Slapen in 3-kamerhotel Le Petit Giverny

Le Petit Giverny

Le Petit Giverny en de 3 slaapkamers boven het restaurant

Hotel met 3 kamers in Giverny of toch een chambre d’hôte?

Op weg naar de Loirestreek besloot ik Parijs links te laten liggen en te overnachten in Giverny, het dorpje waar Claude Monet heeft gewoond en geschilderd.

In dit blog lees je mijn onvergetelijke ervaringen met Jacky en Jean-Jacques in hotel Le Petit Giverny

Vroeger reed ik naar de Loire altijd over Parijs maar of ik nu door de week ging op zaterdag of zondag ik raakte altijd verzeild in een file. Sinds een paar jaar doe ik het dus op mijn gemak en rij of helemaal binnendoor vanuit Maastricht of zoals deze keer over de autoroute via Compiègne naar Beauvais en daar lekker binnendoor.

Ik heb ook een leuke route linksom Parijs en slaap dan bijvoorbeeld in Provins waar ik dan gelijk lekker kan eten in de oudste herberg met restaurant van Frankrijk 🙂

Ben je dus op zoek naar een alternatief om Parijs te vermijden dan kan ik je Giverny absoluut aanbevelen. Je kunt het dan gelijk combineren met een bezoek aan de fraaie tuinen van Claude Monet. Het is echt een aanrader!

(lees ook mijn blog over de tuinen van Claude Monet)

Een overnachting in Le Petit Giverny

Overnachting in Le Petit Giverny in La Chambre Jaune

Slapen in een prima bed en een traditonele hotelkamer

Voor de overnachting had ik op Booking.com gekeken voor hotels in Giverny en omgeving.

Als ik een hotel in Frankrijk wil boeken dan doe ik dat meestal via Booking.com. Ik heb er goede ervaringen mee en vooral de beoordelingen van eerdere gasten zorgen ervoor dat ik nog nooit een slecht hotel gehad heb.

Meestal zoek ik voor een overnachting onderweg een leuk klein hotel waar ik niet meer dan € 100 per nacht betaal inclusief ontbijt. Zo vond ik voor een overnachting in Giverny iets bijzonders!

Op de website van Booking.com viel mijn oog op Le Petit Giverny dat met een heel hoge waardering  opviel met een prijs van € 80 voor een nacht.  Wat mij opviel aan de beoordelingen waren de vele lovende woorden over de gastvrijheid van de eigenaar en zijn vrouw.

Omdat Le Petit Giverny vlakbij de tuinen van Claude Monet ligt èn een eigen privé-parking had besloot ik een kamer te boeken.

Na een ontspannen autorit op een zonnige vrijdag in september kwam ik rond 14:00 uur aan. Onderweg had ik samen met Marian al ergens een pauze gehad om een hapje te eten. Toen ik de auto achter Le Petit Giverny parkeerde liep ik via de achterdeur, die openstond, naar binnen.

De ruimte binnen was klein met een paar leuke tafels met rood-wit geblokte lakens. In het midden stond een enorme houtoven waarop gegrild werd. Het was er tamelijk warm en er werd nog druk gekookt voor mensen die buiten op het terras zaten.

Ik werd hartelijk te woord gestaan door een oudere vrouw in lichte spijkerkleding. Later bleek dit Jackie te zijn, de vrouw van Jean Jacques, die beiden Le Petit Giverny runnen.

Een sfeervolle kamer in Le Petit Giverny en een verrassing!

Terras in Giverny

Neem een drankje op het supergezellige terras omzoomd met prachtige tuin. Het werk van Jacky!

Na een korte blik in de reserveringslijst kreeg ik van Jackie de sleutel van La Chambre Jaune.

Samen liepen wij de trap op en liet ze de zeer ruime kamer zien. De kamer is geschikt voor 4 personen. Eigenlijk een grote familiekamer en helemaal in die typische stijl van een hotelkamer van een Frans familiehotel. De badkamer had een formaat slaapkamer en was voorzien van een ruime douche, toilet en grote wastafel. Kortom een prima plek voor een overnachting.

