Een bijzonder plekje in de Vaucluse

Pas du Loup, Dentelles de Montmirail

Dentelles-de-Montmirail

Na meer dan 25 jaar toeren door Frankrijk kom je natuurlijk wel eens op een bijzondere plek. Zo maakt ik samen met Marian de onvergetelijke tocht over de Route des Grandes Alpes, maar voor het zover was brachten wij een paar dagen door in de Vaucluse.

Wij verbleven enkele dagen bij La Fleur Bleue in Crestet, aan de voet van de bergketen Dentelles de Montmirail. Een prachtig gebied om te wandelen en omringd door mooie dorpjes zoals Séguret, Crestet, Suzette, Gigondas, Vacqueyras, Sablet, Beaume-de-Venise en Malaucène. Veel van deze dorpen zijn bekend door hun schoonheid en vooral de heerlijke wijn.

Sommige plekjes wil je eigenlijk voor jezelf houden maar ik wil er toch één delen. Fiejette en David Worm hebben in Crestet een restaurant waar zij ook een gîte verhuren.. Wij verbleven er een paar keer zoals op onze reis richting de Grandes Alpes (toen zij nog een chambre d’hôte verhuurden).

Heerlijk eten

De laatste keer dat wij er waren was op doorreis naar Saint-Remy-de-Provence. Ik wilde graag nog een keer genieten van de kookkunst van David. Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door David die ons vertelde dat wij de enige gasten waren. In plaats van de chambre d’hôte (die toen nog verhuurd werd) kregen wij de gezellige gîte voor 5 personen met uitzicht op de Mont-Ventoux aangeboden.

De volgende dag stond een fikse wandeling gepland in de Dentelles de Montmirail. De bergketen waar je goed kunt wandelen. Samen met Marian vertrok ik vroeg. Het was een prachtige wandeling naar Suzette. Ik had de tocht uitgekozen via de pas du Loup, de Crête St. Amand en de Col de la Chaine. Meer dan de moeite waard en een fantastische wandeling. Op de terugweg werden wij overvallen door een fikse regenbui die niet ophield. Drijfnat kwamen wij aan bij La Fleur Bleue. Na een douche en droge kleren was het etenstijd.

Wij waren de enige gasten en toen wij naar de eetkeuken gingen was deze zo ongelooflijke sfeervol en romantisch ingericht dat wij bijna perplex stonden. Kaarsen, theelichtjes, leuke muziek en een privékok. Wat een luxe! Het voortreffelijke diner dat erop volgde was onvergetelijk.

Het voorgerecht was een gestoomde (of gegrilde) rode paprika met geitenkaas. Bijzonder en heel lekker. David vertelde dat het kwam door de bijzondere Marokkaanse olijfolie met notensmaak. Als hoofdgerecht werd een voortreffelijke varkenshaas voorgeschoteld met wat courgette op een flinterdunne pizza. Daarna verschillende soorten kaas en als nagerecht lekker verse aardbeien met een bolletje aardbeien ijs. Op tafel stonden 3 soorten wijn, prima uitgezocht door Fiejette.

Terwijl ik normaal gesproken alles fotografeer wat los en vast zit heb ik geen foto gemaakt van de bijzondere ambiance die ons die avond in mei omringde. Deze herinnering is wel voor eeuwig vastgelegd in mijn geheugen (en dat van Marian) en daar doen wij het mee 🙂

Tips:
Meer van onze ervaringen over deze mooie omgeving
La Fleur Bleue, gites en restaurant (waar je dus voortreffelijk kunt eten)
Alles over de Provence
Wat is een chambre d’hôte? Lees er hier meer over

 

Reacties

  1. Karin Nederkoorn zegt

    Geweldig mijn man en ik zijn het hier helemaal mee eens.Ik las ook dat jullie bij Esther en Leo zijn geweest ook al zo’n fantastisch adres.Vorig jaar zijn we daar geweest en ik heb nog steeds contact via face book met Esther.Wat bizonder allemaal ik ben benieuwd wat we dit jaar in de Dordogne gaan meemaken.