Bonjour! Ik ben Ruud Couwenhoven.

Ruud heb je nog tips voor me? Waarom Frankrijk Binnendoor zoveel leuker is ontdek je in  “Over Ruud”.

Waarom Frankrijk Binnendoor zoveel leuker is.

Als je met vakantie naar Frankrijk gaat of een paar dagen naar Parijs wilt gaan dan zul je je vast afvragen: “Wat wil ik persé zien?” of “Hoe ga ik er naar toe”. En er zijn nog tal van andere vragen te bedenken voor je op vakantie gaat.

Wanneer je met de auto naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk gaat ben je lang onderweg en de kans dat je in een file terechtkomt is groot. Zeker als je in het hoofdseizoen gaat. Niet leuk en zeker niet als je met kinderen of bijvoorbeeld een hond op reis gaat. Ga je dichterbij in Frankrijk op vakantie? Dan is de autoroute misschien ideaal maar je loopt altijd weer tegen tolkosten en de dure brandstof langs de snelweg aan.

Om goed voorbereid op vakantie naar Frankrijk te gaan, of voor een stedentrip naar Parijs, kopen veel mensen een reisgids die ze daarna meestal niet meer aanraken. En wat er in de reisgidsen staat zijn meestal de bekende bezienswaardigheden en die zijn echt niet zo moeilijk te vinden. Dus waarom zou je je geld uitgeven aan dure reisgidsen?

Er is meer in Frankrijk dan de bekende bezienswaardigheden

Natuurlijk wil je die ook zien. Maar hoe gaaf is het om juist de minder bekende plekken te zien of met insidertips juist nèt ergens anders te komen waar je misschien nooit zou zijn geweest? En…waarom zou je in één ruk naar je vakantieadres rijden en de volgende dag nog moe van de reis zijn?

Dat is toch doodzonde?  Maar hoe ontdek je het andere Frankrijk? Waar vind je die bijzondere straatjes en wijken in Parijs? Wees gerust. Je hoeft het wiel echt niet zelf uit te vinden terwijl je toch veel meer uit je duurbetaalde vakantie haalt. Dat is toch gewoon heel erg leuk?

En dat het anders kan ervaren inmiddels duizenden anderen met mijn tips over Frankrijk en Parijs. Elke week ontvangen meer dan 10.000 mensen deze in hun mailbox. Zij profiteren ook van de exclusieve online toegang tot allerlei artikelen en reisverhalen speciaal voor leden van Frankrijk Binnendoor.

Als je ook deze tips wilt ontvangen dan kun je dat eenvoudig regelen. Je ontvangt dan meteen ter kennismaking een gratis eBook zodat je een indruk krijgt wat ik bedoel met Frankrijk Binnendoor.

Schrijf mij ook in »

Wat anderen van Frankrijk Binnendoor vinden

Eerst was ik sceptisch om Frankrijk Binnendoor lid te worden, maar wat een massa informatie! Ik heb genoten van het verhaal over de Routes des Grandes Alpes. Een topidee voor onze vakantie. Trouwens ook je verhaal over de Armagnacproeverij heeft mij veel plezier gedaan! Ik kijk uit naar nieuwe eBooks en reisverhalen! P van Afferden

Een site met heel veel bruikbare, bijzondere informatie. Wanneer je, zoals ik van Frankrijk houdt is dit een geweldige site. Ruud staat je bij met een zeer attente en gedegen hulp. Dank daarvoor Ruud. José Dibbets

De route omschrijvingen met daarbij de bezienswaardigheden en andere tips zijn ook voor camperaars heel waardevol. De routes downloaden we op een ereader, dus altijd bij de hand. We gaan zeker één keer per jaar naar Frankrijk en hebben de afgelopen jaren dankbaar gebruik van gemaakt van de routes en tips. O.a. het Loiregebied, Picardië en de Franse Alpen. Je komt zo op plaatsen die je anders nooit ontdekt zou hebben. Ook de luistertips geven veel informatie. Leuk om “en route” in de auto te beluisteren”. Jan Kolkman

Heel veel dank voor uw snelle reactie en dan nog wel op zondag. Ik weet nu waarom de ebooks niet lukten omdat ik deze button direct aanklikte ipv via de leden-button te gaan. Zoals u misschien hebt gemerkt heb ik het abo meteen geupgrade naar Premium onbePerkt. Uw tips zijn super en de interessante informatie rondom, in mijn geval, jaarlijkse vakantie is heel erg welkom. Patrick Taillaert

Vind je programma geweldig, we zijn Frankrijkliefhebbers en hebben een mobilhome, daardoor hebben we al veel plezier van je tips gehad. Jean Vanheusden

Jeetje….lijkt lang te zijn geleden dat we de cd rom Frankrijk Binnendoor bij je bestelden…echt een Topper. Inmiddels camperen we, en Frankrijk blijft favoriet….Heel leuk om jullie hier weer tegen te komen!!! Ik blijf de site met interesse volgen! Peter en Ina

preMiumleden van Frankrijk Binnendoor kunnen vragen stellen die ik graag persoonlijk beantwoord!
preMium lidmaatschap »

Over Ruud Couwenhoven

Over Ruud Couwenhoven

Mijn eerste kennismaking met Frankrijk was tijdens een uitstapje naar Parijs.