Jackie legde alles uit over de kamer, de sleutels en het ontbijt dat ‘s-morgens beneden geserveerd werd. Zij vertelde mij dat het restaurant ‘s-avonds gesloten was. Ik reageerde teleurgesteld want dat leek mij wel handig. Maar zij vervolgde snel te zeggen dat er voor gasten wèl gekookt werd.  Dat leek mij wel wat en sprak gelijk af dat wij ‘s-avonds bij Le Petit Giverny zouden eten.

Vervolgens nodigde Jacky ons uit om na het installeren in de kamer buiten op het terras een welkomst aperitief te drinken.

Een halfuurtje later zaten wij heerlijk in het zonnetje op het prachtige terras van Le Petit Giverny met voor mij een heerlijk koel glas bier en voor Marian vers geperste jus d’orange  dat ons door Jackie en Jean-Jacques werd aangeboden.

Met verbazing keek ik naar de drukte op het terras. De ligging is ideaal. Vlak naast de grote parkeerplaats van Giverny en praktisch naast de ingang van de tuinen van Monet. Iedereen moet langs dit terras en komt er na een bezoek aan de tuinen ook weer langs.

Een prima start van de aankomst in Giverny en tot nu toe kwam het overeen met de gastvrijheid die eerdere gasten in hun beoordeling hadden geschreven: bijzonder gastvrij!

Een verrassend diner bij Le Petit Giverny

Diner bij le Petit Giverny

‘s-Avonds kookt Jean-Jacques exclusief voor zijn gasten, bij lekker weer eet je buiten.

Na een prachtige en zonovergoten middag in Giverny met een bezoek aan de tuinen van Claude Monet en het huis waar hij gewoond heeft besloten wij een wandeling door Giverny te maken.

Je kunt bij het Office du Tourisme een wandeling halen die echt de moeite waard is.

Je ziet het hele dorp en komt op plekjes waar Monet geschilderd heeft, met zijn vrienden samenkwam en bij het kerkje en zijn graf. Uiteindelijk kom je uit tegenover Le Petit Giverny waar nòg een grote parkeerplaats ligt en voornamelijk bussen stoppen. Hier vlakbij staat ook een prachtig beeld van Monet!

Aan het eind van de middag bleek het terras van Le Petit Giverny helemaal leeg te zijn. Gesloten!

Via de voordeur kon ik samen met Marian naar binnen en naar onze kamer.  Wij hadden rond 19:30 afgesproken om te gaan eten maar Jackie had gezegd dat het beter was om rond 19:00 te komen omdat het later op de avond misschien ging regenen en dan konden we nog lekker buiten eten.

Om 19:00 stond er een keurige tafel onder het afdak van het terras. Er zaten nog een paar koppels. Le Petit Giverny heeft 3 kamers en die waren dus allemaal bezet. Verder waren er inderdaad geen gasten voor het restaurant.

Het eten was voortreffelijk! Jean-Jacques kookt zelf en doet alles op de gril. Hij gebruikt het beste vlees van koeien uit de Cantal waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Hij is geboren in Aubrac.  De kaart is niet heel uitgebreid maar biedt wel voor elk wat wils. De salades zijn uitgebreid.

Als voorgerecht bestelden wij  foie-gras waarvan wij s’-middags hadden gezien dat Jean-Jacques er zelf van zat te genieten. Deze avond had hij het als extra op de kaart. Hij raadde ons aan om samen één portie te nemen omdat het nogal groot was. Dat was het inderdaad! Maar wel ongelooflijk lekker 🙂

Het vlees van het hoofdgerecht was perfect gegrild met gepofte aardappelen in aluminiumfolie. Ook heel lekker!

