Parijs is een spannende stad. Er gebeurt altijd wat!

Parijs is een spannende stad. Er gebeurt altijd wat!

Parijs een spannende stad?

Eigenlijk is Parijs een spannende stad! Een reden te meer om Parijs te bezoeken?

In de meer dan 30 jaar dat ik al regelmatig in Parijs kom heb ik tal van leuke ervaringen opgedaan. Maar ook verrassende ontmoetingen en spannende zaken.

Terwijl ik dit schrijf is het net een dag geleden dat ik midden in een Parijse vechtpartij terechtkwam. Ik wandelde met een heerlijk zonnetje over de kades van de Seine. Het was in de namiddag met een voorjaarszon in een halfbewolkte hemel.

Een moment om te koesteren en vooral om er van te genieten de namiddag langs de Seine.

Abrupt eind van een mooie wandeling langs de Seine?

seine-wandeling

Toen ik ter hoogte van het politiebureau van de Brigade Fluviale de Paris liep, niet ver van de Jardins des Plantes, schrok ik van een vechtpartij voor de deur van het politiebureau.

Een jongeman werd vastgepakt door een man en tegen een auto gedrukt. Een vrouw begon te schreeuwen en op de man in te slaan. Blijkbaar de moeder van de jongen. Even later werd de man door een andere man, blijkbaar politie in burger, weggetrokken en tot bedaren gebracht.

Ik bleek samen met Marian midden in de set van een populaire Franse TV-serie verzeild te zijn geraakt. Ik kon op een bank langs de Seine zitten en niemand lette op mij. Andere voorbijgangers werden tegengehouden maar wij niet.

Er gebeurde van alles. Een auto reed voorbij en parkeerde bruut voor het politiebureau. Een groep mensen kwam uit het bureau en liep naar de auto. Opnieuw liep het uit de hand en begon de veschtpartij opnieuw. Ik kon het niet laten en gebruikte mijn kleine compactcamera om de scenes te filmen.  Ik zat er letterlijk en figuurlijk bovenop en niemand lette op mij.

De scene werd diverse keren overgespeeld en werd telkens realistischer. Ik vroeg op een gegeven moment waarvoor de opnames waren. Het was het voor de Franse politieserie Castle die al ruim 7 seizoen draait en veel kijkers trekt (dat zocht ik later op en hoorde dat de Parijse vriendin van mijn zoon er altijd naar kijkt).

Niet veel later werd ik toch vriendelijk doch dringend verzocht om achter de afzetting te gaan.

Ik vond het best want ik had er al ruim 3 kwartier bovenop gezeten en naar nu bleek uniek materiaal te hebben geschoten dat nog niemand in Frankrijk gezien heeft. Ik heb er maar gelijk een filmpje van gemaakt en dat kun je hieronder zien 🙂

Het was niet mijn eerste keer

Als je soms denkt dat dit de eerste keer was dat ik dit meemaakt dan heb je het mis.

In de loop der jaren ben ik regelmatig getuige geweest van filmopnames in Parijs en zelfs een fotoshoot met Maria Carrey bij de Eiffeltoren. Dat is niet zo verwonderlijk want Parijs is gewoon een bruisende stad waar altijd wat gebeurd.

Zo zat ik met mijn kleinzoon en zoon op een terras uit te rusten van een vermoeiende slenterdag door Parijs. Ik had Lars, mijn kleinzoon, op sleeptouw genomen omdat hij graag met mij alleen een keer naar Parijs wilde (maar dat lees je hier).

We hadden net onze drankjes op tafel toen en er met gierende remmen een auto boordevol camera’s stopte en een man nog net op tijd kon wegspringen. Ook hier zat ik eerste rang bij de opnames van een Franse politieserie.

Ook liep ik jaren geleden bij de Eiffeltoren richting Champ de Mars. Er stond een grote limousine geparkeerd en nieuwsgierig als ik ben bleef ik even staan kijken. Even later stapte er een vrouw uit met een hoed op en een te grote zonnebril. Aan de andere kant van de auto stapte een fotograaf uit die de straat overstak, zijn statief opstelde en foto’s begon te maken.

De vrouw werd geregiseerd hoe zij moest gaan staan tegen de limousine. Ik ging schuin achter de fotograaf staan en maakte bijna dezelfde foto’s als hij.  Helaas heb ik de foto’s later in een ondoordachte schoonmaakbeurt verwijderd van mijn harde schijf  want…. het was Mariah Carraey!

Filmopnames in Parijs

Het kan jou ook overkomen

In Parijs zijn zoveel plekjes die foto- en filmgeniek zijn dat er wekelijks en soms wel dagelijks ergens opnames zijn.

Het is dus helemaal niet zo vreemd als het lijkt dat ik deze opnames heb gezien. En dan heb ik het nog niet gehad van filmopnames van een film uit de jaren ’30 die in één van de mooie Parijse overdekte passages werden opgenomen, of de fotoreportage van een prachtige bruidje op de trappen van een synagoge in Le Marais.

Als jij in Parijs bent moet je dus niet schrikken als er plotseling 2 dieven in de Rue des Martyres een winkel uit rennnen en op straat achtervolgt worden door een jonge vrouw en een politieagent. Ook dat was een scene uit een film die ik in de trendy wijk Sopi (South of Pigalle) meemaakte.

Meer weten over Parijs en mijn insidertips?  Download dan mijn ebook Parijs!