Ik ging er een weekend naar toe met collega’s van de bank waar ik indertijd werkte. Een kennismaking die niet helemaal vlekkeloos verliep omdat ik met een hoogzwangere echtgenote middenin demonstraties en heftige rellen in Parijs terecht kwam. Dat weekend werd onbewust blijkbaar toch bij mij een zaadje geplant met liefde voor Parijs en sindsdien ben ik er ontelbare keren geweest.

In 1986 ging ik voor het eerst met de auto en ons gezin naar Bretagne. Ook die eerste kennismaking met Frankrijk verliep niet zonder problemen.  Navigatiesystemen en mobiele telefoons waren er nog niet en dus stond ik op de terugweg door een fout opeens met de auto midden in Parijs 🙂

Toch wilde ik nog veel meer van Frankrijk ontdekken en besloot toen dat ik alleen nog maar Frankrijk Binnendoor zou gaan. Lekker relaxed over rustige binnenwegen, door slaperige dorpen en mooie valleien. Maar ook een spannende route door de bergen ging ik niet uit de weg.

Elk jaar trokken wij er met z’n viertjes en later onze hond Tosca een week of 4 op uit en reden kris kras door Frankrijk.  Mijn ervaringen schreef ik in notitieboekjes en ik maakte foto’s, veel foto’s.

Familie, vrienden en collega’s bij de bank bleken mijn verhalen en ervaringen als inspiratie voor hún vakantie te zien. Regelmatig deelde ik mijn tips met hen en dat bracht mij in 1998 op een idee.

Van notities op papier naar CD-Rom

Over Ruud

Het was de tijd dat internet in de huiskamers kwam en ik besloot een homepage te maken over ons gezin. Daar kwamen al snel verhalen over mijn ervaringen in Frankrijk op en toen…..

Ik kreeg steeds meer lezers. Eerst familie, vrienden en collega’s. Daarna hun familie, vrienden en collega’s en vervolgens hun familie, vrienden en collega’s en duizenden wildvreemden. Toevallig kon ik in 1999 de domeinnaam frankrijkvakantieland.nl vastleggen. Ik begon daar mijn tips over Frankrijk en mijn reisverhalen te plaatsen en noemde dat toen al Frankrijk Binnendoor.

Omdat ik steeds meer vragen kreeg of ik mijn ervaringen in een boekje had, bracht mij dat op het idee om mijn tips en reisverhalen op een CD-Rom uit te brengen. Dat was in 2003 en dat bleek zo’n succes dat de eerste persing van 1000 stuks al binnen een maand was uitverkocht. Nadien werden er jaarlijks duizenden van verkocht.

CD Rom Frankrijk BinnendoorDat ik met mijn ervaringen in Frankrijk en Parijs blijkbaar zoveel mensen een plezier kon doen was voor mij de reden om na te denken hoe ik het nog makkelijker bereikbaar kon maken.

En toen zegde ik een goede èn leuke baan op…

Ik werkte bij ING als relatiemanager voor bedrijven en had een drukke en vooral leuke baan.

Maar toen in 2008 de bankencrisis toesloeg vond ik het steeds minder leuk. Langzamerhand kreeg ik steeds meer het idee dat ik in plaats van bedrijven te adviseren beter zelf ondernemer kon worden.

Begin 2009 nam ik dan ook die beslissing en nam ontslag. Vanaf dat moment had ik tijd en ruimte om van mijn passie voor Frankrijk een beroep te maken en meer door het mooie land te reizen. In de loop der jaren is mijn bedrijf eRCeeMedia ook gegroeid waardoor het nu gespecialiseerd is internetmarketing voor toerisme in Europa.

In die tijd kreeg ik ook steeds meer vragen of er een boek was met mijn reisverhalen over Frankrijk en Parijs. Dat zette mij aan het denken. Moest ik dan toch de stap zetten naar een boek? Het deed mij weer denken aan de begintijd toen mij gevraagd werd “Ruud ik ga naar Frankrijk heb je nog een tip voor mij?” en dat ik prompt een schrift vol notities tevoorschijn toverde.

Ik hielp iedereen altijd graag en vond het leuk om dan terug te horen dat ze met mijn tips een heel leuke tijd in Frankrijk of Parijs hadden gehad. Maar… moest ik dat in een boek doen?

Mijn beste idee ooit!

Ontdek Frankrijk Binnendoor onLine

In deze podcast vertel ik je hoe ik Frankrijk Binnendoor ontdekte waardoor ik er nu over schrijf

Ik wilde eigenlijk het digitale tijdperk optimaal benutten en kwam zodoende op het idee om Frankrijk Binnendoor onLine te starten. Toen in 2011 Frankrijk Binnendoor startte konden de gebruikers van mijn CD-Rom Frankrijk Binnendoor lid worden van Frankrijk Binnendoor.

