Kerst in Frankrijk

Kerstsfeer proeven in Frankrijk

Je kunt van Fransen zeggen wat je wilt maar als het om kerst gaat weten ze de boel wel te versieren. Zelfs zo goed dat je vaak in juni nog de versiering aan de gevels ziet hangen 🙂

Maar dat neemt niet weg dat het van eind november tot eind december in de Franse steden en dorpen erg sfeervol en gezellig kan zijn. Elke streek geeft daarbij weer zijn eigen karakter aan kerst in Frankrijk.

Zelf heb ik goede herinneringen aan de kerstmarkten van Lille en Arras. Deze liggen ook niet zo gek ver van Nederland en zijn ideaal voor een dag heen en weer of nog leuker… met een overnachting.

Kerst in Parijs heeft iets bijzonders

Ook kerst in Parijs is voor mij altijd weer een feest. Meestal ga ik in december wel een paar dagen naar Parijs. Tickets voor de Thalys zijn snel via internet geboekt en een hotel vinden is ook al niet zo moeilijk (lees mijn tips).

In de hele stad heerst vanaf eind november een heerlijke sfeer waarbij de grote warenhuizen op de Boulevard Haussmann strijden om de meeste lampjes en de mooiste etalages. Meestal wint Lafayette deze strijd als het om veel lampjes gaat.

De Champs Elysées is ook feestelijk verlicht en natuurlijk doen alle winkels mee. De kerstmarkt op deze boulevard (groot maar niet zo gezellig) strekt zich inmiddels uit tot de Place de la Concorde waar je een rondje in het reuzenrad kunt draaien. Bij Trocadéro heb je naast de kerstmarkt ook een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren. De kerstmarkt op de Place Saint-Sulpice vind ik zelf de gezelligste maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Wil je de sfeer van de Elzas in Parijs proeven? Dan moet je absoluut even langs bij het Maison de l’Alsace op de Champs Elysées 39. Er zijn in Parijs nog veel meer kerstmarkten en gelukkig kun je ze allemaal vinden via Sortiraparis.com

Voor nog meer over kerstmarkten in Frankrijk kijk je natuurlijk even op Frankrijkvakantieland.nl/kerst

En om een indruk te krijgen heb ik een presentatie op Youtube gezet