Een zwembad in Le Marais?

Zwembad in Le Marais Parijs

Een ontdekking in Parijs

Soms is iets niet wat je denkt! Ik heb je al vaker verteld dat Parijs vol verrassende plekjes zit. Je moet alleen wel goed opletten en je ogen goed kost geven.

Zo liep ik laatst in de gezellige wijk Le Marais in de Rue des Francs Bourgeois. Ik ben er al honderden keren langs gelopen en het was mij nog nooit opgevallen. Tot ik naar een binnenplaats keek en dacht een oud zwembad te zien (piscine).

Nieuwsgierig liep ik er naar toe en maakte de foto boven dit artikel.

Op dat moment kwam een verkoopster naar buiten. Zij was nieuwsgierig waarom ik de foto maakte. Ik antwoorde haar:

“het is zo bijzonder om een leuke winkel in een oud zwembad te zien.”

Waarop zij in een bulderende lach uitbarstte en mij uitlegde dat er nooit een zwembad op deze plek was geweest. Het was gewoon een leuke naam voor de winkel op een mooie historische plek.

Ook prikte zij meteen mijn gedachte lek van een leuke authentieke winkel in Le Marais want La Piscine heeft nog een aantal winkels in Parijs waar mode voor mannen en vrouwen wordt verkocht en... natuurlijk badkleding.

Trouwens als je in Parijs bent of van plan bent er naar toe te gaan dan kan ik je aanraden om deze leuke wijk op te zoeken en op ontdekkingstocht te gaan.

Als je van winkelen houdt dan is het een fantastische buurt waar op zondag de meeste winkels open zijn terwijl die elders in Parijs lang niet allemaal open zijn.  Je kunt in Le Marais ook lekker eten en drinken.

Wil je meer tips over Parijs?

Download mijn ebook Parijs! of lees de verschillende blogs met mijn ervaringen.

Als je lid wordt van Frankrijk Binnendoor dan kun je ook online mijn unieke dagboek "Een Week als Parijzenaar" lezen. Het staat boordevol insidertips voor een fantastische tijd in de Franse hoofdstad. Je kunt trouwens ook mijn ebook Parijs! gratis downloaden.