Dat er nu dagelijks nieuwe leden bijkomen is natuurlijk hartstikke leuk. Maar mijn belangrijkste drijfveer is èn blijft om mensen enthousiast te maken voor een vakantie in Frankrijk of een stedentrip naar Parijs. Mijn preMiumleden mogen daarom rechtstreeks aan mij vragen stellen en ik beantwoord deze persoonlijk.

Frankrijk Binnendoor is mijn beste idee ooit en met de tips, blogs, eBooks, reisverhalen en podcasts is het een platform geworden waarmee ik mensen kan helpen om meer uit hun duur betaalde vakantie in Frankrijk te halen.

Uit reacties weet ik inmiddels ook dat er veel mensen lid zijn maar om diverse redenen niet meer naar Frankrijk kunnen (leeftijd, langdurig ziek etc.). Zij luisteren naar mijn podcasts of lezen mijn verhalen om hun band met Frankrijk te behouden.

Inmiddels lezen gemiddeld 4.500 mensen dagelijks mijn tips over Frankrijk en Parijs. Dus er zijn ruim 1,5 miljoen lezers in Nederland en België die jaarlijks mijn reisverhalen lezen!

preMium12
€ 29,95
per jaar
Stopt na 12 maanden
Regelmatig gratis tips
eBook ter kennismaking
Bonus: alle eBooks gratis!
Onbeperkt toegang
Stopt na 12 maanden
Extra Korting bij verlenging
Niet goed geld terug garantie
Tijdelijk 20% korting met code NIEUW20
onbePerkt
€ 44,95
éénmalig
Levenslang toegang
Regelmatig gratis tips
eBook ter kennismaking
Bonus: alle ebooks gratis!
Onbeperkt toegang
Éénmalige betaling
Bespaar fors op termijn
Niet goed geld terug garantie
Tijdelijk 20% korting met code NIEUW20
graTis
€ 0,00
n.v.t.
Tot opzegging
Regelmatig gratis tips
eBook ter kennismaking
Geen gratis eBooks
Beperkt toegang
 
 
 
 

Waarom mijn passie voor Frankrijk?

Omdat ik al meer de 30 jaar door Frankrijk reis zit mijn passie voor dit mooie land behoorlijk diep. Waarom?

Soms hoor je wel eens opmerkingen zoals “Frankrijk is een mooi land er moesten alleen geen Fransen wonen.” Dat is absolute nonsens omdat deze opmerking alles te maken heeft met hoe je jezelf opstelt. Lees dit blog maar eens:“Fransen zijn best aardig” of deze vooroordelen over Frankrijk.

Toen ik pas in Frankrijk kwam was mijn Frans slecht. Ik had ooit op mijn eindexamen een 3 voor Frans :-). Maar vanaf dag 1 kocht ik altijd een Franse krant en zo heb ik mijzelf met een woordenboek de taal bijgebracht.  Als je een klein beetje moeite doet om Frans te spreken dan krijg je daar veel voor terug.

Mijn passie voor Frankrijk is ontstaan door:

  • de vriendelijke mensen,
  • de fantastische natuur,
  • het respect van de Fransen voor hun cultuur en historie
  • en de uitgestrektheid van het land.
  • de variatie in landschappen zoals prachtige kusten, ruige bergen, glooiende valleien, wijngaarden en uitgestrekte bossen in het binnenland
  • en natuurlijk het lekkere eten in Frankrijk.

Heb ik nooit een slechte ervaring gehad in Frankrijk? Natuurlijk wel maar in 30 jaar tijd kan ik mij er maar één herinneren.

Telkens als ik in Frankrijk ben dan voel ik mij thuis. Ik woon er niet. Maar daar heb ik een goede reden voor. Toch zit mijn passie voor Frankrijk heel diep. En die passie deel ik graag in mijn reisverhalen, ebooks en podcasts.

Ook met jou deel ik graag mijn ervaringen in Frankrijk

Omdat ik het leuk vind om over mijn ervaringen te schrijven èn er over te praten is Frankrijk Binnendoor een website geworden waarmee ik mijn passie voor Frankrijk met je kan delen.

Ik wil graag dat  jij ook een fantastische tijd in Frankrijk beleeft of een onvergetelijke stedentrip naar Parijs maakt. En ik weet bijna zeker dat je met mijn ervaringen ook die leuke en bijzondere plekjes gaat ontdekken waardoor je vakantie net iets anders wordt en je er extra lang van kunt (na)genieten.

Ben je nog geen lid van Frankrijk Binnendoor? Ik kan niet wachten tot je ook bent aangemeld en je met mijn tips, eBooks, blogs en luistertips op weg kan helpen naar een bijzondere vakantie in Frankrijk.

Tips Frankrijk en Parijs


Deze media schreven over mij en FrankrijkBinnendoor of gebruikten mijn tips en ervaringen voor artikelen in hun blad of online uitgave.