Als nagerecht bestelde ik patisserie die door de lokale patissier was gemaakt. Jean Jacques kwam zelf het bord brengen met… twee messen en vorken want het was groot genoeg om mevrouw ook mee te laten genieten 🙂

Het was een bijzondere avond op een bijzondere plek!

De apotheose in Le Petit Giverny

Ansichtkaarten Giverny

Het uitstekende ontbijt is een verrassing op zich. Jean-Jacques heeft er nog één voor je in petto

Na een voortreffelijke nachtrust in La Chambre Jaune stond rond 08:30 voor ons een heerlijk ontbijt klaar met confiture, croissants, stokbrood, fruit, yoghurt en vers geperste jus d’orange en prima koffie.

Ongeveer na een kwartier kwam Jean Jacques naar onze tafel en legde 2 pennen en een stapeltje ansichtkaarten uit de omgeving neer. Eerst begreep ik niet goed wat de bedoeling was maar na enige uitleg wilde hij dat ik èn Marian elk 2 ansichtkaarten  zouden versturen naar mensen die ons na aan het hart liggen.

Een heel bijzondere geste die ik in meer dan 25 jaar reizen door Frankrijk nog nooit had meegemaakt.

De redenering van Jean-Jacques was dat hij vond dat de mensen gehaast zijn en alleen nog maar sms’jes en whatsapps versturen. Op deze manier hoopte hij zijn gasten weer eens kennis te laten maken met de aloude en traditionele ansichtkaart met geschreven tekst. Elke gast bij het ontbijt vraagt hij dit èn hij post de kaarten de volgende ochtend zelf.

Ik raakte daarna met hem in gesprek en ontdekte een bijzondere man.

Ik had al ergens een poster gezien uit de Auvergne en hij vertelde dan ook dat zijn hart nog steeds in de Cantal lag maar hij hier zijn zaak en inkomsten had. Samen met zijn vrouw Jackie runde hij nu een aantal jaar Le Petit Giverny. Op een zonnige dag verkopen ze voor de lunch tussen 12:00 en 16:00 ruim 500 couverts!

Geen wonder dat hij s’-avonds alleen voor zijn gasten kookt en grilt 🙂

Dat doet hij overigens met passie en ik kan je uit ervaring vertellen dat een diner, een overnachting en het ontbijt je voor eens en altijd bij zullen blijven. Overigens doen de 3 kamers meer denken aan een chambre d’hôte dan aan een hotel.

Ze noemen het zelf ook een B & B. Niet zo gebruikelijk in Frankrijk maar Jean Jacques vertelde mij dat Le Petit Giverny een 3-kamer hotel is omdat zij zelf niet in het pand wonen en dan mag je het geen chambre d’hôte noemen volgens de Franse wet.

In elk geval vond ik het een wereldplek om te verblijven. Mocht je er ooit nog eens komen doe Jackie en Jean-Jacques van mij de hartelijke groeten 🙂

Wil jij ook een keer slapen in Le Petit Giverny? Boek dan hier je kamer.

Lees ook:

En dit is ook handig voor een bezoek aan Giverny:

Hieronder zie je de route naar Giverny die ik via Maastricht heb gereden

Reacties

 1. Hallo Ruud , Ik heb net een kamer geboekt in hotel Petit Giverny . Je verhaal over het hotel klonk heel bizonder . Dit gaat ons tweede bezoek aan Giverny worden . Dit keer op weg naar de Provence . Ik herinner mij van de vorige keer dat van de parkeerplaats naar de tuinen een museum met Amerikaanse impressionisten was. Een aanrader dit museum . Misschien ook goed om te vermelden dat er geen honden worden toegelaten in de tuinen van Monet .
  Dank voor je tip , hartelijke groet ,
  Karin

  • hallo Karin! Leuk daar ga je geen spijt van krijgen 🙂 En jij bedankt voor de tip van de honden.

   Veel plezier in Le Petit Giverny en doe ze t.z.t. de groeten van mij!

   Ruud