijdt gebruik je ook een stuk minder benzine.

Onderzoek heeft uitgewezen dat je met 130 km per uur ca 42% meer benzine verbruikt dan bij een snelheid van tussen 60 en 80 km per uur. Mijn eigen ervaring is dat ik met 130 km per uur ongeveer 1:10 rij. Als ik binnendoor reis gebruikt mijn auto niet meer dan 1:15 (50% zuiniger dus!)

En dan nu de rekensom

Volgens bovenstaande gegevens gebruik ik met Frankrijk Binnendoor maar 65 liter benzine.

Die tank ik nu gemiddeld voor € 1,35. Totaal dus  € 87,75. Ik bespaar ook de tol van € 60,00. De rit kost mij dan totaal maar € 83,75 en bespaar op een enkele reis dus maar liefst 127 euro!

Gratis overnachten plus een diner voor twee

"verdien" een gratis overnachting in een hotel

Met een besparing van 127 euro kan ik meestal twee keer een lokaal hotel of een chambre d’hôte betalen.

Gratis overnachtingen dus! 

Ik rij op mijn gemak ca 335 km per dag. Hangt een beetje van de route af maar ik zie ontzettend veel en rij relaxed, geen stress en geniet volop! Op deze manier doe ik er twee dagen over en ben net zo veel kwijt als op 1 dag vermoeiend jakkeren over de autoroute.

Wil je het sneller? Dan reis je gewoon met één overnachting en heb je de overnachting verdiend + een diner voor twee in een lokaal restaurant!

Snap je nu waarom ik Frankrijk Binnendoor zo leuk vind 🙂

Word ook preMiumlid van FrankrijkBinnendoor »

Handige wegenkaart of navigatiesysteem?

Een navigatiesysteem in de auto is natuurlijk erg handig. Zelf geef ik de voorkeur aan een niet ingebouwd systeem omdat dit flexibeler is om een route in te voeren. Ook voor een route binnendoor is een navigatiesysteem handig maar…. niet zaligmakend1

Met een navigatiesysteem vertrouw je heel snel op de aanwijzingen waardoor je soms niet meer in de gaten hebt waar je rijdt. Gaat er dan iets fout dan heb je een probleem omdat je niet precies weet waar je zit.

Ook plaatsnamen in Frankrijk zijn vaak in andere regio’s hetzelfde. Zonder dat je er erg in hebt tik je een plaatsnaam in die misschien niet jouw bestemming is.

Ik raad dan ook altijd aan om de Michelin WegenAtlas Frankrijk mee te nemen. Bij mij ligt deze standaard in de auto en hij heeft mij ondanks mijn navigatiesysteem al heel vaak verder geholpen.

Frankrijk Binnendoor is dus niet alleen leuk maar ook voordelig!

Ik hoop je op deze manier te hebben overtuigd van Frankrijk Binnendoor. het is dus niet alleen leuk om Frankrijk op een andere manier te ontdekken maar ook nog eens een stuk voordeliger dan over de autoroute naar je bestemming te rijden.

Wil je meer weten over Frankrijk Binnendoor?  Hier zijn wat links met meer informatie:

Vond je deze tips leuk of handig? Laat gerust hieronder je reactie achter en deel je mening met anderen. Heb je zelf een mooie tip? Geef hem door!

Reacties

 1. Jan Fortuijn zegt:

  Hallo Lezers.
  Wij willen vanuit Breda binnen door zonder tol wegen naar millau.
  Maar ik kom er niet helemaal uit wie kan ons helpen.
  vorig jaar gewoon de tolwegen gereden maar we willen nu meer zien en toch ook een beetje doorrijden.
  Groetjes Jan en Wilma

  • Beste Jan

   Je zou een deel van de route kunnen rijden die ik beschreven heb in Frankrijk Binnendoor Online (voor Premiumleden) maar dan in omgekeerde richting. Je rijdt dan via Brussel naar Charleville Méziers, Chalons en Champagne binnendoor naar Troyes en via Chaource en Tonnere naar Chablis. Leuke plaats om te overnachten. Vervolgens via de Abdij van Vezelay richting Moulins en Vichy bij de Allier. Als je de tijd hebt zou ik via Le Puy en Velay rijden en vandaar naar Millau

   Een beschrijving in omgekeerde richting dus vanaf door de Auvergne omhoog via Le Puy en Velay, Moulins en Chablis staat op Frankrijk Binnendoor Online. Als je je gratis abonnement uitbreid met een de Premium Versie kun je de route dag voor dag lezen op Frankrijk Binnendoor : https://frankrijkbinnendoor.nl/inhoud/

   Hotels of chambre d’hôtes kun je boeken via deze link

 2. Leuke weg is ook: Lille -Paris, afslag Senlis,Meaux, Melun,Fontaineblue en dan richting Nevers.
  Op de A77 afslag Dordives en de oude N7 nemen richting Nevers.Tanken in Bonny /s Loire bij de Super U en dan bij Cosne sur Loire de autoroute weer op, is dan gratis.